Uydukent'teki Vahşette Karar Çıktı
Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkeme heyeti Uydukent bölgesinde boğazı kesilerek öldürülen 19 yaşındaki Sultan Tosun'un katil zanlısı Y.Ç. hakkındaki kararı açıkladı.
Gazeteniz Kocatepe’nin sütunlarına taşıdığı ve ilk duruşmadan itibaren takip ettiği vahşi kadın cinayetin yargılaması dün görülen 6. duruşmada tamamlandı.
Hatırlanacağı üzere Afyonkarahisar’ın Uydukent bölgesinde 2 Ağustos 2024 tarihinde bir parkta 19 yaşındaki hamile Sultan Tosun, Y.Ç. tarafından boğazı jiletle kesilerek öldürülmüştü. Davanın karar duruşmasında maktul Sultan Tosun’un annesi F.T. ile babası F.T. avukatlarıyla birlikte hazır bulundular. Anne ve baba adalet güvendiklerini belirterek sanığın en ağır şekilde cezalandırmasını talep ettiler.
Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. M. İpek Yılmaz Göktürk, karar duruşmasında yaptığı savunmada maktulün ölümünün üzerinden 572 gün geçtiğini, yargılama boyunca sanığın pişmanlık göstermediğine dikkat çekerek, bir an önce adaletin yerini bulması gerektiğini söyleyerek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.
Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığını temsilen duruşmaya katılan avukatta sanık Y.Ç.’nin en üst hadden cezalandırılmasını talep etti.
24 yaşındaki cinayet zanlısı Y.Ç. karar duruşmasına tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Sanık Y.Ç.’nin avukatı duruşma salonunda hazır bulundu.
Sanık Y.Ç.’nin avukatı müvekkilinden gebeliğin gizlendiğini maktul ve sanık arasındaki tartışmanın gizlenen gebeliğin ortaya çıkmasıyla gerçekleştiği için Y.Ç. hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını istedi.
Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 21 Haziran 2025 tarihinde görülen ilk duruşmada Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaada Türk Ceza Kanununun 82/1 maddesinin f fıkrası gereğince “Gebe Olduğu Bilinen Kadına Karşı Kasten Öldürme, Hakaret” suç isnadıyla yargılanan sanığın cezalandırılmasını talep etmişti.
Sanık Y.Ç. karar öncesi sorulan son sözünde “Hesap hareketlerim incelensin olay anında orada değildim. 13 yaşında kafama profil girdi, fiziksel gelişimimi tamamlayamadım hakkımda TCK’nın 25, 28, 29, 30 ve 31. maddelerinin uygulanmasını talep ediyorum.” dedi.
Afyonkarahisar birinci ağır Ceza mahkeme heyeti oybirliği ile sanık Y.Ç.'nin üzerine atılı suçu sabit görerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verirken, hakkında 62. maddenin uygulanmasına yer olmadığına tutukluluk halinin hükmen devamına hükmetti. Öte yandan sanık Y.Ç.'nin hakaret suçu ile ilgili olarak ön ödemeyi yaptığı için bu suçtan açılan davanın düşmesine karar verildi.