Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversite mezunu polis oranı yüzde 80’i aştı

Bu haberin fotoğrafı yok
Üniversite mezunu polis oranı yüzde 80'i aştı

Afyonkarahisar PMYO’da 7. dönem açılış töreni yapıldı.

Törende konuşan Okul Müdürü Hasan Şahin, öğrencilerini Türk Polis Teşkilatının prestijine yakışır nitelikte; demokrasiyi özümsemiş, evrensel bakış açısını yakalamış, tarihini ve öz değerlerini iyi bilen, bilimin ve aklın üstünlüğünü benimseyen, eleştirel düşünce sistemine sahip, okuyan, araştıran, üreten, ileri görüşlü, ülke sorunlarına duyarlı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden taviz vermeden çağdaş bireyler olarak yetiştirmenin temel hedefleri olduğunu belirtti.Önleyici tedbirler ön planda
Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 2010-2011 eğitim öğretim yılı 7. dönem açılış töreni okulun konferans salonunda dün saat 9.30’da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Okul Müdürü Hasan Şahin bir konuşma yaptı. 3 aylık tatil döneminden sonra okula kayıt olma hakkını elde eden yeni öğrencilerle birlikte kendilerinin yepyeni duygu ve düşüncelerle taze heyecanla öğretim yılına başladıklarını söyleyen Şahin, geçen dönem okuldan mezun olan 159 öğrencinin stajyer polis olarak yurdun dört bir yanında teşkilat mensuplarıyla omuz omuza görev yaptıklarını belirtti. Hali hazırda okulda bu dönem 1. sınıflardan 153, 2. sınıflardan 169 olmak üzere toplam 322 öğrencinin eğitime devam ettiğini aktaran PMYO Müdürü Şahin; “Hızla gelişen küreselleşme olgusu, teknolojik alandaki baş döndürücü gelişmeler bir yandan bilgiye ulaşımı ve bilgi kullanımını olumlu yönde etkilerken, diğer yandan ulusal ve uluslararası güvenlikle ilgili yerleşik bütün yaklaşımları temelden sarsacak nitelikte bir değişimi de beraberinde getirmiştir. Kamu yönetimindeki yeni anlayış açık, şeffaf, hesap verebilir yönetimi ve demokratik hukuk devleti normlarına uyumu gerekli kılarken, güvenlik hizmetlerinde de önleyici tedbirlere ağırlık veren bir anlayış ön plana çıkmaktadır. Bu arada, toplumun devletten beklentileri de değişmekte, kurum ve kuruluşların sadece temel görevlerini yerine getirmesi değil, ayrıca bunları vatandaş memnuniyeti anlayışıyla etkin ve verimli bir şekilde sunması beklenmektedir.”dedi.
Teşkilatın yeri saygın
Türk Polis Teşkilatı’nın değişen ve gelişen anlayışı çerçevesinde güvenlik hizmetlerinin etkin ve verimlmi yürütülmesi için gerekli çalışmaları belli bir strateji çerçevesinde yürütüldüğüne işaret eden PMYO Müdürü Hasan Şahin, vatandaş odaklı hizmet anlayışının üzerinde önemle durulan konuların başında geldiğine değindi. Vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile hedeflenen klasik güvenlik yaklaşımları yerine toplumun beklenti, ihtiyaç ve taleplerini dikkate alan bireysel özgürlük alanlarını daraltmayan ve aynı zamanda da kamu düzenini sağlayan etkili, çağdaş ve bilimsel yeni yöntemlerin uygulamaya konulduğunu kaydeden Şahin; “Bilgi çağının gerisinde kalmamak, hızla gelişen bilimi ve teknolojiyi takip edebilmek ve teknolojiye paralel gelişen suç türleri ile mücadele edebilmek için eğitime ve eğitimin sürekliliğine her zamankinden daha çok önem vermek zorundayız. Emniyet Teşkilatının, sürekli değişen şartlara bilimsel ve teknolojik yeniliklere uyum sağlanmasıdır. Ancak iyi eğitimlimş insan gücüne sahip olmasıyla mümkündür. İçişleri Bakanlığı Türk Polis Teşkilatı’nın güçlendirilmesi her zaman ve her zeminde görevini en iyi şekilde yapabilmesi için polisin eğitimine ve eğitimde sürekliliğe büyük önem vermektedir. Bu kapsamda 2003 yılında polis okulları polis akademisine bağlı PMYO’na dönüştürülmüştür. Ayrıca 4 yıllık fakülte mezunlarının, 6 aylık eğitimden sonra polis memuru olarak teşkilata katılmasını sağlayan yasal düzenlemeler yapılmıştır. Polis Eğitim Merkezleri açılmıştır, Polis okullarının PMYO’na dönüştürülmesi ve üniversite mezunlarının Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınması ile üniversite mezunu polis memurlarımızın oranı yüzde 80’leri aşmıştır. Ayrıca hizmet içi eğitimlerle polisin sürekli bir eğitim ortamı içersinde olmasınada büyük önem verilmektedir. Tüm bu çabalar sonucu Polis Teşkilatımız, gelişmiş ülkelerin polis teşkilatları içerisinde kendisine saygın bir yer edinmiştir.” diye konuştu.
Yeni dönem hayırlı olsun
Afyonkarahisar PMYO Müdürü Hasan Şahin, konuşmasının öğrencilerine hitaben yaptığı bölümünde devletin tüm yatırımlarının tüm yönetici ve öğretim kadrosunun varlığının öğrenciler için olduğunu ifade etti. Amaçlarının öğrencilerin aldığı eğitimi bir yaşam biçimine dönüştürebilmeleri olduğu mesajını veren Şahin; “Size sunulan bu fırsatları en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum. Sizleri, demokrasiyi özümsemiş, evrensel bakış açısını yakalamış, tarihini ve öz değerlerini iyi bilen, bilimin ve aklın üstünlüğünü benimseyen, eleştirel düşünce sistemine sahip, okuyan, araştıran, üreten, ileri görüşlü, ülke sorunlarına duyarlı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden taviz vermeden çağdaş bireyler olarak yetiştirmek temel hedefimizdir. Burası üniformanın disiplinin ve hiyerarşinin olduğu sizlere bugüne kadar aldıkalrı eğitimden farklı olarak başka bir bakış açısı kazandıracak olan bu okulda 2 yıl içerisinde hukuku, hukukun üstünlüğünü, polisliği, silah kullanmayı, yakın dövüş sanatlarını öğretilecek, arkadaşlarınızla bir arada olmayı, aynı yerde yatmayı, aynı kaptan yemek yemeyi, birbirinizin acılarıyla üzülmeyi, sevinçleriyle sevinmeyi öğreneceksiniz. Yeni eğitim öğretim yılının başta Emniyet Teşkilatımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bu vesile ile baş tacı yaptığımız şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, gazilerimize ve emeklilerimize esenlik diliyor, öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza iyi dersler diliyorum.”şeklinde konuştu. Kutlama mesajlarının okunmasının ardından bu yıl ikinci sınıfa geçmiş bulunan geçen yılın başarılı öğrencileri olan Özgür Pala, Mazhar Baran ve Muhammed Kaygısız’a ödülleri verildi. Tören ilk dersin Avukat Ayşegül Ergin tarafından verilmesiyle sona erdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti