Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“5 milyon liralık, 2 yıl ödemesiz kaynak sağlanmasını istiyoruz”

AFJET Afyonspor Başkanı Yusuf

AFJET Afyonspor Başkanı Yusuf Ulutürk, kulüplerin mali açıdan durumlarının iyi olmadığını ve 1. Lig kulüplerine verilen desteğin kendilerine de verilmesini talep ettiklerini belirterek, “2. ve 3. Lig kulüpleri için de 5 milyon lira 2 yıl ödemesiz bir kaynak sağlanarak kulüplerin ayakta kalmasını sağlamalarını kulüp başkanları olarak talep ediyoruz.” dedi

 

Koronavirüs salgını nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı ve federasyonlar tarafından Türkiye’ de de spor faaliyetleri durdurulmuştu. Liglerin ertelenmesi kararının ardından kulüplerin yayın ve iddia gelirleri başta olmak üzere bir çok geliri de elde etme imkanı ortadan kalkınca mali açıdan ciddi sıkıntılar yaşandığı dile getiriliyor. 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden AFJET Afyons-por da krizden etkilenen kulüpler arasında yer alıyor.
AFJET Afyonspor 2019-2020 sezonunun geride kalan diliminde geçmiş dönem borcunu da ödemeye devam ediyordu.
“KORONA BİZİ DE ETKİLEDİ”
Kulübün mali açıdan iyi olmadığı için etkilendiğini anlatan AFJET Afyonspor Başkanı Yusuf Ulutürk, “Kulü-bün geçmiş yıldan 9 milyon lira gibi bir borç yükü mevcuttu. Borçları yapılandırarak ödemelerine başladık ve bugün itibariyle borçların yüzde 60’ına ödedik. Aynı zamanda da bu sezona ait oyuncuların alacakları, personel maaşları ve giderleri gibi tüm harcamalarımızı da borçlanmadan tamamladık. Ancak dünyayı saran ve ülkemizde de yayılan koronavirüs salgını nedeniyle liglerin ertelenmesi ile birlikte iddia gelirleri gibi bazı gelirlerin kaybı her kulüp gibi bizi de etkiliyor.” dedi
“KREDİ DESTEĞİNİ
BİZ DE TALEP EDİYORUZ”
1. Lig Kulüplerine verilen kredi desteğini kendilerinin de talep ettiğini ifade eden Başkan Ulutürk, “1. Lig kulüplerine bankalardan 5 milyon liralı 2 yıl ödemesiz kredi imkanı sağlanırken bu uygulamadan 2. ve 3. lig kulüpleri yararlanamıyor. 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanları da Türkiye Futbol Federasyonu’nun kulüplere ekonomik anlamda ellerini güçlendirecek bir destek pa-keti sağlaması yönünde ta-lepleri var. 2. ve 3. Lig ku-lüpleri için de 5 milyon lira 2 yıl ödemesiz bir kaynak sağlanarak kulüplerin ayakta kalmasını sağlamalarını ku-lüp başkanları olarak talep ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“6 HAFTAYI TAMAMLAYARAK
HEDEFİMİZE ULAŞMAYI ARZU EDİYORUZ”
Liglerin başlama tarihi ile ilgili henüz kesinleşmiş bir açıklama olmadığının altını çizen Başkan Ulutürk, “Liglerin tatil edilmesinin ardından oyuncularımıza izin verdik. Süreci yakından takip ediyor ve liglerle ilgili alınacak olan kararı merakla bekliyoruz. Farklı planlamaların olduğu ve sürecin titizlikle yönetileceği ifade ediliyor. Bu manada Haziran ayında takımların çalışmalara başlamasına ve 2-3 haftalık hazırlık süreci sonunda da liglerin hızlandırılmış bir takvimle kısa sürede tamamlanmasına yönelik bir takvimin de hazırlanabileceği ifade ediliyor. Yapılacak resmi açıklamanın ardından kalan 6 haftayı tamamlayarak hedefimize ulaşmayı arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.
OYUNCULAR İLE GÖRÜŞME YAPMADIK
Tüm kulüpler gibi AFJET Afyonspor’un da gelir kaynaklarındaki azalmalar nedeniyle oyuncularla alacaklarında indirime gidilmesi konusunda bir görüşme yapmadıklarını da ifade eden Başkan Ulutürk, “Tüm kulüpler oyuncuların alacaklarında yüzde 30-40 indirime git-me konusunda teklifleri olduğunu biliyoruz. Liglerin er-telenmesinin ardından oyuncularımıza izin vermiştik. Sürecin uzaması nedeniyle mali açıdan oluşan krizi aşma adına oyuncularımızla alacaklarında indirime gitme konusunda görüşme yapmadık. Liglerin Haziran ayı sonuna doğru başlayacağı öngörüsü gerçek olur ise takımımız yeniden toplandığında oyuncu ve teknik ekibimizden indirime ilişkin bir görüşme yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti