Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon kanda kendine yeterli il

İl Genel Meclisi (İGM)
Afyon kanda kendine yeterli il

İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı toplantılarının üçüncü birleşimi dün gerçekleştirildi.
İMAR PLANLARI ONAYLANDI
Toplantıda komisyon raporları oylanarak karara bağlandı. Gündemin 11’nci maddesinde bulunan Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Bulca Köyü’nde tapusunda Şeytan Mevkii, 6 pafta, 477 ve 479 parsel numaralarıyla kayıtlı, taşınmazlar üzerinde “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı” amaçlı olarak hazırlanan imar planı ve eklerinin onaylanmasını uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Sinanpaşa’nın Bulca Köyü’nde Şeytanlık Mevkii, 1 pafta, 414 parsel numarasıyla kayıtlı taşınmaz üzerinde “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı” için hazırlanan imar planı ve eklerinin onaylanmasına karar verildi. Yine Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Balmahmut Köyü’nde tapusunda Sakarca Mevkii, 15 pafta, 1521 parsel numaralı taşınmazlar üzerinde de “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı” amaçlı hazırlanan imar planı ve ekleri onaylandı.
AFYON KANDA
KENDİNE YETERLİ
İl Özel İdaresi ve idarenin karar organı İl Genel Meclisi yerleşkesine gezici kan bağış aracıyla gelen Kızılay Kan Bağış Merkezi görevlileri kan bağışlarını kabul etti. Toplantıya katılan Merkez Sorumlusu Dr. Kubilay Akman, meclis üyelerine hitap etti. Afyonkarahisar Kızılay Kan Bağış Merkezi’nin 2009 yılında kurulduğunu söyleyen Dr. Akman, “Merkezimiz il merkezi ve ilçelerinin kan ihtiyacını karşılamak amacıyla faaliyet göstermektedir. Afyon halkına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.  Sadece geçen yılda Afyon’dan kal alma miktarımız 20 bindir. Afyon kan konusunda kendi kendine yeten bir ildir” dedi.
UYGUN KANLAR ALINIYOR
“18-65 yaş arası her sağlıklı insan yılda 3 veya 4 defa kan bağışında bulunabilir” diyen Dr. Kubilay Akman şöyle konuştu: “Kan bağışı için kişi kan bağışlamadan önce kan değerlerini kontrol ediyoruz. Eğer kan uygunsa kan bağışını kabul ediyoruz. Kan bağışının ardından kanlar testlerden geçiyor her hangi bir rahatsızlık çıkmaz ise kan kullanım amacıyla Afyon merkez hastaneleri veya ilçelere göndererek kan kullanıma sunuluyor. Peki, kullanıma sunulmayan kana ne oluyor?  O kan imha ediliyor. Kişiye geri dönüyoruz verdiği adresten veya telefon numarasından kişiyi bilgilendirdikten sonra tedavi olması amacıyla hastanelere yönlendiriyoruz” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti