Muharrem Günay

CENNETE ANCAK MÜSLÜMANLAR GİRER -1

Muharrem Günay

11 Şubat 2011 Cuma 02:00:00
  Kitab ehli olan bir kavme [İsevi veya Musevilere] görevle gidince, önce, La ilahe illallah Muhammedün Resulullah demeye davet et. Bunu kabul ederlerse, günde beş vakit namazın farz olduğunu bildir. Bunu da kabul ederlerse, Allah’ın Müslümanların zenginlerinden alınıp fakirlerine verilen zekatı farz kıldığını söyle.) [Buhari, Müslim, Ebu Davud](Size şu beş şeyi emrediyorum. Birincisi Allah’a imandır. Allah’a iman nedir biliyor musunuz? Allah’tan başka mabud olmadığına ve benim son Peygamber olduğuma şehadet etmektir.) [Buhari, Müslim, Tirmizi, Nesai, Ebu Davud, İbni Hibban, Taberani]
Hıristiyan ve Yahudilere göre Allah, baba-oğul ve ruhu’l kuds’ten ibarettir. Yani Allah bu üç unsurdan meydana gelmektedir. Bunların hem her biri ayrı ayrı ilah, hem de üçü birden ilahtır. Böylece onlar bir çelişki içerisinde hem şirke hem de küfre düşmüşlerdir. Bu bakımdan Hıristiyanlar ve Üzeyir Allah’ın oğludur, Şakira karısıdır diyen ve Hz. Muhammed’in peygamberliğini kabul etmeyen Yahudiler ve Hıristiyanlar hem müşrik hem de kafir olmuşlardır.
En Büyük Zalimler
“Üstelik bir yalanı Allah’a iftira edenden daha zalim kim olabilir? Bunlar Rablerinin huzuruna arz olunacaklar, şahitler de şöyle diyecekler: “İşte bunlar Rablerine karşı yalan söyleyenlerdir”. İyi bilin ki: Allah’ın laneti zalimlerin üzerinedir.” Bu ayette Allah’a iftiradan kasıt, ona şirk koşanlardır.” (Hud/18)
Ömer Nasuhi Bilmen bu ayetin tefsirini yaparken şöyle der: (Daha zalim kimdir?) Yâni: Daha zalim yoktur. (o kimseden ki) öyle kâfir bir şahıstan ki (bir yalanı Allah’ü Teâla’ya iftira etmiş olur.) “Mesel’a: Hak Teâla’ya şerik koşar, bir insanı Allah’ın oğlu veya melekleri O’nun kızları sanır, taptığı putların kendisine Allah yanında şefaat edeceklerini iddia eder. Veyahut Cenab-ı Hak’kın indirmiş olduğu kitabı inkâr başkalarına ait bir kitabı da kitabullah telakki eyler……(haberiniz olsun ki, Allah Teâla’nın lâneti) gazabı, rahmetinden uzaklaştırması (za-limler üzerinedir) o münkir, müfteri kimseler ise nâsin en zâlimleri olduklarından filhal minindillah lânete marûz bulunmaktadırlar. (Ö.N.Bilmen Tefsiri, cilt 3, sayfa:1457,)
“-Andolsun, “Allah, Meryem’in oğlu Mesih’tir” diyenler elbette kâfir olmuşlardır. Oysa Mesih onlara: “Ey İsrailoğulları, hem benim, hem de sizin Rabbiniz olan Allah’a ibadet edin. Kim Allah’a ortak koşarsa, şüphesiz Allah ona cenneti haram kılmıştır ve onun varacağı yer cehennemdir. Zalimlerin yardımcıları da yoktur” demişti. (Maide/72)
“Allah, üçün üçüncüsüdür” diyenler elbette kâfir olmuşlardır. Oysa tek ilâhtan başka ilâh yoktur. Eğer söylediklerinden vazgeçmezlerse, elbette onlardan inkâr edenlere acı bir azap dokunacaktır.” (Maide/73)
“Meryem’in oğlu Mesih (İsa), sadece bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmiştir. Anası da dosdoğru bir kadındır. Her ikisi de yemek yerlerdi. Bak onlara âyetleri nasıl açıklıyoruz. Sonra yine bak nasıl yüz çeviriyorlar!” (Maide/75)
“Allah, kendisine ortak koşulmasına bağışlamaz. Bundan başka her şeyi dilediğine bağışlar. Allah’a ortak koşan da uzak bir sapıklığa düşmüştür” (Nisa/116)
“Hani Lokman, oğluna öğüt vererek şöyle demişti: ‘Yavrum! Allah’a ortak koşma! Çünkü ortak koşmak elbette büyük bir zulümdür.” (Lokman/13)
“Ve yine Allah demişti ki: “Ey Meryem oğlu İsa, sen mi?insanlara: Beni ve annemi, Allah’tan başka iki tanrı edinin dedin?” “Hâşâ, dedi, sen yücesin, benim için gerçek olmayan bir şeyi söylemek bana yakışmaz” (Maide/116)
“Yahudiler, ‘Üzeyr Allah’ın oğludur’ dediler. Hıristiyanlar da: ‘Mesih Allah’ın oğludur’ dediler. Bu onların ağızlarıyla geveledikleri sözleridir. (Sözlerini),önceden inkâr etmiş(olan müşrik)lerin sözlerine benzetiyorlar.Allah onları kahretsin nasıl da(haktan batıla) çevriliyorlar.!..Hahamlarını ve rahiplerini Allah’tan ayrı rehber edindiler,Meryem oğlu Mesih’i de.Oysa kendilerine yalnız tek tanrı olan Allah’a ibadet etmeleri emredilmişti. Ondan başka ilah yoktur. O,onların ortak koştukları şeylerden münezzehtir(kusur, eksiklik ve muhtaçlıktan uzak)” (Tövbe/ 30–31)
ALLAH KENDİSİNE ŞİRK KOŞANLARI (HIRİSTİYAN VE YAHUDİLERİ ) ASLA BAĞIŞLAMAZ
Ebu Said el Hudrî (r.a)’den rivâyete göre şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Mü’minlerin Cehenneme giren kardeşleri hakkında Rableri ile münakaşaları dünyada hak uğrunda olan mücadelesinden daha şiddetli olacaktır.” Ebu Said şöyle dedi: “Mü’minler Rablerine diyecekler ki: “Ey Rabbimiz! Bunlar bizim Mü’min kardeşlerimizdi. (Devamı Yarın)

Yazarın Diğer Yazıları