Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

9 soruya tek cevap: “Soruşturma devam ediyor”

Bu haberin fotoğrafı yok
9 soruya tek cevap: “Soruşturma devam ediyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’ndaki patlamayla ilgili soru önergesine tek maddelik yanıt geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verilen önergeye, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın verdiği cevap, “soruşturmanın sürdüğü” şeklinde oldu

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 5 Eylül 2012’de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’ndaki patlamayı 7 Eylül 2012’de soru önergesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sormuştu. Önergeden aylar sonra, Başbakan Erdoğan’a sorulan sorular, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlandı. Yılmaz’ın yanıtı şöyle:
“5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar’da meydana gelen 25 askerimizin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamayla ilgili olarak, Eskişehir 1’inci Hava Kuvveti Komutanlığı Askerî Savcılığı tarafından 2012/861 esas sayılı soruşturma dosyası üzerinden soruşturmaya devam edilmektedir.”
TOPTAŞ 9 SORU YÖNELTMİŞTİ
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın soru önergesinde ise 9 madde bulunuyordu. Toptaş’ın yanıtlanmayan soruları şunlardı:
“Yetkililerin bildirdiklerine göre patlayan el bombalan Susurluktaki kapatılan bir depodan Afyonkarahisar’daki depoya nakil edilmişlerdir.Nakledilen bombaların cins, tip, menşei ve üretim yıllarının belirtilerek, neden Afyonkarahisar’a nakledildiklerini açıklanması gerektiğini düşünüyor ve açıklanmasını bekliyoruz?
2-Boş alanı son derece az olan bir mühimmat deposunda 30 civarında er (çoğunluğu kısa dönem asker olan) ve erbaş ile sayım yapılması doğrumudur?
3-Türkiye’nin en önemli mühimmat depolarından biri olan Afyonkarahisar’daki bu depo Ataköy, Kışlacık Köyleri ve Merkez Kanlıca Mahallesinin yerleşim alanları içerisindedir.Türkiye’de yerleşim yerleri içerisinde kaç adet mühimmat deposu bulunmaktadır? NATO standartlarına göre yerleşim yerlerine mühimmat deposu konuşlandırılması mümkün müdür?
4-Bu mühimmat deposu geceleri elektrikli araçlarla aydınlatılmaktadır?
5-Elektrikle aydınlatılmadığı halde gece saat 21.15 gibi bir saatte Cephane sayımı yapılması doğrumudur? Gece sayım yapılmasının olağandışı bir uygulama olduğu işin uzmanları tarafından belirtilmektedir. Hal böyle iken bu mühimmatın alel acele Afyonkarahisar Askeri Havaalanına nakledilip buradan güney sınırlarımıza sevk edileceği doğrumudur?
6-Patlamaların yoğun olarak yaşandığı bölge halkı ve mühimmat deposunun bulunduğu Kışlada bulunan askerlere psikolojik destek vermeyi düşünüyor musunuz?
7-Patlamanın yaşandığı Kışladaki askerlere izin vermeyi ve başka yerlere nakletmeyi düşünüyor musuz?
8-Her türlü riski taşıyan ve yerleşim yeri içerisinde bulunan bu depoyu bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması için yerleşim yerleri dışına taşımayı düşünüyormusurıuz?
9-Bu patlamalar nedeniyle bölge halkının uğradığı zararı en kısa zamanda tazmin etmeyi planlıyor musunuz?” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti