İrfan Ünver Nasrattınoğlu

ÇANAKKALE DARDANELSPOR Kadın Takımındaki Üç Kızımız

İrfan Ünver Nasrattınoğlu

Pandeminin ve havanın yarattığı sıkıntı beni bunalıma yönelttiği gün, Ankara’dan kaçıp, gönlüme göre bir yerde birkaç gün de olsa dinlenmeye karar vermiştim. Üçü Ankara’da olan dört evlâdımın en küçüğü Çanakkale’de idi ve en iyisi oraya giderek, kampa (!) girdim.
Konya Selçuk Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Fethiye Lisesine Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atanan oğlum Deniz Ünver, bilâhare Çanakkale’ye Onsekiz Mart Üniversitesi’nde akademik hayata başladı. Halen Dr.Öğrt.Gör. olarak bu görevi sürdürmektedir.
Çocukluk yaşlarından itibaren futbolun içinde olduğu için, antrenörlük ve teknik direktörlük eğitimi de aldı ve bu cümleden, hem, mensubu olduğu Onsekiz Mart Üniversitesi futbol takımını antrene etti, hem de Çanakkale’deki bazı amatör futbol takımlarını çalıştırdı. Bu takımlardan bazılarının lig şampiyonu olmalarını sağladığı gibi, Üniversitesinin futbol takımını da, üst üste iki yıl, Türkiye şampiyonu yaptı.
Türk futbol tarihinde bir Çanakkale Dardanelspor gerçeği vardır. 1980’li 90’lı yıllarda, futbol süper liginde fırtınalar yaratan Çanakkale Dardanelspor daha sonraki yıllarda gerilemiş ve bulunduğu kentin amatör kümesine düşmüştür. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve millî takımlarda forma giymiş olan ünlü futbolculardan Tamer Tuna (BJK), Gökhan Zan (BJK ve GS), Mehmet Topal (FB, GSve BJK), Selçuk İnan (GS), Engin İpekoğlu (FB ve BJK), Mehmet Yılmaz (TS), Hasan Kabze (GS), Erman Özgür (TS), Okan Koç (BJK) vb. Çanakkale Dardanelspor’dan yetişmişlerdir.
Dardanelspor’un sahip olduğu spor kompleksi, ülkemizdeki süper lig takımlarının bazılarının ve alt liglerdeki profesyonel futbol takımlarının tamamının sahip olmadıkları tesislere sahiptir. Bir başka deyişle, süper lig takımlarının sahip oldukları her şey, fazlası ile Dardanelspor kulübünde de vardır.
Dardanelspor’un her şeyi olan Niyazi Önen, futbol takımının eski şa’şaalı günlerine yükselmesini arzu etmiş; bu nedenle Çanakkale’deki birçok amatör takımı şampiyon yaptığı gibi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite Futbol takımını üst üste iki yıl, Türkiye Üniversitelerarası futbol şampiyonu yapan, (UEFA Elit-A Diplomalı) Dr.Deniz Ünver’le Sportif Direktör olarak anlaşmıştır.
Bu satırların yazıldığı güne kadar, hiç mağlup olamadan, berabere dahi kalmadan 50 den fazla gol atıp, sadece 1 gol yiyen Dardanelspor, adeta tarih yazarak, şampiyonluğu ve Bölgesel Amatör Lig’de yoluna devam etmeyi garantilemiştir. Tabii yol meşakkatli ve uzundur. Bundan sonraki amaç, 3.,2.,1. Ve süper ligde yer almaktır.
***
Öte yandan Teknik Direktör Deniz Ünver, Dardanelspor kadın futbol takımını da kurmuş bulunmaktadır. Kocatepe okuru için bu takımın ilginç yanı kısa bir süre önce, bu takıma Afyonkarahisar’dan Melahat Çayır, Sultan Ayvalı ve Dilara Arslan adlı üç futbolcu kızımızın transfer edilmiş olmasıdır.
Bu üç kızımız Afyonkarahisar’da da futbol oynadılar ama, kendilerini yeterince tanıtabilme olanağı bulamadılar. Umarım, Dardanel forması ile yeteneklerini kanıtlayarak, bir gün süper ligde de yer alarak, hedeflerine ulaşırlar. Ben Çanakkale’de iki kez antrenmanlarını izledim. Bir çift kale idmanında Sultan’ı çok beğendim. Henüz 17 yaşında olan bu kızımızın yakın bir gelecekte adından çok söz ettireceğini sanıyorum.
Afyonkarahisarlı Dr.Deniz Hoca’nın yönetimindeki Derdanelspor’un, çeşitli yaşlardaki çocuk futbol takımlarının da olduğunu belirtmek isterim.

Yazarın Diğer Yazıları