Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yoğun Bakımdaki Kanser Hastasına Tecavüz Eden Erkek Hemşirenin 40,5 Yıl Hapsi İsteniyor

63 yaşındaki kadına yoğun bakım ünitesinde tecavüz eden 30 yaşındaki erkek hemşirenin 40,5 yıl hapsi isteniyor.

63 yaşındaki kadına yoğun

Vatandaşların şifa bulmak, iyileşmek ve tedavi esasıyla gittikleri sağlık kurumları, zaman zaman akıl almaz olaylara da sahne olabiliyor. Bu noktada son dönemdeki kan donduran olaylardan birinin adresi İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi olmuş, geçen yılın Nisan ayında yoğun bakımda tedavi gören 63 yaşındaki N.C. isimli kadına bir erkek hemşire tarafından akıllara durgunluk verecek şekilde tecavüz edilmişti.

 

Olayın ardından tutuklanan Emre Kale (30) isimli erkek hemşirenin 40,5 yıl hapsi isteniyor. Ayrıca N.C.’nin yakınları, hastaneye 2 milyon TL’lik manevi tazminat davası açmıştı. Mahkeme, hastanenin 600 bin TL tazminat ödemesini hükmederken aile, istinafa başvurdu.

Yoğun Bakımdaki Kanser Hastasına Tecavüz Eden Erkek Hemşirenin 40,5 Yıl Hapsi İsteniyor

AKIL ALMAZ OLAY

 

Akıl almaz olay, 17 Mayıs 2023’te yaşandı. Üniversite hastanesinde tedavi gören N.C., yoğun bakım ünitesinde yatarken Emre Kale’nin cinsel saldırısına uğradı. O sırada hastanın yattığı odaya ilaç almak için giren E.E. isimli hemşire, Emre Kale’yi uygunsuz şekilde görerek durumu yönetime bildirdi. Güvenlik kameralarını izleyen güvenlik personeli, cinsel saldırıyı tespit ederek görüntülerle beraber polise şikâyette bulundu. İhbar üzerine polis ekipleri, Emre Kaya’yı bir mekânda gözaltına aldı. Gözaltına alındığı sırada Kaya, eşiyle yemek yiyordu.

Yoğun Bakımdaki Kanser Hastasına Tecavüz Eden Erkek Hemşirenin 40,5 Yıl Hapsi İsteniyor

“SÖYLEYECEK HERHANGİ BİR ŞEYİM YOKTUR”

 

Emniyette kayıtları izletilen Kaya, “Hastaya vermiş olduğum ilaçlar kendi elektronik sisteminde bulunan ilaçlar, görüntülerin devamı için söyleyecek herhangi bir şeyim yoktur” dedi ve sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

 

Öte yandan talihsiz kanser hastası olaydan bir süre sonra durumu kötüleşti ve bilincinin kapanmasının ardından hayatını kaybetti.

 

Hastanede yoğun bakım ünitesinde yatan 63 yaşındaki kadına tecavüz eden Kale’nin ‘Kamu görevini kötüye kullanarak beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı cinsel saldırı’ ve ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde temin etme’ suçundan 40,5 yıla kadar hapsi isteniyor. İddianame İzmir 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

 

KAN DONDURAN OLAYIN AYRINTILARI

 

Kan donduran olayda 4. evre kanser hastası kadının nefes almada güçlük çekmesi nedeniyle oksijen maskesi kullandığı, hemşirenin kendisine doktorlar tarafından yazılmayan uyuşturucu etkisine sahip maddeyi verdiği kaydediliyor.

Dahası oksijen maskesini çıkardığı baygın haldeki kadına ağızdan nefes almasını engelleyici şekilde cinsel saldırıda bulunuyor. Görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla cinsel saldırının 20 dakika sürdüğü belirtiliyor. Niteliği açısından son derece sapıkça olduğu ifade edilen saldırı ile ilgili tazminat talebinin ise 2 milyon yerine 600 bin TL olarak karara bağlanması tartışma yarattı. Hasta yakınları, kararın Danıştay’da bozulmasının beklediklerini ifade ediliyor.

 

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti