Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yarının liderlerine Vali dersi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Yarının liderlerine Vali dersi

Yüksek Öğretim Kurulu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Öğrenci Konseyi’nin düzenlediği ‘yarının liderleri’ projesi kapsamında Afyonkarahisar va Isparta Valileri gençlerle buluştu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)’den de bu projede toplam 30 öğrenci yer alıyor. Çeşitli eğitime tabi tutulan öğrencilere dün de Vali İrfan Balkanlıoğlu ders verdi. AKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Isparta Valisi Memduh Oğuz da katıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, liderlik ve yerel yönetimler hakkında öğrencilere bilgi verdi.
ARAZİ VE STRATEJİK
BAKIMDAN ŞANSSIZ BİR ÜLKEYİZ
Programın açılış konuşmasını Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptı. Isparta Valisi Memduh Oğuz’un da programa katıldığını belirten Balkanlıoğlu, yarının liderleri projesinin Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde de olduğunu söyledi.
Isparta Valisi Memduh Oğuz’un bu projeye yabancı olmadığını ve bu projeye destek verdiğini de hatırlatan Balkanlıoğlu; “Bizim memleketimiz Japonya kadar şanssız olmasa da arazi bakımı, stratejik konumu ve maden varlığı bakımından bir petrol ülkesi kadar da şanslı değil. Dolayısı ile bizi kısa yoldan neredeyse bedavadan zengin yapacak doğal kaynaklarımız yok. Maalesef Osmanlı Devleti emperyalist güçler tarafından parçalanırken şark meselesi olarak başlayıp sürekli uğraştığımız ve içimizde bulunan etnik kökenden insanların hamiliğine soyunan ülkelerin şark meselesi yüzünden uzun yıllar binlerce şehit kanıyla sulanan bu topraklarda kala kala bize şu andaki Anadolu toprakları kalmış. Gene stratejik konumu, her türlü doğal güzelliği ile bir çok ülkeye parmak ısırtacak durumda. Fakat misak-ı milli sınırları içerisinde olmasına rağmen Musul ve Kerkük’ü de sonradan kaybetmekle petrol alanları dışında kalmışız” dedi.
BİZİM ÜMİDİMİZ SİZLERSİNİZ
Türkiye’nin en büyük ümidinin genç nüfus olduğunu da vurgulayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Sizler ne kadar ufku açık, dimağı taze ve geniş, vizyon sahibi, ülke ile dünya gündemine hakim dünya insanları olursanız, çok çok iyi yetişirseniz daha da önemlisi bir yabancı dili çok iyi öğrenirseniz bizim en büyük zenginliğimiz sizler olacaksınız. Yakalanan istikrar sayesinde son yıllarda ülkemiz belli bir konuma geldi. Kendinizi küçük görmeyin büyük düşünmek lazım. Eşşiz donanım sahibi, vizyon sahibi olursanız işi de iyi bilirseniz dünyanın her yerinde iş bulma şansınız da olur, artık dünya küçük bir köy oldu. Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli konumdasınız.” dedi.
ISPARTA VALİSİ DE KONUŞTU
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun ardından söz alan Isparta Valisi Memduh Oğuz ise; “Her istişarede kazanımlarımız olur, bunun için olmazsa olmaz bir tek şart var iyi dinleyici olabilmek. Esasında iyi bir konuşmacı olmaya heves etmeden çok önce iyi bir dinleyici olmayı öğrenmek lazım. İyi bir dinleyici olabilmek için birinci şart konuşanı küçük görmemek. Statüsü, seviyesi bilgi düzeyi ne olursa olsun konuşanın mutlaka size söylediği bir şey vardır ve konuşanın cümleleri içerisinde kullandığı kelimelerde onun fikriyatını ifade ediyor. İyi bir dinleyici olabilmek için ne söylenirse söylensin duyabilen, duyduğunu anlayabilen bir konumda olmak lazım. En yüksek mertebe iyi bir dinleyici olabilmektir. Belkide Türkiye’nin en büyük sıkıntılarından bir tanesi çok konuşan fakat dinlemeyen bir toplum haline gelmiş olmasıdır. Esasında iyi dinleyici olabilmek, dinlerken küpü doldurmak daha sonrasında da taşmak, taştıktan sonra da konuşmaya başlamak lazım” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti