Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yedinci tarım fuarı gümbür gümbür geliyor

Bugün açılışı yapılacak olan
Yedinci tarım fuarı gümbür gümbür geliyor

Bugün açılışı yapılacak olan Afyonkarahisar 7. Tarım Makineleri ve Teknolojileri Fuarı hakkında ART Uluslar arası Fuar Organizasyonu Genel Müdürü Şafak Arıkan, Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgiler verdi.
7. FUARIN HEDEFİ NET
Türkiye’de 25 yıldır fuar sektöründe yer alan bir kurum olduklarını belirten ART Uluslar arası Fuar Organizasyonu Genel Müdürü Şafak Arıkan, Afyonkarahisar 7. Tarım Makineleri ve Teknolojileri Fuarının bugün Kültürpark ve Fuar Alanı’nda açılacağını kaydetti. Nisan ayında düzenledikleri organizasyonla yine Afyonkarahisar halkı ile buluştuklarını söyleyen Arıkan, “Afyonkarahisar 7. Tarım Makineleri ve Teknolojileri Fuarını ilk programa aldığımızda diğer fuarlarda olduğu gibi bu fuarla ilgili de kendimize belli bir kriter ve yol belirledik. Hedefimiz ilk üç yıl içerisinde Afyon Tarım Fuarını yerelden bölgesel fuara getirmekti. Altıncı yılın sonunda fuarımızı bölgeselden ulusal seviyeye çıkarıp 9’ncu yılda da uluslar arası unvanı alalım hedefi ile yola çıktık. Biz şu anda bahsettiğimiz hedeflerin tamamını uluslar arası statüsünü de kazanmış durumdayız. Ancak TOBB yönetmeliğine göre aynı ilde, aynı organizatör tarafından aynı isim unvan adı altında en az üst üste 9 yıl düzenlenmiş olma şartı var. Bu nedenle uluslar arası unvanını alamadık” dedi.
TALEP FUARIN
EYLÜL’DE YAPILMASI
Şafak Arıkan, Nisan ayında organize ettikleri Afyonkarahisar fuarında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yeni bir fuar alanı inşa edeceği açıklamasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Uluslar arası fuar düzeyine ulaşma da kapalı ve açık alan metrekaresinin, VIP, basın odası vd faktörlere de ihtiyaç duyulduğunu aktaran Arıkan, “Belediye Başkanımızın bu açıklaması ile bu noktada adımların atılması bizce çok güzel. İki yıldır paydaşlarımızdan gelen bir teklif vardı. Gerek iklimlerin değişiyor olması, gerekse çiftçimizin alım gücünün tarih değiştirmesi sebebiyle fuarımızı Eylül ayı içerisinde düzenleyelim konusunda bir baskı vardı. Bunu bir, iki sene geçiştirdik. Son fuarda yaptığımız toplantıda şunu gördük; Sektör paydaşlarımız ve sektörün lideri olan firmalar fuarın Eylül ayında yapılmasında ısrar ettiler. Bu talep yüzde 90’ın üzerine çıktı. O nedenle bu sene 4,5 ay sonra aynı alanda hiçbir bir firma kaybetmeden aksine üzerine ilave firmalarla inşallah bugün fuarımızı tekrar açacağız” diye konuştu.
GENİŞ ALANA ULAŞILDI
Afyonkarahisar’ın komşu illerinin Eskişehir, Kütahya, Isparta, Konya, Burdur olduğunu belirten Arıkan, “Konya nüfus popülâsyonu ve sanayisiyle Afyonumuzun bir hayli önünde. Orada uluslar arası bir fuar düzenleniyor. Ancak bunun dışında kalan tüm illerde bizden en yenisi bir iki yıl öncesi başlamış olmasına rağmen biz bazı illerde ki fuarın 1,5 bazı illerde ki fuarın ise 4 katı daha büyüğüz. Burada 5 bin metrekare kapalı alan, 25 bin metrekare açık alanda 4,5 ay ara ile iki büyük fuarı icra etmek takdir edileceği üzere ciddi manada zordur. Zorlukları aşmak için bu fuarda çok ciddi bir çalışma yaptık. 7-10 Eylül Afyonkarahisar 7. Tarım Makineleri ve Teknolojileri Fuarı Kültürpark Fuar Alanı yazılı 4 bin 500 şapkanın dağıtımı şehrin ve çevre illerin tüm köylerine dağıtıldı. 20 bin kâğıt afiş, yüz bin el broşürü yine firmalarımız ve bizim personelimiz tarafından tüm illere dağıtıldı. 2 bin 450 adet Konya, Ankara, Afyon, Eskişehir, Isparta, Kütahya, Uşak illerinin köylerini de kapsayan muhtarlara yakıt ücretlerini ödeyerek ziyaretçi organizasyonu yapımı için gönderdik” şeklinde konuştu.
AFYON İNSANI ÇOK YARDIMSEVER
Şafak Arıkan, tematik anlamda yani sadece tarım üzerine program yapan televizyon kanallarında, bölgenin en güçlü televizyon kanalında bir aydır her reklam periyodun da reklamların sürdüğünü belirtti. Arıkan şöyle konuştu: “Gazetelerimiz sağ olsunlar bizleri destekliyor. İnşallah gümbür gümbür çok güzel bir fuar gerçekleştireceğiz.  Bizim düzenlediğimiz tüm fuarlar Türkiye fuarlar portföyü içerisinde yer kalıyor. Çünkü ulusal fuar pozisyonundayız. Programımızı uluslar arası fuar konumuna ulaştırdığımız zaman bir dünya fuar platformunda yer alacağız. Oradan ana firmaların katılım sağlanacak. Gıda, otomotiv ve tarım olmak üzere Afyonkarahisar’da bilindiği üzere üç tane fuar düzenledik. Uluslar arası fuar statüsüne ulaştığımızda KOSGEB’in katılımcı firmalara karşılıksız verdiği bir destek var. Bu destek oranı yüzde 50 oranında artacak. Firmanın katılım gücü daha da artacak. Afyon’da 20 yıldır fuar organizasyonu yapıyorum. 30 Ağustos 1999 yılında rahmetli Belediye Başkanı Erdal Akar’la birlikte 30 Ağustos Zafer Fuarını yapmaya başladık ve kesintisiz devam ediyoruz. Afyon’un insanı çok güzel, sıcakkanlı ve yardımsever. Buraya gelen herkes bir Afyonkarahisar tanıtım gönüllüsü olarak geri dönecek. Bu konuyu çok önemsiyorum” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti