Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Vali Yardımcısı maaş almayacak. Bunu da Meclis’e bildirdi”

Gebeceler Belediye Başkanlığı’na kayyum

Gebeceler Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak vekalet eden Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Rıza Çalışır’ın, bu görevi karşılığında maaş almayacağı, bu durumu da Gebeceler Belediye Meclisi’nde ilan ettiği bildirildi.

BURCU KÖKSAL “REZİL EDECEĞİM” DEMİŞTİ

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Gebeceler kasabasına kayyum atanmasının istenmemesine rağmen vali yardımcısının atanması ve 30 bin TL maaş verildiğini iddia ederek sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Gebecelerli garip gurabanın hakkını size yedirmeyeceğim. Göz yumanlar, sizi Türkiye’ye rezil edeceğim.” açıklamasında bulunmuştu.

Köksal açıklamasında şu görüşlere yer vermişti:

“Gebeceler Kasabamıza kayyum atamayın ısrarımıza rağmen atanan kayyum Vali Yardımcısının, belediye başkanlarından iki kat fazla maaş almasına göz yumanlara sesleniyorum, ‘2022 yılında Belde belediye başkanlarının maaşı 17 bin civarındaydı. Kayyuma (Vali yardımcılığı maaşı hariç) belde belediye başkanlarının neredeyse iki katı 30 bin lira maaş ödenmiş. Gebecelerli garip gurabanın hakkını size yedirmeyeceğim. Göz yumanlar sizi Türkiye’ye rezil edeceğim… Hiç merak etmeyin 14 Mayıstan sonra iktidarın milletvekili olarak bunun hesabını soracağım….”

VALİ YARDIMCISI MAAŞ ALMIYOR, BUNU DA TÜM BELEDİYE MECLİSİ BİLİYOR

Gebeceler Belediye Başkanlığı bugün yaptığı açıklama ile durumun Köksal’ın anlattığı gibi olmadığını duyurdu. Gebeceler Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Gebeceler Belediye Meclisince Başkan seçimi yapılamamış olması nedeniyle yasa gereği Vali Yardımcımız Belediye Başkanı olarak görevlendirilmiştir. Vali Yardımcımız öncesinde kendi bir aylık maaşını depremzedeler için bağış olarak yatırmış, yaşanan deprem afeti nedeniyle Belediye Başkanlık görevini de maaş almadan yürütme kararı almıştır. Bu karar Belediye Meclisi toplantısında tüm üyelere sözlü olarak ifade edilmiş, yazılı olarak da feragat dilekçesi sunulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti