Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk polisi sadece “Türk Milleti”nin polisidir

Yoğun kar yağışının ardından
Türk polisi sadece “Türk Milleti”nin polisidir

Yoğun kar yağışının ardından soğuk havanın hâkim olduğu Afyonkarahisar’da POMEM öğrencileri yemin ederek polis oldular. Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Okul bahçesinde düzenlenen törene Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Jandarma Komutan Albay Hamza Çömez, POMEM Müdürü Mustafa Eker, protokol üyeleri ile yemin ederek polislik mesleğine başlayan polis adaylarının aileleri katıldı.
Törende konuşan 22. dönem POMEM birincisi Mehmet Emirhan Altuntaş, acısıyla tatlısıyla 4 aylık bir eğitim dönemini geride bıraktıklarını söyledi.
İnsan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, laik, demokratik hukuk devleti ilkeleri içerisinde görevlerini ifa etmeye çalışacaklarını ifade eden Altuntaş, “Canlarını ülkemizin bekası için veren şehitlerimizin ve milletimizin bize verdiği görevin sorumluluğu ve bilincindeyiz. Bizlere emeği geçen tüm sıralı amirlerimize ve müdürümüze teşekkür ediyorum.” dedi.
“ADALET VE EŞİTLİK HER DAİM
 KLAVUZUNUZ OLSUN”
Törende konuşan POMEM Müdürü Mustafa Eker, “Polislerimizin görevi ülkesine ve milletine sadakatle bağlı, başka hiç bir yere değil, sadece Türkiye Cumhuriyeti devletine hizmet etmektir. Teşkilatımızda, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast edecek her türlü terör örgütlerine ruhunu satmış kişilere yer yoktur. Çünkü bu kurum milletin kurumu, devletin kurumudur ve sadece onlara hizmetle mükellef insanlar yetiştirmekle görevlidir. Sizler bugünden itibaren ülkemiz adına, milletimiz adına çok büyük sorumluluğu yükleniyorsunuz. Ayrım yapmaksızın, bu ülkedeki her bir ferdin huzurunun ve emniyetinin teminatı yine sizler olacaksınız. Ülkemizin, milletimizin, bağımsızlığımızın geleceğe doğru kararlı adımlarla yürüyüşümüzün güvence sizsiniz. İnanıyorum ki; üzerinizdeki üniformaları layıkıyla taşıyacaksınız. İşte bu yüzdendir ki görevleriniz ne kadar ağır olursa olsun, sorumluluğunuz ne kadar büyük ve hassas olursa olsun görevlerinizi hakkıyla yerine getireceğinizi biliyor, adalet ve eşitliğin her daim kılavuzunuz olacağına gönülden inanıyorum. Bu meslekte başarılı olmanızın en önemli sebebi sizin sahip olduğunuz maneviyatınız, inancınız ve vatan sevginizdir. Sizi başarıya götürecek duyguların bu değerler olduğunu bizler çok iyi biliyoruz.” ifadelerini kullandı.
“GÖREVİNİZİ EN İYİ ŞEKİLDE
YAPACAĞINIZDAN ŞÜPHEMİZ YOK”
Eker konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Ülkesine devletine ve milletine bağlı böyle evlatlara sahip olduğunuz için sizleri gönülden tebrik ediyorum. Bugünden itibaren görevinizi ülkemizin dört bir tarafında, aldığınız eğitimler doğrultusunda ve bugün burada yapacağınız yemine sadık kalarak, kutsal mesleğinizin vatan sevgisi, merhamet, adalet ve kötülükle mücadele olduğunu asla unutmayacağınıza, Meslek hayatınız boyunca toplum menfaatini şahsi menfaatlerinizin üzerinde tutup, görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza hiç şüphemiz yoktur. Rabbim sizleri kaza bela ve kötü insanların şerrinden korusun. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”
Daha sonra 22. dönemde okulu ilk üç sırada tamamlayan öğrencilere Vali Mustafa Tutulmaz tarafından hediyeleri verildi.
Tören, mezunların ant içmesi ve kep fırlatmasıyla sona erdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti