Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Zafer’e uçun” talimatı

Zafer Havalimanına daha çok

Zafer Havalimanına daha çok uçuş planlanması için havayolu firmalarına yazılı talimat verildiği gündeme geldi

Yapımı gündeme geldiği ilk günden itibaren Afyonkarahisar kamuoyunda tartışma konusu olan Zafer Havalimanı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Son olarak havayolu şirketlerine “Zafer’e uçmaları” konusunda resmi yazı ile talimat verildiği iddia edildi.
İddiayı İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Kıdık gündeme getirdi. İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) havayolu şirketlerine resmi yazı göndererek uçuşlarını Kütahya’da bulunan Zafer Bölgesel Havalimanı’ndan geçecek şekilde revize etmelerini istediğini gösteren bir belgeyi sosyal medya hesabından paylaştı.
Belgeyi “skandalın daniskası” diyerek paylaşan Kıdık, “Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü havayolu şirketlerine resmi yazı göndererek, eleştirilerin odağındaki Zafer Havalimanı’ndan uçmaları talimatını verdi. Resmî yazı ile verilen talimat, sözlü olarak da telefonla teyid edildi.” dedi.
Söz konusu belgede şu ifadeler yer verildi:
Bölgesel havalimanlarını güçlendirme politikası çerçevesinde bu niteliğe haiz meydanlardaki teknik imkanlar ve yolculara sunulan hizmetlerin niteliği dikkate alındığında bu havalimanlarına daha fazla sayıda uçuşun planlanması beklenmektedir. Yukarıda sayılan hususlar itibariyle havayolu işletmelerinin uçuş programlarını Zafer Havalimanını (LTBZ) kullanması yönünde revize etmesi ve uçuş sayılarını artırması gerektiği değerlendirilmektedir.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti