Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 yılda 1500 sokak köpeğinin aşısı yapıldı

Bu haberin fotoğrafı yok
3 yılda 1500 sokak köpeğinin aşısı yapıldı

Çevre ve Orman Bölge Müdür Vekili Rahmi Bayrak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın hayvanların rahat yaşaması kampanyasıyla ilgili bilgi verdi. Bayrak, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi ile birlikte sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için çaba sarf ettiklerini belirtti

Çevre ve Orman Bölge Müdür Vekili Rahmi Bayrak, sokak hayvanlarının rehabilitasyonuna ilişkin bilgiler verdi. Bayrak, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları ile gönderilen ödenekle; ilimizde yürütülmekte olan sokak hayvanlarının rehabilitas-yonu ve kısırlaştırılması faaliyetleri kapsamında; son 3 yılda Müdürlüğümüz, Afyonkarahisar Belediyesi ve AKÜ Veteriner Fakültesi işbirliği ile 1500 sokak köpeğinin kısırlaştırılması ve aşılanması yapılarak rehabilitasyonları sağlanarak bu sayede sokak hayvanların kontrolsüz üremesinin önüne geçilmiş ve ayrıca sokak hayvanlarının barındırılması için yapımına başlanan modern geçici bakım evi inşaatının yüzde 90 tamamlanmış olup bu yıl faaliyete geçmesi planlanmaktadır” dedi.
Bayrak, şöyle devam etti:
“Bunun yanında Kanun’un amacına ve özüne uygun olarak özellikle yaz aylarındaki susuz periyotta sokak hayvanlarının susuz kalmalarının önlenmesine yönelik, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun direktifleri ile oluşturulan proje kapsamında; Bakanlığımızca bu amaç için özel su kapları hazırlattırılarak tüm Ülke-mize dağıtılmıştır. İl Müdürlüğümüze de gönderilen söz konusu su kaplarının,Hayvan Koruma Gönüllüleri ve Afyonkarahisar belediyesi işbirliği ile, sokak hayvanlarının çok olduğu bölgelere ve mahallelere dağıtımı yapılmaktadır. İl Müdürlüğümüzün Sokak hayvanlarının korunmasına yönelik yapmış olduğu faaliyetlerde işbirliği içerisinde olduğu hayvanları koruma gönüllüleri ve çalışmalarımızı takip eden vatandaşlarımızca, yapılan çalışmaların son derece memnuniyet verici olduğu belirtilmekte ve her türlü destek verilmektedir.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti