Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“400’e yakın sporcumuz var” – Kocatepe Gazetesi

Sporcu Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne
“400'e yakın sporcumuz var”

Sporcu Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne atanan Ali Çizmeci göreve geldiği günden bu yana yaptığı yenilikleri Gazeteniz Kocatepe’ye anlattı. Çizmeci’ye, Güreş Eğitim Merkezi’ne bağlı kaç sporcunun olduğunu, yatılı sporcuların günlerini nasıl geçirdiğini, elde edilen başarılı sonuçları ve ileriye dönük planlarını sorduk. İşte Çizmeci ile sizin için yaptığımız röportajın detayları:
Kocatepe: Göreve geldiğinizden bu yana yaptığınız yeniliklerle gündemdesiniz. Bu yenilikler hakkında bilgi verir misiniz?
Ali Çizmeci: İlk başta Kurumun fiziki yapısında iyileştirmeler yaptık. Bina tadilatı, kullanılan malzemeleri yenileme gibi değişiklerde bulunduk. Spor öğrencilerimizin beslenmelerini iyileştirdik. Sabah kahvaltısını açık büfe yaptık. Bununla birlikte yaptığımız başka bir yenilikse ara öğün ilavesi yaptık. Akşam yemeğinden sonra haşlanmış patates, sebze, meyve, meyve suyu, süt, börek gibi besinlerle sporcu öğrencilerimize ara öğün desteği verdik. Yapılan gıda beslenmelerinin kalitesini artırdık. Sporcu öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçları, komple spor malzemelerini, eşofmanlarını, güreş mayoları, spor ayakkabıları, kabanları, berelerine dahil olmak üzere ihtiyaçlarını tedarik ettik. Aldığımız malzemeler de sıradan değil. Mesela bir spor ayakkabısı vardır, bir de güreş sporcularının kullanacağı spor ayakkabıları vardır. Biz güreş sporcularının genel olarak kullandığı spor ayakkabılarından aldık.
Kocatepe: Güreş Eğitim Merkezi’nde kaç öğrenci buluyor?
Çizmeci: Yatılı olarak Sporcu Eğitim Merkezi’nde halk arasında bilinen ismimizle Güreş Eğitim Merkezi’nde 20 sporcu barınıyor. Onun dışında gündüzleri de Merkezimize gelen öğrenciler oluyor. Bu sayı onlarla birlikte 60’a çıkıyor. İlçelerimiz, köy ve kasabalarımız olmak üzere bize bağlı olan öğrencilerimiz mevcut. Dazkırı, Dinar, Sinanpaşa, Emirdağ, Taşoluk, Düzağaç, Merkez TOKİ Yatılı Bölge Okulu olmak üzere bu sayı ortalama 400’e yakın sporcumuz var. İmkanlarımız dahilinde diğer talepleri de karşılamaya çalışıyoruz. Bizim burada haftanın 7 günü antrenmanlarımız sürüyor. Bu antrenmanlara saydığımız sporcularımız katılıyor.
Kocatepe: Müdürüm peki yatılı olan öğrencilerin günlük programı nasıl?
Çizmeci: Sabah 7.00’de öğrencilerimiz uyanıyor. 8.00’e kadar kişisel temizlik, okul hazırlıkları kahvaltı. 8.00’de okula gidiyorlar. Saat 12.45 gibi geri gelip öğlen yemeğini yiyorlar. Saat 13.30 gibi okula dönüyorlar. Saat 15.15 gibi okuldan geliyorlar. Belli bir süre dinlendikten sonra antrenmana hazırlanıyorlar. Bir süre antrenman yaptıktan sonra duş alarak yemeği yiyorlar. Akşam yemeğinden sonra etüdümüz var. Etüt bittikten sonra Güreş Eğitim Merkezi’nde serbest program var. Bilgisayarlarımızda, masa tenisinde, satrançta televizyon izleme gibi etkinliklerle var. sonrasında ise öğrencilerimiz 22.00’de uyuyor.
Kocatepe: Hafta sonları nasıl vakit geçiriyorlar?
Çizmeci: Hafta sonu evci izni almayan öğrencilerimizle birlikte çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Bu etkinlilerimiz, yüzme, sinema, tiyatro, çiğ köfte, manga gibi birlikte yaptığımız etkinliklerden oluşuyor. Bu etkinlikleri öğrencilerimizle birlikte belirliyoruz. Onların istemediği hiç bir şey yapmıyoruz.
Kocatepe: Müdürüm peki öğrencilerle kim ilgileniyor?
Çizmeci: Sporcu öğrencilerimizle bütün Güreş Eğitim Merkezi çalışanları ilgileniyor. Özellikle Antrenörlerimiz Mehmet Yüksel ve Yakup Yağcı ilgileniyor. Sosyal, psikolojik, dersleri, okuldaki yaşamları, yemeleri, içmeleri, gereksinimleri, sağlıkları gibi bütün konularda Antrenörlerimiz Mehmet Yüksel ve Yakup Yağcı ilgileniyor. Tabi ki benim bilgim dahilinde.
Kocatepe: Kurumla ilgili ileriye dönük planlarınız var mı?
Çizmeci: Planlarımız var. Önümüzdeki dönemlerde ilçelerde sporcu taramaları yapacağız. Bu taramalarda sunucunda Güreş Eğitim Merkezi’ne sporcu kazandırmayı hedefliyoruz.
Kocatepe: Göreve geldiğimiz günden bu yana sporcuların elde ettiği başarılar nelerdir?
Çizmeci: Sporcularımızla ilk olarak katıldığımız Atatürk’ü Anma Dostluk Turnuvasına katıldı. İller arası bir turnuvaydı ve takım halinde birinci olduk. 4 öğrencimizi büyük kulüplere transfer ettik. Bu sporcularımızın 2’si İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a, 1’i İstanbul Kasımpaşaspor’a 1’i de İstanbul Güreş İhtisasspor’a transfer oldu.
Kocatepe: Müdürüm son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Çizmeci: Bize her türlü desteği sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Tortop’a, Taşoluk Belediye Başkanı Murat Öner’e ve Türk Telekomspor Başkanı İlhan Sağdıç’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Ayrıca bizimle birlikte bu kutlu görevde yer alan tüm ekip arkadaşlarıma, personelime ve sporcularımıza, bize güvenerek çocuklarını emanet eden ailelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in haberi

 

 

ALİ ÇİZMECİ KİMDİR?

 

Kocatepe: Müdürümüz Ali Çizmeci Kimdir?
Çizmeci: 1979 Afyonkarahisar doğumluyum. Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu’ndan mezun oldum. Beden Eğitimi Öğretmenliği yaptım. Okul Müdürlüğü, Müdür Yardımcılığı, Müdür Baş Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Uzun yıllar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları’nın tüm idari kadrolarında görev yapma imkanımız oldu. Çok sayıda ödül taltiflerim bulunurken evli ve 2 çocuk babası.
Kocatepe: Hangi takımı tutuyorsunuz?
Çizmeci: Fanatik olmayacak kadar Beşiktaşlıyım.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti