Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“15 Temmuz’u anlamak ondan ders çıkarmakla mümkündür”

SP Merkez İlçe Başkan

SP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 5. yıldönümünde, 15 Temmuz’da bütün ihanet şebekelerine rağmen, Türk Milletinin sahip olduğu iman ateşinin hiçbir zaman söndürülemeyeceğinin görüldüğünü söyledi. Akpınar, “15 Temmuz’u gerçek manada anlamak sloganlarla, gösterişli kutlamalarla değil, ders çıkarmakla mümkün olacaktır” dedi

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez ilçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.
“TÜRKİYE ENFLASYONDA ŞAMPİYONLUĞU KAPTIRMIYOR”
Aniden zam yağmuruyla karşı karşıya kalındığını belirten Erhan Akpınar, “Birden bire müthiş bir zam yağmuru ile karşı karşıya kaldık. Temmuz, Haziran’ı mumla aratır hale geldi. Yeni güne gözümüzü zam haberi almadan açamıyoruz maalesef. Önce bir sağanak yağmur gibi gelen zamlar; artık dolu ve fırtınaya döndü. Pandemide Normalleşme’nin başladığı ilk günden sonra adeta bir Ekonomik Pandemi dönemine girmiş gibiyiz. Türk Lirası, diğer para birimleri karşısında her geçen gün eriyor, değer kaybediyor. Sadece son 1,5 yılda, euro yaklaşık yüzde 55, dolar yüzde 46, altın fiyatları yüzde 71 düzeyinde artış gösterdi. Endişe veren gerçek rakamları açıklayamayan TÜİK’in rakamları bizi şok ediyor. Ancak her ne hikmetse bu rakamlar bile iktidarı tatmin edemiyor. TÜFE, 2021 Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,94 artış gösterdi. Bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 8,45 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,53 artış gösterdi. Türkiye enflasyonda adeta şampiyonluğu kimseye kaptırmıyor.” dedi.
“ÇALIŞANLAR İÇİN İKTİDARDAN BAYRAM MÜJDESİ BEKLENİYOR”
Tütün ekicilerini koruyan fonların tamamen ortadan kalktığını dile getiren Akpınar, “Biz neden illa da Virginya tütününe mahkûm olacağız? Bunun mutlaka değiştirilmesi ve çiftçiye sahip çıkılması gerekiyor. Türkiye’nin kalkınması üretimden geçer ve bunun ilk adımı tarımdır. Bölgelere göre bulunan ürünler özelinde politika oluşturulmalıdır. Hem ürün bazında hem de bölge bazında plan yapmaya toprağımızın tamamını kullanmaya, çiftçinin emeğinin karşılığını almasına yönelik çalışmalar yapmalıyız. Her geçen gün artan hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı ve işsizlik artık harekete geçme zamanının geldiğine hatta geçtiğine işaret ediyor. Bu enflasyon oranlarının ağırlığı altında; emeklilerimizi, memurlarımızı, işçilerimizi daha fazla ezdirmeyin. Çalışanlarımız için iktidardan bir bayram müjdesi bekliyoruz. 2 bin lira civarında bir bayram ikramiyesi ve enflasyonun üzerinde bir zam talebinde bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.
“İTTİFAKLAR SEÇİME
YAKIN ORTAYA ÇIKAR”
“Bazıları 3-5-10 yerden maaş alıyorken insanımız çok gerilerde bırakılıyor ve son işaret edilen zamlar emeklimizi, işçimizi tatmin etmiyor.” diyen Akpınar sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemize yönelik çözüm önerilerimizi sadece kendi politikalarımız olarak söylemiyoruz. Bunları herkes kullanabilir ama bu icraatları yapmak yürek ister. Biz milletimizin yüzünü güldürecek insanımızın omuzlarındaki yükü hafifletecek, ülkemize her anlamda itibar kazandıracak adımları atmakta kararlıyız. Daha önce yaptık, şimdi de yaparız. İttifaklar seçime yakın ortaya çıkar. Şu anda ittifakları çok fazla gündeme getirmek kutuplaştırmaya sebep olur diye düşünüyorum.”
“15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ ONDAN DERS ÇIKARILARAK ANLAŞILIR”
Türk Milletinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramını şimdiden kutladığını belirten Akpınar şunları kaydetti: “Bu menfur girişime tarihte emsali görülmemiş bir cesaret ve kararlılıkla karşı koyan aziz milletimize şükranlarımı sunuyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 15 Temmuz gecesi milletimiz sadece bir darbe girişimini önlememiş, bağımsızlığına ve iradesine konulmak istenen prangaları parçalayıp tarihin çöplüğüne atmıştır. 15 Temmuz, bütün ihanet şebekelerine rağmen, bu milletin sahip olduğu iman ateşinin hiçbir zaman söndürülemeyeceğini göstermiştir. Ancak 15 Temmuz’u gerçek manada anlamak sloganlarla, gösterişli kutlamalarla değil, 15 Temmuz’dan ders çıkarmakla mümkün olacaktır. Bunun en önemli şartı da eğitimi milli, ekonomisi güçlü, yargısı bağımsız kardeşlik yurdu bir Türkiye’yi kurmaktır. Hiç kimsenin darbeyi aklından bile geçiremeyeceği köklü hukuki, siyasi ve demokratik dönüşümleri gerçekleştirmektir. Bu duygu ve temenniler ile bir kez daha 15 Temmuz bayramını kutluyor şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti