Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Milleti diline sahip çıkacak!

TÜRKAV Şube Başkanı İbrahim Kır, Türk Dil Kurultayı’nın 91’nci yıldönümünde özgürlüğüne düşkün olan Türk Milletinin diline sahip çıkacağını belirtti.

TÜRKAV Şube Başkanı İbrahim

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Afyonkarahisar Şube Başkanı İbrahim Kır, Birinci Dil Kurultayı yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

İbrahim Kır, 91 yıl önce Dolmabahçe Sarayı’nda toplanan birinci dil kurultayının yıldönümünde, Türk diline sahip çıkmamız gerektiğini çarşı ve pazarda, sosyal medya paylaşımlarında, yazılı ve görsel basında kullanılan bozuk ve yabancı kelimelerin istilası altında kalan “Garip Türkçe”yi görünce daha iyi anlaşıldığını belirtti. Kır, şunları kaydetti: “İşletmelerin isimleri Türkçe olmalı. Yerli markalar yine dilimize ait sözcüklerden seçilmeli. Günlük hayatta kullandığımız kelime dağarcığımızı kültürümüzün genlerini geleceğimize taşıyan, atalarımızdan bize miras kalan kendi insanımızın içinden seçmeliyiz. Milli Eğitim Bakanlığımızın güncel tedbirlerinden birisi olan Türkçe dersine verilen önem gerçekten değerli bir adımdır. Öğretmenlerimiz ve velilerimiz bu konuda birlikte hareket etmelidir. Türk Gençliği kendi diline hâkim bir şekilde yetiştirilmelidir. Öz be öz Türk yurdu büyük bir adım atılmış ve Türkçe resmi dil ilan edilip yabancı dillerin kullanıldığı tabelalar kaldırılmıştır. Ülkemizin sahil kentlerinde Türkçe harici dillerin işgali altındaki sokaklarımızda aynı sevinci yaşamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm.’ parolası ile kurulmuş, tankların önüne bedenle set kurarak bekası için canlar feda edilmiştir. Özgürlüğüne düşkün olan Türk Milleti diline sahip çıkacaktır. Bu konuda devlet büyüklerimizin, işletmelerimizin, belediyelerimizin gereğini yapacağına inanıyorum.”

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE, TÜRKÇE KONUŞABİLENE”

Kır, sözlerini şöyle tamammladı: “746 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Bey ‘Bugünden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya.’ sözünü söylerken geçmşten günümüze büyük bir uyarıda bulunmuştur. Unutmayalım ki dile sahip olmayan milletler bir süre sonra töresini, toprağını ve bayrağını kaydecektir. Belirtitiğim elzem hususları dikkate almamız gerektiğini tekrar ifade ederek Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Afyonkarahisar Şubesi olarak bu konuda takipçi ve ısrarcı olacağımızı eklemek isterim. Türk Dil Kurumu’nu kurarak bize yol gösteren Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ne mutlu Türküm diyene.’ sözüne ‘Türkçe konuşabilene’ ilavesiyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş Türkçe sevdalılarına Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Minnet ve şükran hislerimle aziz hatırlarını yâd ediyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti