Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ya adam gibi olacaklar, ya defolup gidecekler”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, son dönemde partisinin il teşkilatında yaşananları tüm çıplaklığıyla anlatarak teşkilat ruhunun, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Taytak, “Davaya ve partiye ihanet dışındaki şeyleri çözeriz. Ya adam gibi olacaklar ya defolup gidecekler. MHP’nin Türkiye’de oyunu arttırdığı beşinci il Afyon.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, partisinin bayramlaşma töreninde mübarek Kurban Bayramını kutladı.

“DAVAYA VE PARTİYE İHANET DIŞINDAKİ ŞEYLERİ KONUŞUR ÇÖZERİZ”

MHP MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci’nin konuşacak hiçbir şey bırakmadığını söyledi. Bayramın ne anlama geldiğini, bayramın birlik, beraberlik, omuz omuza yürümek, kardeşçe paylaşmak ve arada bir sıkıntı var ise onu çözmek olduğunu Kahveci’nin anlattığını belirten Taytak, “İl Başkanımız Ahmet Zeki Ertürk ve Osman Demir’i ülküdaşlarımızın huzurunda yanına davet ederek birlik ve beraberlik görüntüsü vermiştir. Bayramın ruhuna uygun örnek bir davranış sergilendi. Hata insanlar içindir. Kimi zaman tartışabiliriz. Ancak eğer davamıza bir ihanet sözkonusu değilse, partimize bir ihanet söz konusu değilse ki bunları affedilecek şeyler değildir, diğeri konuşulur, görüşülür, çözeriz. İşte o niyetle burada yapılan buydu. Ben il Başkanıma bu konuda verdiği örnekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Malum MHP 54 yıldır bu ülkenin birliği için, dirliği için, düzeni için, ihanetlerle savaşarak geliyor.” dedi.

“SOSYAL MALİYETİ ÇOK YÜKSEK BİR HAREKETİN TEMSİLCİSİYİZ”

“Her zaman söylediğim gibi hepimiz sosyal maliyeti çok yüksek bir siyasi hareketin temsilcisiyiz. Şehitlerimiz var binlerce, Mağdurumuz var binlerce.” diyen Taytak, “Malumdur gün oldu kapınızı çalmadı kimse. Gün oldu sevilmekten korkulduk. Ama elhamdülillah bugün Milliyetçi Hareket Partisi yine barajları yıktı. Yine biz gibi gözükenler ancak bizi içeride vurmak için her türlü çabayı göstermelerine rağmen, dışarıda kuponlanmış basına rağmen, satılmış anket firmalarına rağmen, barajları yıktık, aştık ve 50 milletvekiliyle Meclisteyiz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin gücü, milletvekili sayısıyla ölçülmez. Bizim gücümüz herkesin gücünden, öndedir, öncüdür ve sonuçsuz herhalde bu böyle devam edecektir. Biz saman alevi değiliz. 1980 öncesinde ve sonrasında kurulan pek çok siyasi parti dağılmış gitmişti. Ama Milliyetçi Hareket Partisi hala ayaktadır, dimdik durmaktadır. Yine sonsuza kadar inşallah ülke için, vatan için, birlik ve dirlik için, İla’yi Kelimetullah adına savaşacağız. Ne yapmamız gerekiyorsa, nerede fedakârlık yapmamız gerekiyorsa onları teker teker yerine getireceğiz.” diye konuştu.

“ALLAH KORUSUN SONUÇ FARKLI OLSA CENGİZ ÇANDAR TBMM BAŞKANI ‘KAFASI KIRIK’ ‘BAY BAY KEMAL’ DE CUMHURBAŞKANIYDI”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin TBMM’de Meclis Başkanlığına vekâlet ettiği gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeminini yapıp mazbatasını almak için geldiğini dile getiren Taytak, “O gün şöyle bir baktığımda Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a mazbatasını veriyor. Dedim ki Allah’ım sana ne kadar hamd etsek ne kadar şükretsek azdır. Eğer bu milletin feraseti, ilmi irfanı olmamış olsaydı, yedi düvele karşı savaşarak geldiğimiz bu noktada Allah korusun farklı bir sonuç çıkmış olsaydı. Genel Başkanımız yerine oturacak adam Cengiz Çandar denilen hain ondan da mazbatayı alacak olan kafası kırık kimine ne yaptığı belli olmayan ‘Bay bay Kemal’ olacaktı. Ne yaptık? Çalıştık, uğraştık ve başardık. Bugün Milliyetçi Hareket Partisi onuruyla, şerefiyle dik duruşuyla, devlet adamıyla, büyüğümüz, genel başkanımızın arkasında aynı gururu yaşayarak hayatımızı sürdürmenin mutluluğu içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

“YA ADAM GİBİ OLACAKLAR YA DA DEF OLACAKLAR, ÖTESİ YOK”

Afyonkarahisar’da Cumhur İttifakı paydaşı MHP’nin milletvekili çıkaramayacağı beklentisinde olanların varlığına dikkat çeken Taytak şöyle konuştu: “Burada beklenen oydu ki MHP Afyon’da bir milletvekili çıkartamaz. Elin adamı iki çıkacak derken senin adamım dediğin biri zor çıkartır diye dolaştı. Orada, burada boy göstermeye çalışıyorlar. Artı o devirler bitti arkadaşlar. Ya adam gibi olacaklar ya da def olacaklar. Bunun ötesi yok. Afedersiniz bu atasözüdür, ‘Sesi biz gibi kendi kız gibi davranmayacak.’ Mertçe konuşacak. Varsa sıkıntısı il başkanımıza anlatacak. Çözülmesi gereken bir sıkıntı varsa yapacak. Hiyerarşi ne diyorsa onu teker teker yerine getirecek. Yoksa gidiyorsun birisine ben diyor ülkücüyüm. Ben ona şöyle bakıyorum. Namaz kılmayan, zekât vermeyen, abdest almayan, Müslüman gibi yaşamayan ben de Müslümanım der gibi oluyor. Ülkücünün yeri burasıdır, Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Bunun ötesindeki bir siyaside duramaz. Duracaksın, gireceksin bir yere satacaksın. Geleceksin, döneceksin, tekrar varacaksın. Bu işleri artık bitirdik arkadaşlar. Bundan sonra gönü alıp küskünleri barıştırmaya ihtiyaç kalmadı. Püskülü bitmiyor. Niye? Arkasından, önünden, sağından solundan herkes oynuyor. Bulurlarsa bir yumuşağı oynarlar. Ama adam gibi durana kimse bir şey teklif edemez.”

“ŞİMDİ ARTİS ARSIZ DOLAŞANLARI KAPIDAN SOKMUYORLAR”

Geçmişte MHP’nin Afyonkarahisar’da üç milletvekili çıkardığını dile getiren Taytak şunları söyledi: “Milliyetçi Hareket Partisi bu Afyonkarahisar’ımızda üç milletvekili çıkardı. Yaklaşık 30 günlük çalışmayla üç milletvekili çıktı. Bunu ben mi çıkardım? Üç milletvekili kendi mi çıktı? O gün bunu sadece burada görev yapan arkadaşım mı çıkardı. Sayın Genel Başkanımızın görev aldığı 1997 yılından sonraki ilk seçimimizdi. Türkiye’nin her yerinde çok ciddi milletvekili çıktı. 129 milletvekiliyle Meclise girdik. O benimdi, seninki denecek bir şey değil. O gün milletimize, derdimizi doğru anlatmışız. Milletimiz bizi tercih etmiş. Ama tercih edilenler adam gibi durmamış. Almış almış satmışlar. Buralarda artist, arsız dolaşanlar orada şimdi kapıların önünde bekliyorlar. Bunları içeri sokmuyorlar. İşte onun için arkadaşlar önümüzde bir seçim daha var. Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar’da 17 belediye başkanıyla hiçbir siyasi partinin göstermediği performansı gösterdi. Belediye Başkanlarımız, aslanlar gibi çalıştılar. İlçe Başkanlarımız aslanlar gibi çalıştılar. İl teşkilatımız bir kişi hariç, aslanlar gibi çalıştı. İlçe teşkilatlarımız, aslanlar gibi çalıştı. Ocağımız çalıştı. Bu noktaya geldik. 17 Belediye sayımızı inşallah yerel seçimde 35’e çıkarız inşallah. İnşallah yine birlikte çalışıp başaracağız. Önümüzde örnek Belediye Başkanlarımız var. Hepsinin en ufak bir lüzumsuz şeyini duymadık. Başka bir siyasi partinin adamı hırsızlıktan görevden alındı. Dediler ki silah ruhsatından dolayı. Biz onu yutmadık. Ama benim hiçbir Belediye Başkanım bunlarla anılmadı. Adını bile söylemiyorum.”

“TÜRKİYE’DE MHP’NİN OYUNU ARTTIRDIĞI 5. İL AFYON”

Taytak sözlerine şöyle devam etti: “Belediye Başkanlarımızı hepsi uğraştılar, çabaladılar. Ve sonuca vardılar. 17 Belediyemizin sadece bir belediyemizde altı oyumuz düştü. Alabilecek kapasitede olmayan bir yerde arkadaşımız 6 oyu alabilseydi seçilecekti. Sadece bir belediyemiz var. Oyumuzu yüzde 13’ten yüzde 16’ya çıkardık. 64 binden 78 binlere ulaştık. Demek ki çalıştık, başardık. Cenab-ı Allah nasip etti. Şimdi sorumluluklarım çok daha fazla. Şimdi çok daha dikkatli çalışmak zorundayım. Çok daha fazla çalışmak zorundayım. Onun için ilçe başkanlarımıza söylüyorum, il başkanımızla zaten aynı noktada duruyoruz. Bundan sonra yine kapı kapı dolaşacağız. 2024 yılının Mart ayında yine MHP olarak Afyonkarahisar’da çok ciddi bir belediye başkanımızda, Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel merkezine sayın genel başkanımıza daha önce yaptığımız gibi ziyarete gideceğiz. İl Genel Meclisi üyeliğinde de oylarımızı ikiye katlayacağımıza inanıyorum. Çünkü İGM Üyesi arkadaşlarımızda ellerinden geldiğince çok ciddi çaba gösterdiler, çok çalışıp, çok uğraştılar. İGM’de önceki Grup Başkan Vekilimiz Ahmet Zeki Ertürk ile mevcut Grup Başkan Vekilimiz Faruk Kökçür aynı samimiyetle çalışıyorlar. Teşkilatlarımızda çalışıyor. Biz çalışıyoruz ama bizim çalıştığımız yerde bu davaya gönül vermiş insanlar var. Genel başkanımıza saygı duyan başka siyasi partilerde olan insanlar var. Durduğumuz yeri beğenen insanlar var. İşte bizim açmamız gereken kapılar bunlar. Gitmemiz gereken kapılar bu insanlar. Kendi sebep bulmuş. Kırılmış onunla uğraşacaksın. Biri götürüyor oraya. Anlatıyorsun olmuyor. Söylüyorsun olmuyor. Adam buraya geldi iki bayram. Dedik ki rozetini demek ki yakıştıramadı kendine tekrar söktü. Bizi bağlamadı. Ama biz neredeyiz? Biz yerimizdeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi mensupları, inandıkları davada taviz vermeden, liderinin ne anlattığını anlayarak ona göre hareket ederek bir noktaya varız. Türkiye’de MHP’nin oylarının arttırdığı beşinci il biziz. Hepinizden Allah razı olsun. Emekler verdiniz, çalıştınız.”

“TAM SEÇİME GİDERKEN YAPILAN TEZGÂHI DURDURDUK”

Son dönemde yaşanan olumsuzlukları anlatan Taytak şunları kaydetti: “Bazıları vardır ki geçici işçi gibidir. İş biter o gelir. Onları da göreceğiz. Onlar kaybetmemizi isterler. Kaybetmediğimiz zaman derler ki biz de buradaydık. Onları da görüyoruz. Birlikte çok ciddi emekler verdik. Tam seçime gideceğiz zamanda bir tezgâh yaptılar. Hep birlikte bu tezgâhı durdurduk. Başaramadılar. Bu hareketi Afyonkarahisar’ı bir milletvekili bir milletvekili çıkartmadan acaba çökertebilir miyiz dediler. Ama olmadı. Aynı gün İl Başkanlığı görevine atanan Ahmet Kahveci, halk etrafından sevilen, bilinen kişiliğiyle herkes sahip çıktı. Orada hep birlikte çalıştık ve başardık. Burada önemi olan teşkilattır. Arkadaşlarımız zaman zaman sıkıntıları olacak. İstek ve arzuları olacaktır. Bunların hiçbiri bizi rahatsız etmez. Fakat samimi bir yerden bakmak lazımdır. Merkez İlçe Başkanımız Sayın Fahri Fevzi Kartal yanımızdaydı. Bir kırtasiye uğradık. İçeriye girdik esnafı dolaşırken. Kırtasiyeci ‘Sayın vekilim ben sana kırgınım.’ dedi. Nedenini sordum ulaşamadığını söyledi. O nasıl bir laf dedim. Telefon numaram yoksa il binamızın karşısından olduğunu partiden numaramı alabileceğini söyledim. Partiye gittiğini ama benim numaramın verilmediğini söyledi. ‘Vekil numaramı vermeyin.’ demiş. Bunu kimin dediği artık anlaşılıyor. Bu ihanet değil midir? Ayağına kadar geldiğimi böyle düşünmemesini söyledim. Türk’ün yiğidi çoktur bir o kadar haini de vardır. Çünkü hainin olması için her türlü organize yapılmıştır. Her türlü tezgâh kurulmuştur. Padişahın kardeşini götürmüşlerdir. Orada korumuşlardır. Osmanlı’ya ihanet ettirmişlerdir. Viyana kapılarına kadar dayanmışızdır. Orada yine bir Türk soyu Osmanlı’nın beli kırılsın biraz diye kenara gelmiştir. Viyana kapılarından dönmek zorunda kalmışızdır. Şimdi bunları bilen, yaşayan bir kardeşiniz olarak önümüze bakacağız.”

>> Meral Günay’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti