Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üstün: Ucuz un temin etme sözü aldık

Bakkalar Odası Başkanı Cengiz

Bakkalar Odası Başkanı Cengiz Üstün, makul fiyata un temini için yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini açıkladı. Üstün, “Allah nasip ederse 185 TL artı KDV ve yol masrafı olmak üzere en fazla 195 TL gibi rakamlarla fırıncı esnafımıza un temin etme sözünü aldık” dedi

 

Afyonkarahisar Bakkalar Odası Başkanı Cengiz Üstün, dün sabah MCG Çakmak Otel’de düzenlediği basın toplantısında ekmek ve un fiyatlarında sağlanan olumlu gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.
“CUMA GÜNKÜ
AÇIKLAMA SONUÇ VERDİ”
Cengiz Üstün, 26 Kasım 2021 Cuma günü oda da düzenlediği basın toplantısında fahiş un fiyatları hakkında açıklama yaptığını söyleyerek, “Geçtiğimiz Cuma gününden bugüne açıklamalarımız doğrultusunda ilgili un fabrikalarının yetkilileriyle görüştük. TMO Müdürü Sayın Muhammet Selçuk’a teşekkür ediyoruz. 26 Kasım Cuma gününden sonra TMO Müdürümüzden il genelinde TMO’ya taahhüt vermek şartıyla ellerindeki unları piyasaya süreceklerine dair söz aldık. Bu çalışmalarımızda Afyonkarahisar AK Parti Milletvekilimiz Sayın Ali Özkaya’nın da bizlere bizati destek olup konunun Cumhurbaşkanımıza kadar iletildiğini biliyoruz. Bununla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsımıza ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza teşekkürlerini ve selamlarını ilettiğinide kendisinden öğrendik.” dedi.
“EV EKMEĞİ FİYATI İNERSE ÜRETİCİLERE UCUZ
UN TEMİN EDİLECEK”
Afyonkarahisar’da fahiş olan un fiyatlarıyla ilgili çalışmaların 81 ilde Bakkalar Odaları ve Fırıncılar Esnaf Odalarıyla birlikte yayılabileceğini kaydeden Üstün, “Bu çalışmanın ülke genelinde dalga dalga yayılabileceğini paylaşmak istedim. Afyonkarahisar’ın somun ekmek dışında malum olduğu üzere ev ekmeği vardır. Ev ekmeğinin tüketimide bir hayli fazladır. Bizler Afyonlular olarak kültürümüz gereği ev ekmeğini fazlaca tüketiriz. Ancak un fiyatlarındaki fahiş zamlarla ev ekmeğininde zamlı satıldığını biliyoruz. Şu ortamda aksini beklemek mümkün değildir. Ancak fiyatları aşağı çekmek şartıyla TMO’dan aldığımız unları onlarada bir şekil aracılarla ucuz şekilde temin edeceğiz.” diye konuştu.
“ALDIĞIMIZ SÖZÜ BASIN ARACILIĞIYLA PAYLAŞIYORUZ”
“Şu anda Allah nasip ederse 185 TL artı KDV ve yol masrafı olmak üzere en fazla 195 TL gibi rakamlarla fırıncı esnafımıza un temin etme sözünü aldık.” diyen Üstün, “Aldığımız bu sözü basınımız aracılığıyla Afyonkarahisar kamuoyu ve Türkiye’ye duyurmak istedik. Afyon geniş bir coğrafyadır. Un fiyatlarındaki artışa karşı neler yapabiliriz diye arkadaşlarımızla oturup bunun hesabını yaptık. Gelişmeler devam ediyor. Şunu söyleyebilirim ki; Üç harflilerden yani yaygın marketlerden daha ucuz satmak üzere bakkal esnafımızada ekmeklik unu 50’şer kilogramlık olmasada, küçük paketler halinde vereceğiz. Bunun çalışması içerisindeyiz. Afyonkarahisar’ın küçük bakkal esnafı için bu çalışmamız devam etmektedir. İnşallah önümüzdeki günlerde 195 TL’den bir paket gideri hesaplanarak küçük ambalajlarla bakkal esnaflarımıza un vereceğiz.” şeklinde konuştu.
“DENETİMLERE HIZ VERİLDİ TMO TALEPLERİ DEĞERLENDİRECEK”
TMO Müdürü Muhammet Selçuk ile yaptıkları görüşmeler sonucu denetimlerin hızlandığını aktaran Üstün şöyle konuştu: “Denetimler doğrultusunda kendisine çeki düzen vermesi gerekenler tespit ediliyor. İlerleyen günlerde denetimlerin neticesi ilgili makamlardan öğrenilebilir. Fırıncılara un tedarik eden fabrikalarla görüşmelerimiz müspet yöndedir. Sağ olsunlar kendileri bırakın para kazanmayı bu işi amme hizmeti olarak yapabileceklerini ifade ettiler. Hepsiyle olmasada şu ana kadar dört firma ile görüştük. Açıklamasını yaptığım fiyat bu görüşmeler doğrultusundadır. Kendileri ellerini taşın altına koyacaklarını ifade ettiler. TMO bilindiği üzere çiftçinin kara gün dostudur. Yaşanılan ekonomik sıkıntıda çiftçiyle birlikte TMO vatandaşın ve esnafında kara gün dostu olmuştur. Un fabrikaları kapasiteleri doğrultusunda TMO’dan talepte bulunurlar ve bu talepler değerlendirilir.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti