Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3×3 basketbol Basketbol Turnuvası renkli görüntülere sahne oldu

Afyonkarahisar Zafer Meydanı’nda Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde oynanacak olan “3×3 Basketbol Zafer Turnuvasına” 50 takım katıldı.

Afyonkarahisar Zafer Meydanı'nda Zafer

Afyonkarahisar Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleri ve TBF Basketbol İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Geleneksel 3×3 Zafer Turnuvası” yapılan açılış töreni ile başladı. Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan müsabakalara toplam 50 takım müracaat etti. Müsabakalara FIBA 3×3 Play Sistem üzerinden kayıt alındı. Büyük erkeklerde 16 takım, genç erkekler 8 takım, yıldız erkekler 8 takım, küçük erkekler 8 takım küçük kızlar 8 takım katılımıyla turnuva yapılıyor.

Müsabakalar öncesinde açılış konuşması yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, “3×3 Basketbol artık geleneksel hale geldi. Biliyorsunuz bu etkinliği Afyonkarahisar Belediyemizle, birlik yapmaktayız. Bu turnuva biraz ulusala döndü, İstanbul’dan, Eskişehir’den, Kütahya’dan, Uşak’tan katılımlar var. Bu durum bizi biraz heyecanlandırdı ve bu artık 3×3 basketbolun farkındalığını da ortaya koydu. Bu anlamda biz bunu aylığa dökebiliriz diye düşünüyorum. Çünkü gençleri artık basketbol potası ile buluşturalım, sürekli gençler basketbolla beraber olsunlar istiyoruz. Ki öyle bir dönem Afyonkarahisar’da basketbolla olan bir şehirdi. Altyapımız müsait buna. Bununda en güzel destekleyicisi Afyonkarahisar olur. Bu gibi organizasyonlar gençlerin basketbola ilgi ve alakalarını çekiyor. Ben bu anlamda Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e çok teşekkür ediyorum, büyük bir katkı verdiler, emeği çoktur. Bu organizasyonun oluşmasında yine Federasyon İl Temsilciliğimize teşekkür ediyorum. Hakem arkadaşlara yine yürekten teşekkür ediyorum. Ve en büyük teşekkürü de siz gençlere ediyorum. Çünkü bu organizasyona çok ilgi gösterdiniz, inanın organizasyonun katılımını durdurmak zorunda kaldık. Çok ciddi anlamda katılım oldu, umduğumuzun üstünde oldu. Ben bu bağlamda basketbol branşı adına, şehir adına heyecan doluyum. İnşallah güzel bir organizasyon olur.” dedi.

İl Müdürü Kasapoğlu’nun konuşmasından sonra ilk karşılaşacak olan iki takım için Kasapoğlu başlama atışını gerçekleştirdi.

Müsabakaları Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen, Belediye Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sami Çetinaktı, Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale takip etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti