Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Cumhuriyeti milletimizin ortak eseridir

Cumhuriyetimizin ilanının 95’nci yıldönümü
Türkiye Cumhuriyeti milletimizin ortak eseridir

Cumhuriyetimizin ilanının 95’nci yıldönümü nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Meydanı’nda dün sabah saat 10:00’da başladı.
CUMHURİYET
 FONKSİYONUNU
ARTTIRARAK SÜRÜYOR
Bayram töreni Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın halkın bayramını kutlamalarıyla başladı.  Tören programı saygı duruşu İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Türk Milletinin ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önünde yepyeni ufuklar açan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yılını, Afyonkarahisar’da da büyük bir coşku içinde kutlandığını vurgulayan Tutulmaz, “Bu anlamlı günümüzde, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum. Bayramınız kutlu olsun. Milletimizi, aynı coşku ve duygu ile tek vücut olarak birleştiren, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve o’nun silah arkadaşlarıyla, vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken, görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi de, rahmet ve minnetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti milletimizin ortak eseridir. Bu nedenle ülkemiz, aziz milletimiz için olduğu kadar, dünyanın mazlum ve mağdurları için de bir umut ışığı olarak doğmuş ve bu fonksiyonunu artan bir şekilde devam ettirmektedir.” dedi.
CUMHURİYETİN YAŞATILMASI
ORTAK SORUMLULUK
Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyetin, Türkiye’nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesi olduğuna temas etti. Vali Tutulmaz, “ Atatürk ilke ve inkılâplarının ışığında, cumhuriyetin tüm değerleriyle gelecek kuşaklara aktarılması ve sonsuza kadar yaşatılması ortak sorumluluğumuzdur. Aziz milletimiz, bu bilinç doğrultusunda, kendisini çağdaş dünyayla buluşturan cumhuriyeti korumaya ve yaşatmaya kararlıdır. Cumhuriyetimiz, kardeşlik üzerine inşa edilmiş ve halkı bütün renkleriyle kucaklamaktadır. Bugün ulaştığımız seviyede cumhuriyet, tüm etnik kökenlere, inançlara, dillere, kültürlere eşit mesafede duran bir yapıya kavuşmuştur. Devlet ile millet, bugün daha bir muhabbetle kucaklaşmış; eski acılar, kırgınlıklar, dargınlıklar tedavi ve telafi yoluna girmiştir. İşte bu dayanışma ve kardeşlik ruhuyla geleceği inşa etmeyi hep birlikte sürdüreceğiz.” diye konuştu.
CUMHURİYETİMİZİ SONSUZA
KADAR KORUYACAĞIZ
“2023 yılında Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını yeni ve büyük kazanımlarla, daha büyük bir coşku içinde ve dünyada vatandaşlığı değerli bir ülke olarak heyecanla idrak edeceğiz.” diyen Tutulmaz, “Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutluyoruz. Bu anlamlı günde, demokratik, laik cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacağımızı bir kez daha vurgulamak isterim. Sözlerime son verirken başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyetimizin sağlam temellerini atan herkese, TBMM’ye, aziz şehitlerimiz ve gazilerimize milletçe bir kez daha minnettarlığımızı ifade ediyoruz. Cumhuriyetimizi daha da büyüteceğimize, yücelteceğimize, onu insanlığın bir umut kaynağı olarak muhafaza edeceğimize dair tüm şehitlerimize ve gazilerimize buradan bir kez daha söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum.” şeklinde konuştu.
TÖREN GEÇİŞİYLE
PROGRAM TAMAMLANDI
Bayram töreni günün anlam ve önemine uygun şiirlerin öğrenciler Rümeysa Seçen ve Kamil Ulu tarafından okunması ardından yerel şair Mehmet Yiğit “29 Ekim” şirini okudu. AKÜ Devlet Konservatuarı Halk Oyunları ekibince gösteri sunumuyla devam etti. Ardından AKÜ Devlet Konservatuarı tarafından verilen konser sonrası Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımının gösteri sundu. İl Millî Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Cumhuriyet ve Milli İrade” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmaları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen spor yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Vali Mustafa Tutulmaz ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Tören geçişi ile bayram programı sona erdi. Törene; Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekilleri Burcu Köksal, Mehmet Taytak ve İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Birinci Ayza Koleji’nden

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında Ayza Koleji Genç Kalemler Fen Lisesi öğrencisi Sudenur Köken il birincisi oldu. “Cumhuriyet ve Milli İrade” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Köken’e ödülü Vali Mustafa Tutulmaz tarafından verildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti