Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Uluslararası Öğrencilerimiz Türkiye’nin Gönüllü Elçileridir”

AFSÜ Genç Ofis tarafından düzenlenen Uluslararası Kültür Buluşmaları etkinliğinde Afganistan’ın tanıtımı yapıldı. Etkinlikte konuşan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Afyonkarahisar’da misafir ettiğimiz uluslararası öğrencilerimiz, sağladıkları ekonomik katkının ötesinde uzun vadeli küresel bağlantılar ve uluslararası ilişkilerimiz açısından değerlidirler. Çünkü bu öğrencilerimiz mezuniyetlerinin ardından Türkiye’nin gönüllü elçileri olmaktadır.” dedi

AFSÜ Genç Ofis tarafından

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Genç Ofis tarafından bu ay Afganistan temasıyla düzenlenen Uluslararası Kültür Buluşmaları etkinliğinde Afganistan’ın tanıtımı yapıldı. Etkinliğe; AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Âdem Aslan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

KÜLTÜR BULUŞMALARININ SON KONUK ÜLKESİ AFGANİSTAN OLDU

AFSÜ Genç Ofis’in Uluslararası Kültür Buluşmalarının son konuk ülkesi, Afganistan oldu. Zafer Sağlık Külliyesi Merkez Kantininde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla yapılan programda Afganistanlı öğrenciler, sunumları, yöresel kıyafetleri, yemekleri ve dansları ile ülkelerini tanıttı. Programın açış konuşmasını Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, gençler için düzenlenen kültür buluşmasının hem Afganistanlı hem de Türk gençlerin kaynaşması açısından büyük önem arz ettiğini söyledi. Müdür Kasapoğlu, “İki kardeş ülkenin geleceği açısından atılacak adımlardan biri olan bu programda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

“Uluslararası Öğrencilerimiz Türkiye’nin Gönüllü Elçileridir”

TÜRKİYE TERCİH EDİLEN İLK 10 ÜLKE ARASINDA

Etkinlik programında konuşan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Türkiye’nin, eğitim kalitesi, güvenli hayat ve çok kültürlü yaşam geleneği gibi olumlu nitelikleriyle uluslararası öğrenciler tarafından dünyada en çok tercih edilen ilk 10 ülke arasına girerek yükseköğretimde küresel bir cazibe merkezi hâline geldiğini söyledi. Rektör Okumuş, “Dünyanın pek çok ülkesinden gelen uluslararası öğrencilerimiz, üniversitelerimizde barış ve huzur içerisinde bilgi, beceri ve yetkinliklerini artırmaktadırlar. Uluslararasılaşma AFSÜ’nün temel stratejik hedeflerinden biridir. Devletimizin Kalkınma Planları içerisinde de yer alan bu hedef doğrultusunda Afyonkarahisar’da da misafir ettiğimiz uluslararası öğrencilerimiz, sağladıkları ekonomik katkının ötesinde uzun vadeli küresel bağlantılar ve uluslararası ilişkilerimiz açısından değerlidirler. Çünkü uluslararası öğrencilerin yaklaşık yüzde 95’i eğitimlerini kendi imkânlarıyla sürdürmekte ve mezuniyetlerinin ardından Türkiye’nin gönüllü elçileri olarak dönmektedirler.  Özellikle Avrupa ülkeleri Türkiye’nin uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi haline gelmesinden rahatsızlık duymaktadır. Üniversitelerimizin uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi hâline gelmesini engelleyecek her tür mesnetsiz söz, fiil ve paylaşımdan kaçınmak ciddi bir sorumluluktur. Dolayısıyla ülkelerin birbirini tanımışına vesile olan bu anlamlı etkinlik dolayısıyla AFSÜ Genç Ofis nezdinde il müdürlüğümüze ve Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Uluslararası Öğrencilerimiz Türkiye’nin Gönüllü Elçileridir”

AFGAN ÖĞRENCİLER SUNUMLAR YAPTILAR

Afganistan’ın tarihi, kültürü ve halk yaşantısına ait tanıtım filminin gösterildiği etkinlikte, uluslararası öğrenciler Afganistan kültürünü anlatan sunumlar yaptı. Ardından Afganistan’a özgü geleneksel dans gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Etkinlikte son olarak Afganistan’a özgü yöresel yemekler ikram edildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti