Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

13 yıllık mağduriyet giderildi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
13 yıllık mağduriyet giderildi

Afyonkarahisar Belediyesi, arsası olduğu halde yıllardır ev sahibi olamayan ve imar planı mahkemece iptal edilen bölgede 18. madde uygulamasına giderek 2 bin 900 vatandaşın tapu tescili yapıldı

Tapuda Sahipata Mahallesi olarak geçen fakat Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Beyazıt Mahallesi hudutları içerisinde yer alan bölgede inşaat yapamadığı için ev sahibi olamayan vatandaşlar, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın bizzat gayretleriyle tapularına kavuşmanın mutluluğu yaşadı.
Göreve başladığı 2009 yılı Nisan ayında kendisini ziyarete gelen bir vatandaşın mağduriyetini kamuoyu ile paylaşan Çoban “Geçen yıl Nisan ayında göreve başladığımda bir vatandaşımız beni ziyarete geldi ve dedi ki; ‘Sayın Başkanım, halk arasında Sahipata olarak bilinen ve vişnelik yer diye tabir edilen yerde benim bir arsam var.1990 yılında ben burada inşaata başladım. Mahkemece imar planı iptal edildiğinden dolayı Belediye tarafından inşaatım durduruldu. O günden bu güne kadar bekliyorum tapumu alamadım, inşaatı yapamıyorum. O tarihte babamın yanında kalıyordum. Yeni evliydim çocuklarım yoktu, şimdi çocuklarım oldu. Hala da babamın yanında kalıyorum ve kendimi adeta babamın evinde bir sığıntı gibi hissediyorum. Benim arsam var, projesi, planı hazır inşaatı yapacak paramda var ancak inşaatı belediye ruhsat vermediği için yapamıyorum’ dedi.” ifadelerini kullandı.
İmar Müdürlüğü yetkililerinin kendisine konu hakkında “Sayın Başkanım tapuda Sahipata Mahallesi olarak geçen yaklaşık 3 bin parsel tapuyu ilgilendiren bu alanda yapılan bu imar planı Denizli İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Danıştay’a yapılan müracaatlar neticesiz kaldı. Dolayısıyla 1997 yılından bu tarafa vatandaşlarımız gerçekten mağdur. İnşaat yapamıyorlar” dediklerini anlatan Başkan Çoban 18. madde uygulaması ile sorunun aşılacağını öğrendiğini aktardı. Çalışanlarına verdiği talimatla sorunun aşıldığını belirten Çoban, sadece Afyonkarahisar Belediyesi olarak sorunun aşılmasının mümkün olmadığına dikkat çekerek gerek Kadastro Müdürlüğü, gerekse Tapu Sicil Müdürlüğü yetkililerinin de bu sorunun çözülmesi noktasında büyük gayret gösterdiklerini ifade etti.
Bu konuda emeği geçenlere teşekkür eden Çoban; “Belediyemizin İmar’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayfer Örten Hanımefendiye, İmar ve Şehircilik Müdürü Ziya Kükey ‘in şahsında tüm İmar Müdürlüğü çalışanlarına ve özellikle İl Kadastro Müdürlüğü ile Tapu Sicil Müdürlüğü Müdür ve yetkililerine candan teşekkür ediyorum. Kadastro Müdürlüğü ekipleri ile Tapu Sicil Müdürlüğü ekipleri de bu konuda ellerinden geleni ziyadesi ile yapmışlardır. 2 bin 900 vatandaşımızın tapusunu teslime hazır hale getirmişlerdir” dedi.
Sorunun çözülmesi için Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Beyazıt Mahallesi muhtarlarına da teşekkür eden Çoban “Bu konuda beni en çok etkileyen vatandaşın ‘babamın evinde sığıntı gibiyim’ cümlesi oldu. Kendimi o vatandaşın yerine koydum” dedi. Çoban son olarak tapularını alan vatandaşlarımıza projelerini getirmeleri halinde ruhsatlarını alabileceklerini sözlerine ekledi.
Yapılan konuşmaların ardından 2 bin 900 tapu sahibi adına davet edilen vatandaşlarımız tapularını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, İmar ve Şehircilik Müdürü Ziya Kükey ve mahalle muhtarlarının elinden aldı. Beyazıt Mahallesi Muhtarı Süleyman Akagündüz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına gösterdiği gayretten dolayı teşekkür etti.
Düzenlenen tapu dağıtım törenine Beyazıt Mahallesi Muhtarı Süleyman Akagündüz ile Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Bozkurt katıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti