Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşlılar, Allah’ın emaneti – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Yaşlılar, Allah'ın emaneti

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da bir dizi etkinliklerle kutlanıyor. Hafta nedeniyle Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalmakta olan sakinler için kutlama programları düzenlenlendi

Huzurevinde gerçekleştirilen programa Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve eşi Emine Çoban, Vali Yardımcısı Akgün Corav, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, PMYO Müdürü Müjdat Karagöz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Yasin Evcin, İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Deniz Fırat, AKÜ öğrencileri, davetliler ve Huzurevi sakinleri katıldılar.
Programda “ülkemizin ve bizlerin bereketi olan yaşlılarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diyen Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Öncelikle gelişmiş bir milletten ve devletten bahsetmek için yaşlılarına, engellisine, kimsesizlerine sahip çıkan, onların dertlerini dinleyen, onlara sağlıklı sıhhatli, onurlu barınabilecekleri yerler temin eden, huzur içinde vakit geçirmelerini sağlayan ortamlar hazırlaması gerekmektedir. Sizler bizlere Allah’ın emanetlerisiniz. Bu anlamda da sizler baş tacımızsınız. Yaşlılarına yardımcı olamayan, gereken ilgi, saygı ve şefkati göstermeyen milletin geleceğinden de bahsedilemez. Eğer bizlerde yaşlandığımızda çevremizden sevgi, saygı görmek istiyorsak ve nasıl muamele edilmesini istiyorsak yaşlılarımıza da öyle davranmayız. Şu anda rahat ve huzurlu yaşıyorsak ve başımıza büyük afetler gelmiyorsa yaşlılarımızın yüzü suyu hürmetinedir. Yaşlılarla sürekli birlikte olmaya çalışıyorum ve onların hayır dualarını almaya gayret ediyorum. Onların sağlığı, mutluluğu ve huzuru benim için çok önemli. Bu vesileyle yaşlılarımıza Allahtan sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Bu anlamda Yaşlılara Saygı Haftası’nın tüm yaşlılar için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Daha sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencileri hazırladıkları ‘ebeveynus’ skecini sergilediler. AKÜ Halk Oyunları ekibinin halk oyunu ve ‘aşık ile maşuk’ gösterileri sergilendi. Son olarak Huzurevinde 9 yıl kalarak, 2009 yılında vefat eden emekli Muhasebe Memuru Ali Can Zerbey’in yazmış olduğu ‘Sen’ adlı şiiri ney dinletisi eşliğinde okundu. Program Vali Balkanlıoğlu ile protokol üyelerine karanfil verilmesi ile program sona erdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti