Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yollar, DSÖ’nün eğitimiyle güvenli olacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Yollar, DSÖ'nün eğitimiyle güvenli olacak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülen “Yol Güvenliği Projesi”nde Afyonkarahisar, Ankara ile birlikte uygulama alanı seçildi. Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, bu bağlamda Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti

Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü “Yol Güvenliği Projesi” çerçevesinde Afyonkarahisar, uygulama alanı seçildi. Projeyi tanıtmak için Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga’yi ziyaret eden heyet adına konuşan Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden Tuba Atila, Afyonkarahisar’a daha önce de geldiklerini belirterek “Bu seferki programımızda odak grup görüşmesi yapacağız. Üniversite öğrencileri, minibüs şoförleri ve Kent Konseyi üyeleriyle. Medyadan arkadaşlarla da bir toplantı yapacağız” dedi.
Atila, “Bu proje kapsamında 2 il seçildi. Bunlardan birincisi Ankara, ikincisi Afyonkarahisar. Afyonkarahisar cazip bir pozisyonda yer alıyor, hem şehir içi trafik hem de şehirler arası trafik için” diye konuştu.
3 ana kategoride çalışma yapılacak
Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ise “Sizlerin de bildiğiniz üzere Dünya Sağlık Örgütü ile Sağlık Bakanlığı, müştereken bir çalışma ile yol güvenliği projesi uygulamaktadır. Bu projenin önemli illerinden birisi de Afyonkarahisar’dır. Bugün bu çalışmalar çerçevesinde Valiliğimizi ziyaret ettiler. Odak grup çalışmaları 3 ana kategoride gerçekleşecek. Sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşmeler yapılacak. Basınımızın bilgilendirilmesi, basınımızın konunun içine çekilmesi söz konusu olacak. Biz Afyonkarahisar Valiliği olarak Dünya Sağlık Örgütü’ne ve Sağlık Bakanlığımıza bu konuda yardımcı olma çalışması içindeyiz” ifadelerini kullandı. Heyet, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga’yı ziyaret ettikten sonra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı da makamında ziyaret etti. Çoban, projenin Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını temenni etti. Hac’dan yeni dönen Başkan Çoban, konuklarına kutsal topraklardan getirdiği hurma ikram etti.
Heyette DSÖ Merkezi’nden de yetkili var
“Yol Güvenliği Projesi” nedeniyle ziyaretlerde bulunan heyette Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Dünya Sağlık Örgütü Cenevre-Merkez Ofisi’nden Meleeki Khayesi, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi’nden Bahar Gürsel, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden Tuba Atila ile Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı’ndan Erdem Bildirici yer aldı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti