Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yedieminden Araç Nasıl Satın Alınır?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un geçtiğimiz günlerde hacizli mallarla ilgili açıklamalarının ardından, yediemin otoparklarında araçların çürümeye terk edilmemesi gerektiği mesajı verilmişti. 1 Kasım’da başlayan uygulama sonrasında Yedieminden Araç Nasıl Satın Alınır? Yediemin otoparkından araç nasıl alınır? Araç ihalesine nasıl girilir? gibi soruların cevapları araştırılıyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un

Hukuken muhafazasına yer kalmamış olan yediemin otoparkındaki araçların artık çürümeye terk edilmemesi için uygulama başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada, hacizli malların yediemin depolarında çürümesinin önüne geçecek uygulamayı 1 Kasım tarihinde başlattıklarını açıklamıştı. Açıklamanın ardından yükselen fiyatlar nedeniyle araç alamayanlar farklı bir arayış içersine girdi. İnternet ortamında araştırılan Yedieminden Araç Nasıl Satın Alınır? Yediemin otoparkından araç nasıl alınır? Araç ihalesine nasıl girilir? gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

Yedieminden Araç Nasıl Satın Alınır
UYGULAMA NASIL İŞLEYECEK?
Yeni uygulama ile yediemin otoparkında hukuken haczi kalkmış ama otoparktan alınmayan araçlar satışa çıkarılacak. Satış öncesinde ilk olarak araç sahiplerine araçlarını almaları için teklifte bulunulacak. Araç sahibi aracını almazsa araç e-ihale ile satışa çıkarılacak. Satışa çıkarılan araç e-ihale ile de satılmazsa Makine ve Kimya Endüstrisi’ne devredilecek. Devir sonunda elde edilen gelir hak sahiplerine dağıtılacak. Peki devir sağlanamazsa, o zaman da araçlar Kızılay bünyesine bedelsiz olarak katılacak. Uygulama ile ikinci el araç pazarının da fiyat anlamında durulması bekleniyor.
Haczi kalkmış olmasına rağmen hala yedieminlerde muhafaza altında bulunan araçlar öncelikle borçlular tarafından teslim alınması teklif edilecek. Teklif kabul edilmediğinde rehin hakkı kimdeyse ona başvurulacak ve haklarını kullanması teşvik edilecek. Her iki tarafın da aracı almak istememesi durumunda kamu yararı gözetilerek araçlar gerekli hükümlerin uygulanması ile satılacak. Elektronik satışa çıkan araçlara burada da alıcı çıkmazsa, mallar kamu yararı gözetilerek kanunun belirlediği bedel karşılığında yedieminlere ve MKE’ye devredilecek.

Yedieminden Araç Nasıl Satın Alınır
YEDİEMİNDEN ARAÇ NASIL SATIN ALINACAK?
Yedieminde bulunan araçlar Uyap üzerinden ihale edilecek. İhaleye Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları belirlenen teminatı yatırarak girecek. Satın alma işleminin gerçekleşmemesi durumunda teminatlar iade edilecek. Satış işlemi gerçekleştiğinde ise ödemeler kanunda belirtilen şekilde yapılarak araçlar devir alınacak. Araç ihalelerine htttps://esatis.uyap.gov.tr adresinde e-devlet şifresi ile girilerek ulaşılabilecek.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti