Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afet bilinci oluşturulmasına din adamları destek verecek

Bu haberin fotoğrafı yok
Afet bilinci oluşturulmasına din adamları destek verecek

Türk Kızılayı’nın yürüttüğü Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında Afyonkarahisar’daki müftülere eğitim verildi. Din görevlilerinin projede öğrendiklerini, cami cemaatlerine ve Kur’an Kursları’ndaki öğrencilere anlatması istendi

Türk Kızılayı’nın afetlere karşı toplumsal bilinci artırmak için Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında Afyonkarahisar’daki müftülere eğitim verildi. İl Müftülük Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe İl Müftüsü Mustafa Kaya’nın yanı sıra din görevlileri ve Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz iştirak etti.
ÜLKE GENELİNDE
AFET RİSKİ ÇOK BÜYÜK
Eğitimde konuşan Türk Kızılayı Afyonkarahisar İl Temsilcisi İsmail Danıştekin, Türkiye’nin yüzde 98’inin afet riski ile karşı karşıya olduğunu hatırlattı. Danıştekin, bu duruma karşı önlem almak ve toplumu bilinçlendirmek üzere Türk Kızılayı tarafından bir proje başlatıldığını hatırlattı. Çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği hâlinde projeyi yürüttüklerini kaydeden Danıştekin, Afyonkarahisar’ın da projeye dahil olmasının önemli olduğunun altını çizdi.
DİN ADAMLARI TOPLUMUN
NABZINI TUTUYOR
İl Müftüsü Mustafa Kaya ise, Muğla’da görev yaparken böyle bir eğitime şahit olduğunu, bu eğitimden istifade ettiğini vurguladı. Kaya, din adamlarının toplumun nabzını tuttuğunu kaydetti. Kaya, toplumun bilinçlenmesi için önce din adamlarının bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı.
YILDA EN AZ BİR KEZ DOĞAL AFETLERİ ANLATIN
Türk Kızılayı Eğitim Müdürü Ve Proje Yöneticisi Funda Gülay Ünal, Türkiye’de yaşayan herkesin afet tehlikesi ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek “Doğal afeti sadece deprem olarak algılamayın. Sel, heyelan gibi afetlerle de karşı karşıyayız. Tehlikeyi azaltamayız ama tehlikenin etkisini azaltabiliriz. Din görevlilerimizden yılda en az bir kere, hutbelerinde doğal afetlere karşı tedbirle ilgili cümleler sarf etmesini talep ediyoruz” dedi.
NİSA SURESİ’NDEN ÖRNEK VERİLDİ
Türk Kızılayı Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ise konuşmasında Nisa Suresi’nin 29’uncu ayetine yer verdi. Işıkara “Nisa Suresi’nin 29’uncu ayetinde ‘Ey Müminler, kendinizi ve birbirinizi öldürmeyin’ deniyor. Burada, kişinin kendisinin ve bir başkasının ölümüne sebep olacak bir iş yapmaması da kastediliyor. Eğitimde öğrendiklerinizi, bu ayet çerçevesinde cemaatinize anlatmanızı dilerim” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti