Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

12 projeye, 16 milyon destek

Bu haberin fotoğrafı yok
12 projeye, 16 milyon destek

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bu ay 10. etap ekonomik yatırımlar çerçevesinde yaklaşık maliyeti 16 milyon TL olan 12 projeye onay verildi

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, 2006 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı “Ekonomik Yatırımlar” çerçevesinde Afyonkarahisar’da 2014 yılı sonu itibariyle 89 yatırım projesine destek verildiğini, 21.6 milyon TL hibe ödemesi yapıldığını hatırlattı. 26 Ekim 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 9. Etap kapsamında 42 adet proje başvurusu yapıldığını aktaran Arap, bunlardan 32 projenin uygulanmaya başlandığını söyledi.
Bu projeler tamamlandığı zaman yaklaşık 18.2 milyon TL hibe desteği verilmesinin öngörüldüğünü aktaran Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Arap, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı 10. Etap dahilinde Afyonkarahisar’da toplam 12 adet proje % 50 hibe ile desteklenecektir. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 15.6 milyon TL’dir. Projelerin sektörel dağılımları ise; 1 adet Alternatif enerji üretim tesisi, 6 adet bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi tesisi, 2 adet Çelik silo, 2 adet Hayvansal orjinli gübre işleme tesisi ve 1 adet Soğuk hava deposu projesi şeklindedir” dedi.
Arap, “Afyonkara-hisar’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında; 10. Etapta teklif edilen 12 adet projenin Bakanlığımızca uygun görülmesi durumunda 9 ile 10. Etaplarda toplam 133 adet proje uygulanarak, 45 milyon TL hibe desteği verilmiş olacaktır. Projeler ile 1600 kişiye istihdam sağlanacaktır. İnşallah, tüm bu yatırımların İlimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti