Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

67 bin 200 öğrenciye süt dağıtılacak

Bu haberin fotoğrafı yok
67 bin 200 öğrenciye süt dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa olarak yürüttüğü ‘Okul Sütü Uygulaması’ projesi Afyonkarahisar’da hayata geçirildi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, çocukların sağlıklı besin almasının önemine dikkat çekti

Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’ndan başlatılan ‘Okul Sütü Uygulaması’na öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdiler. Okul öncesi ve ilköğretim 5. sınıfa kadar olan öğrencilere süt dağıtımı renkli görüntülerle başladı. Okul öğrencileri tarafından hazırlanan birbirinden renkli oyunlar, süt dağıtımını kutlama programına dönüştürdü. Halk oyunları gösterileri ile başlayan ‘Okul Sütü Uygulaması’ programında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, sütün özellikle çocuklar başta olmak üzere herkes için ana besin kaynağı olduğuna dikkat çekerek, “Süt, sağlıklı bir yaşam için en önemli besin kaynağıdır. 2010 yılı Türkiye verilerine göre süt üretimimiz 12 milyon tondur. Maalesef kişi başına süt tüketimi 25 litredir. Yıllık kişi başı gazlı içecek tüketimimiz ise daha fazladır. Avrupa ülkelerinde ise süt tüketimi bizim daha yukarımızda bir seviyededir. Ülkemizde daha sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi amacıyla bu program başlatılmıştır. Öncelikle gençlerimiz ve çocuklarımızın süt içimi alışkanlığı kazanması ile ülkemizde toplumumuzda sağlıklı bireyler yetişmesini hedefleyen bu program ülkemize gençliğimize hayırlı olsun” dedi.
67 BİN 200
ÖĞRENCİYE SÜT
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise, Afyonkarahisar’da toplamda il merkezi ve ilçeleri dahil 10 bini okul öncesi olmak üzere toplamda 67 bin 200 öğrencinin bu süt içme programından yararlanacağını belirtti. Yalçın, “Buradaki amacımız sağlıklı nesiller yetişmesi dengeli beslenme ve ayrıca ülkemizdeki üretilen sütün daha dengeli ve daha istikrarlı bir üretim boyutuna geçmesi açısından bu program uygulamaya konulmuştur” dedi.
BOL BOL SÜT İÇİN
Törende son olarak konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, sütün çocuk sağlığı açısından önemine değinerek, öğrencilere bol bol süt içmeleri nasihatinde bulundu. Böyle bir projeyi hayata geçirdiği için Hükümet yetkililerine teşekkür eden Vali Balkanlıoğlu, öğrencilere dağıtılan sütlerin tamamen pastorize edilmiş, sağlıklı ve taze sütler olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu, sağlıklı ve başarılı nesiller yetişmesi temennisinde bulundu. Balkanlıoğlu, “Çocuklarımız, cipsle, patates kızartmasıyla besleniyorlar. Oysa süt insan vücudu için çok önemli bir besin kaynağıdır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu Öğrencileri tarafından Kafkas gösterileri yapıldı.
Tören sonunda Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ana sınıfı öğrencilerinden başlayarak tüm öğrencilere süt dağıtımı yaptılar. Vali, süt verdiği tüm ana sınıfı öğrencilerini öperek, onlardan bol bol süt içmelerini istedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti