Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’da Kuvâ-Yi Milliye Güzellemeleri Yapanları, Genel Başkanları Uşak’ta Düzeltiyor”

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, gündemi değerlendirdiği basın toplantısında net konuştu. “Kuru muhalefete sesleniyorum.” diyen Küçükkurt, “Afyon’da Kuvâ-yi Milliye güzellemeleri yapar, Atatürkçülük nutukları atar, ‘Belediyenin kapısı DEM parti hariç herkese açık.’ derseniz; Kantarı belinde olan Afyon halkı size ‘Bu ne yaman çelişki?’ diye sorar. ‘Genel Başkanınız niye Kocatepe’ye değil de, Demirtaş’a selam çakıyor?’ diye sorar. Halk sormazsa basın sorar, basın sormazsa rakipleriniz sorar. Hiç kimse sormasa bile kendi Genel Başkanınız sizi tekzip eder. Hatta kendi ifadesiyle ‘Sizi düzeltir.’ Eskiden yanlış hesap Bağdat’tan dönerdi. Şimdi Uşak’a bile zor varıyor” dedi.

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, Seçim Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, KAÇEP Başkanı Av. Nesrin Çelikbilek ve partililer hazır bulundu.

“MHP’NİN FİKRİ VE ZİKRİ BİRDİR, CHP GENEL BAŞKANININ SÖYLEMİ ADAYINI BAĞLAR”

Toplantının açış konuşmasını MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci yaptı. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyaset arenasının kızıştığını ve siyasi partilerin eylemleri ve söylemlerinin netleştiği bir haftaya girildiğini belirten Kahveci, “Bizler MHP olarak çaycısından odacısına, odacısından ilçe yönetimine, ilçe yönetiminden, belde başkanlarına ve Genel Başkanına kadar fikri zikri bir olan eylemleri ve söylemleri bir olan bir partiyiz. MHP’de herhangi bir adayla çaycısından odasına kadar belde başkanının ayrı düşünüp, söylediği bir eylemi duyamazsınız. MHP yaşam tarzıyla, örf âdetleriyle gelenek, görenekleriyle yaşayan bir varlık gibidir. Bizim kurallarımız, kaidelerimiz ve anlatılmayan, yazılmayan bazı örf ve adetlerimiz vardır. MHP’ye hiç kimse Genel Başkanından alttan en üst düzeye kadar hiç kimse farklı düşünemez. Şu günlerde görüyoruz ki bazı siyasi partilerin genel başkanları ayrı belde başkanları ayrı milletvekilleri ayrı tutumlar içerisindeler. Maalesef üzülerek izledik ki dün ilimizi ziyaret eden bir Genel Başkan vardı. Tabi ki biz kendisine hoş geldin dedik ve derizde. Ama Afyonkarahisar’da kendi adaylarının açıklamasını hep birlikte gördük. Belediye Başkan adayı bölücü terör örgütünün uzantısı olan DEM Parti ile ilgili burada zaman zaman hiçbir şekilde kabul görmediğinden bahsetti. Ama arkasından bir saat geçmeden Uşak ilinde Sayın Genel Başkan bununla ilgili farklı bir açıklamada bulundu. DEM Parti’den özür dilediler. Bence bu siyasi ahlaka yakışmaz. Afyonkarahisar’daki CHP’nin Belediye Başkan adayı mı doğruyu söylüyor? Yoksa CHP’nin Genel Başkanı mı doğru söylüyor? Bizler tereddüt içerisindeyiz. Ama bizler biliyoruz ki siyasi partilerin genel merkezleri, genel başkanları ne diyorlarse bizler ona bakarız. Çünkü alt tarafta hareket eden adaylar, partide yöneticileri, il başkanları, ilçe başkanlarının tamamı, genel başkanların yürüdüğü yöne doğru yürür. Bu şu demektir; Aday ister milletvekili olsun, ister Belediye Başkanı isterse Belde Başkanı olsun bunların söylemleri dikkate alınmamalıdır. Genel Başkanlar ne söylemişse tabanda buna uymak zorundadır.” dedi.

“CHP OYLARININ KÖPÜK OLDUĞU ANLAŞILDI”

“Bir diğer konuda CHP’nin Afyon’daki adayı maalesef bana göre çok abartıldı. Başka siyasi partiler bilerek ve isteyerek kendilerini rakip gösterdiler ki Afyon’da dengeler sağlansın diye böyle bir çalışma içerisine girdiler.” diyen Başkan Kahveci, “Ama bu çalışmanın sonucunda gördüğümüz kadarıyla CHP’nin oylarının köpük olduğu anlaşılmıştır. Bir Genel Başkanının gelmiş olduğu açılışta tek tek saymadık ama gördüğümüz resim karelerinde oylarının yeterli olmadığını hep birlikte gördük. Bizler MHP olarak duruşu net, görüşü net, söylemleri net, genel merkezinden tabanına kadar net bir partiyiz. Bizim derdimiz devlet ve millet derdi. Devlet oranın dervanı Allah’tır. İnşallah Allah’ın yardımıyla 31 Mart seçimlerinden sonra MHP Afyonkarahisar’da seçimleri alacak ve bu memlekete hizmet etmek bize nasıl olacak diyorum.” şeklinde konuştu.

“TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİ KONSERE BEKLİYORUZ”

MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, 9 Mart Cumartesi akşamı yapılacak olan Mustafa Yıldızdoğan konserine tüm Afyonkarahisar halkını davet etti. Başkan Kahveci, “9 Mart Cumartesi günü saat 17.30’da Seçim Koordinasyon Merkezimizin (SKM) açılışı var. Akabinde saat 19.30’da Mustafa Yıldızdoğan konserimiz Veysel Eroğlu Kapalı Spor Salonu’nda başlayacak. Ben bu vesileyle tüm hemşerilerimizi konserimize davet ediyorum. Hepsi için bizim yüreğimizde, gönlümüzde yerleri vardır. Kendilerinin konsere katılmasını ve bizi onurlandırmalarını bekliyoruz.” diye konuştu.

“GÜNEY ÇEVRE YOLU PROJESİ 3 DÖNEMDİR VAATLERİMİZ ARASINDA RAKİPLERİMİZE REHBERLİK ETMEKTEN MUTLUYUM”

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, söz verdiği üzere her hafta üç projesini tanıtarak gündeme dair değerlendirmeler yapacağı basın toplantısının üçüncüsünü gerçekleştirdiğini söyledi. Güney Çevre Yolu projesinin Turgut Özal Caddesi’ni Hasan Karaağaç Mahallesi’nden açılacak bir tünelle Olucak-Taşpınar Mahallesine bağlayacağını belirten Başkan Adayı Küçükkurt, “Bu proje Kurtuluş ve Milli Egemenlik Caddelerine alternatif ikinci bir güzergâh olacak ve bu sayede şehir içi trafik rahatlatılacaktır. Bu projemiz tarih turizmi projelerimizle de entegre durumdadır. Güney Çevre Yolu’yla Çavuşbaş, Olucak ve Taşpınar Mahallelerinin de ulaşım sorunu çözülmüş olacaktır. Yapılacak olan otobüs parkı ile de tarihi bölgeye ulaşım kolaylaşacak, Mevlevihane, Afyon Kalesi ve Afyon Evleri başta olmak üzere tarihi Afyonkarahisar’ı görmek isteyen misafirlerimiz şehrimizi keyifle gezecek, şehrimizden keyifle ayrılacaktır. Bu proje bizim üç dönemdir vaatlerimiz arasında yer almaktadır. Maalesef bugüne kadar yapılamadı. Biliyorsunuz biz projelerimizi 14 Şubat’ta ve ilk olarak açıkladık. Birkaç gündür Güney Çevre Yolu’nun farklı isimlerle halkımıza vaat edildiğini görüyorum. Aklın yolu birdir. Kendilerine rehberlik etmekten de son derece mutluyum. Bu şehri de sorunlarını da en iyi biz biliriz, derken boş konuşmuyorduk. Seçilmemiz durumunda ilk yapacağımız işlerden birisi Güney Çevre Yolu olacaktır.” dedi.

“BELEDİYE BÜNYESİNDE BİR YAŞLI BAKIMEVİ AFYON’A VAADİMİZDİR”

“İkinci Projemiz, Afyon’da gerçekten eksikliği hissedilen Yaşlı Bakım Merkezi Projemizdir.” diyen Başkan Adayı Küçükkurt, “Huzurevimiz yıkıldı ve maalesef yenisi yapılmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı bir huzurevi mutlaka yaptırılmalıdır. Seçildiğimizde tüm baskı unsurlarını kullanarak huzurevini yeniden yaptıracağız. Bunun yanında; Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösterecek kısmi ve tam zamanlı bir Yaşlı Bakımevi Afyon halkına vaadimizdir. Tamamen yeni bir vizyonla tasarladığımız bu bakımevi içinde; Yürüyüş yolları, Fitness ve Fizik Tedavi Merkezi, 24 saat açık bir revir, sinema ve tiyatro salonu, toprakla uğraşabilecekleri hobi bahçeleri, oyun salonları bulunacak. Yaşlılarımızın burada sadece temel bakım ihtiyaçları değil, sosyalleşme, üretme, yaşları kaç olursa olsun kendilerini gerçekleştirme ihtiyaçları da karşılanacaktır. Öyle ki, belediye tiyatro salonunda gösterime girecek her oyunun ilk gösteriminin bu bakımevinin salonunda yapılmasını şart koşacağız. İlimizde faaliyet gösteren resmi ve özel tüm kültür kurumlarının burada da faaliyet göstermelerini sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“BAKIMEVİ TAM ZAMANLI VE KISMİ ZAMANLI OLARAK HİZMET VERECEK”

Yaşlı Bakımevinin tam zamanlı ve kısmi zamanlı olarak hizmet vereceğini kaydeden Küçükkurt,  açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Mesela, aile büyüğüne kendi evinde bakan bir ailemiz var fakat gündüzleri evde kimse kalmıyor. Bu büyüğümüz gündüzleri bakımevimizden faydalanabilecek. Akşamlarını aile fertleriyle geçirebilecek. Ya da tatile gidecek bir ailemiz, bakımını üstlendikleri kişiyi sağlık problemleri nedeniyle tatile götüremiyorlar. Bu durumda bakımevimiz kısmi zamanlı hizmet verecek. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Çünkü biz insanımızın mutluluğunu her türlü önceliğimizin önünde görüyoruz. Yaşlı insanlarımızın ihtiyaçları ilaçlarının düzenli verilmesi ya da beslenmelerine dikkat edilmesi değil. Sosyalleşmeye, yarenlik etmeye, hobiler edinmeye, eğlenmeye de ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Bu projeyle önemli bir ihtiyacı karşılayacağımızı düşünüyoruz.”

“ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ TÜM ENGELLİLERE HİZMET VERECEK”

Yaşlı Bakım Merkeziyle bütünleşmiş bir proje olan Engelsiz Yaşam Merkezi projesi hakkında da bilgi veren Başkan Adayı Küçükkurt, “Kampus olarak planladığımız bir yapı içerisinde yaşına ve engel durumuna bakılmaksızın tüm engelli bireylerimize hizmet vereceğiz. Bu yapı içerisinde engelli bireylerimizin ihtiyaç duyacağı sağlık hizmetleri, hayata hazırlanabilmeleri için eğitimlerin yapılacağı salonlar, yakınlarıyla birlikte zaman geçirebilecekleri sosyal donatı alanları bulunacak ve talep eden engelli bireylerimizin meslek edinebilmeleri için eğitimler verilecektir. Amacımız bireylerimizin önündeki tüm engelleri ortadan kaldırmak, sosyal hayat içerisindeki yerlerini almalarını, huzurlu, mutlu ve üretken olmalarını sağlamaktır. Vaat ettiğimiz yaşanabilirlik endeksinde üst sıralarda yer alan şehir profiline tüm fertlerimizi mutlu ederek ulaşabileceğimizi biliyoruz. Tüm hazırlıklarımızı da bu ilke doğrultusunda yaptık.” ifadelerini kullandı.

“HER FERT BELEDİYE HİZMETLERİNDEN EŞİT YARARLANACAK”

Sezer Küçükkurt, Belediye Başkan Adayı olarak yola çıkarken, kimseyi ayırmadan, ayrıştırmadan, her ferdin belediye imkânlarından eşit şekilde faydalanacağı bir belediyecilik vizyonu ortaya koyduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Seçim kampanyası sürecinde bu prensibimizden asla taviz vermedik. Kısır tartışmalar, içi boş polemikler, yalan vaatler bizim siyaset yapma biçimimiz değildir. Buradan kuru muhalefete sesleniyorum. Mensubu olduğunuz partinin Genel Başkanı seçilir seçilmez Demirtaş’a selam gönderirken, bölücü terörün siyasi uzantısıyla ittifak pazarlığı yaparken siz Afyon’da Kuvâ-yi Milliye güzellemeleri yapar, Atatürkçülük nutukları atar, ‘Belediyenin kapısı DEM parti hariç herkese açık.’ derseniz; Kantarı belinde olan Afyon halkı size ‘Bu ne yaman çelişki?’ diye sorar. ‘Genel Başkanınız niye Kocatepe’ye değil de, Demirtaş’a selam çakıyor?’ diye sorar. Halk sormazsa basın sorar, basın sormazsa rakipleriniz sorar. Hiç kimse sormasa bile kendi Genel Başkanınız sizi tekzip eder. Hatta kendi ifadesiyle ‘Sizi düzeltir.’ Eskiden yanlış hesap Bağdat’tan dönerdi. Şimdi Uşak’a bile zor varıyor. Uşak’ta kendi Genel Başkanlarına çarpıp geri dönüyor. Sanki seçim kampanyası değil de ihaleye girmiş gibi davranıp kim ne veriyorsa beş fazlası mantığıyla bol keseden vaat dağıtırsanız birileri bu hayal tacirliğinin doğru olmadığını hatırlatır. Biz,  Edirne’de başka, Kars’ta başka, kapalı kapılar arkasında başka konuşmayız. Afyon’da söylediğimizi Uşak’ta yalanlamayız. Bu toprakların insanının fıtratından getirdiği değerleri arı duru bir ideolojiye ve siyaset yapma biçimine dönüştürerek Türk Milletine hizmet etmeye ömrümüzü adadık. Bizim Başkanlığımızda Afyonkarahisar Belediyesi tüm siyasi partilere kapalı, tüm hemşehrilerimize açık olacaktır. Tüm Afyonlular Belediye hizmetlerinden eşit olarak faydalanacaktır. Allah’ın izniyle biz bu seçimi kazanacağız. 1 Nisan itibariyle projelerimizi gerçekleştirmek, Marka Kent Afyonkarahisarvizyonuna ulaşmak üzere kollarımızı sıvayacağız. Bir günümüzü boş geçirmeden, bir liramızı bile boşa harcamadan vaatlerimizi gerçekleştirmek için çalışacağız.”

“EMANET EHİL ELE VERİLMELİ MANTIKLI DEĞİŞİM GERÇEKLEŞMELİDİR”

Başkan Adayı Küçükkurt, sözlerine şöyle devam etti:

“Artık emanet ehil ellere devredilmeli, mantıklı değişim gerçekleşmelidir. Bu vesileyle; Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Yaklaşan Ramazan aylarının hayırlara vesile olmasını, Ramazan’ın bereketiyle gelmesinidiliyorum. Gazze’de, Doğu Türkistan’da oruç tutması, iftar sofraları kurması engellenen tüm kardeşlerimizin hür ve bağımsız Ramazanlar eda edecekleri zamanlara ulaşmaları için Yüce Allah’a dua ediyorum.”

“MİLLİ MESELELER VE DEVLETİMİZLE İLGİLİ SÜRÇÜ LİSANIMIZ OLAMAZ”

Basın toplantısı MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci ve Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt’a gazetecilerin sordukları soruların yanıtlanmasıyla devam etti. Sezer Küçükkurt’a, basın açıklamalarını yazılı yapma tercihi ve kâğıttan okuma nedeni soruldu. Küçükkurt, soruyu, “Sürçü lisan etmemek olarak kabul edilebilir. Çünkü bugünlerde sürç lisan etmemek gündemdedir. Gerçi bizim sürçü lisanımız olsa da milli meselelerle ilgili, ülkemizin, devletimizin, milletimizin ortak değerleriyle ilgili bir sürçü lisanımız olmaz. Çünkü insanın içindeki diline yansır. Allah’ın izniyle bizim içimizde de böyle bir duygu ve düşünce barınamaz.” dedi.

“TERTEMİZ SEZER BEY NİYE ÇEKİLECEK? BİZ YOLA ÇIKTIK MI BİZDE DÖNÜŞ YOKTUR”

Özellikle sosyal medya üzerinden MHP Afyonkarahisar adayının seçimden çekileceği iddiasının pompalandığı yönündeki yorumu sorulan MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, “ Fikri açıdan arızalı olan adaylar çekilsin, adayları şaibeli olanlar çekilsin. Tertemiz pırıl pırıl Sezer bey’in çekilecek neyi var? Biz yola çıktık mı bizde dönüş yoktur. O kadar. Adaylıkları şaibeli olanlara bakın. Fikri şaibeli birisi var. Devletin, milletin men ettiği, terör örgütüyle bağlantılı olan birisi açıklama yaparken hiç kimse bununla ilgili ciddi bir şey söylemiyor. Yola çıkmışız her Allah’ın günü sabah 8.00’den gece 2.00’ye kadar çalışıyoruz. Böyle bir düşünce olsaydı biz bunu başından yapardı ve bu iş biterdi. Öyle bir derdimiz yok. Biz MHP olarak Belediye’yi alacağız diyoruz. Yapacağımız hizmetleri anlatıyoruz. Lütfen buna böyle bakın. Biz bu belediye seçimlerini alacağız ve Afyon’a ciddi bir hizmet edeceğiz. Bunu söyleyenler gayri ahlaki insanlardır. Eğer bizim adaylığımızla ilgili polemikler yaparak seçim kazanmayı düşünürlerse, zaten onlar olan seçim dünden kaybetmişler. O yüzden bu arkadaşları dikkate almayın.” diye konuştu.

“SAYIN GENEL BAŞKAN AFYON’A GELİRSE MİTİNG YAPAR”

MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, partisinin Lideri Dr. Devlet Bahçeli’yi Afyonkarahisar’a davet ettiklerini belirterek, “Biz Sayın Genel Başkanımızı Afyon’a davet ettik. Programının uygun olduğu bir zamanda inşallah kendileri şehrimize gelir. Sayın Genel Başkanımız şehrimize gelirse SKM açılışına değil miting yapmaya gelir. SKM açılışımız MHP’nin il merkezindeki kadroları tarafından yapılacaktır. Dışarıdan hiçbir misafirimiz yoktur. İfade ettiğim üzere Sayın Genel Başkanımız gelirse Afyon’da miting yapar.” şeklinde konuştu.

“LİYAKATLİ ANKET FİRMALARININ VERİLERİ DİKKATE ALINMALI, TEK BAŞINA ÇALIŞAN ADAYLARI GÖRÜYORUZ”

Anketlerle kamuoyunda yürütülen algı operasyonlarıyla ilgili düşünceleri sorulan İl Başkanı Ahmet Kahveci, şöyle konuştu:

“Genel seçimlerde de bilindiği üzere o anket firmaları MHP’nin oylarını yüzde 3 ile 4’de gösteriyorlardı. Seçim yapıldığında gördük. Bugüne kadar MHP’nin ya da adaylarını ne zaman anketlerde birinci gördünüz ki? Bunlar maalesef bazı siyasi partiler tarafından ücretle yapılan anketlerdir. Tabii ki anketlere bakılmalıdır. Ama önce anketi yapan firmaya bakılmalı. Düzgün müdür? Bu işi yapan arkadaşlar gerçekten liyakat sahibi midir? Yoksa birileri tarafından sadece ve sadece tutulmuş kalemşörler midir? Buna dikkat etmek lazım.”

“BİZ ANKET FİRMALARINI İKNA ETMEK İÇİN ÇALIŞMIYORUZ, BİZ VATANDAŞI İKNA ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Her siyasi partinin çalışmasının kendisini ilgilendireceğini dile getiren Başkan Kahveci, şunları söyledi:

“Başka siyasi partilerin işte çalışmaları mutlaka onları ilgilendirir. Ama bu anket çalışmalarında ölçü nedir? Bir parti eğer iddialıysa sahada ki çalışmalarına bakılır. Seçimi kazanma ihtimali olan partinin çalışmaları, partisinin tüm teşkilatlarının çalışmalarına, adayın performansına bakılmalı. İfade ettiğim üzere biz sabahın 8.00’den gece yarısından sonra 2.00’ye kadar çalışan bir teşkilatız. Dolayısıyyla elbette farklıyız. Bir tarafta da kendisiyle beraber ortak hareket etmeyen partilerin adaylarını görüyoruz. Tek başına çalışan adayları görüyoruz. Biz MHP olarak heyiiz ekip halinde birlik içerisinde çalışıyoruz. Bu bizim seçimi kazanacağımızı ve bu seçimi kazanmayı ne kadar istediğimizi gösterir. Başka partilerin yapmış olduğu açılışlarla biz kendimizi kıyaslamıyoruz. Ama 9 Mart Cumartesi günü yapacağımız SKM açılışı ve konserimizde göreceğiz. İnşallah burada yoğun bir katılımı olacağını biliyor ve inanıyoruz. Söylediğim gibi Sayın Genel Başkanımızı ilimize davet ettik. Onun programları nasıl olur bunu bilemiyorum. Ama gelirse mutlaka canlı diri bir miting yaparız. Türkiye şartlarında bir sürü il var. Buralardaki çalışmaları ne durumdadır biz bilemeyiz. Biz davet eder, bekleriz. Çalışmalarımızın tamamı anketlere yönelik değil, vatandaşı ikna etmek içindir. Biz anket firmalarını ikna etmek için çalışmıyoruz. Biz vatandaşı ikna etmek için çalışıyoruz. Projelerimizi anlatıyoruz. Afyon’da bana bir tane anket firması söyleyebilir misiniz? Bunları yapan kimler? Basın mensuplarının bir kısmı ya da bir tane internet sayfası açılmış. O sayfayı tıkladığınızda istenirse manipüle edilebilecek, isterseniz klavye ile birilerinin oylarını silip birilerinin oylarını arttırabileceğiniz bir sistem. Mesela o ortamda yapılan anketlerde Sezer bey’in önünde olduğu birisinde geride olduğu birisinde başka şekilde olduğu verileri var. Bir şehirde objektif manada yapılan beş anketten farklı sonuçlar çıkabilir mi? Bu inandırıcı değildir. Yapılan bütün anketlerde adaylar yarım puan, bir puan, biri önde, biri arkada olabilir. Bu inandırıcıdır. Ama bir baktığımızda bir ankette bir aday yüzde 60’da birinci, diğer bir ankette yüzde 10’da en sonucudur. Böyle bir fark olması mümkün müdür? Bu demektir ki anketler manipüle ediliyor.”

“ANKETLERDE TERCİH BELİRTMEYEN DİP DALGININ TERCİHİ MHP’DİR”

Anket verilerine yönelik düşüncelerini açıklayan Başkan Adayı Küçükkurt, “Biz MHP olarak 55 gündür firesiz şekilde tüm teşkilat olarak diğer partilerdeki gibi dargınlığa küskünlüğe meydan vermeden caddelerde, sokaklarda, sanayide, pazarda, gece kahvehanelerde, vatandaşın evinde bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuna inanın ki gerçekten bir dip dalga var. Bu bahsettiğiniz anketlerde de konuşmayan insanların, konuşanlardan rengini, belledenlerden kat kat fazla olduğunu görüyoruz. Konuşmayıp da dip darga olarak bahsettiğimiz insanlar şundan emin olun ki tercihlerini MHP’den, bizlerden yana kullanacaklar. Son 2 gündür yaşadıklarımız bizim bu görüşümüzü destekler niteliktedir. Önümüzdeki günlerde biz bu dip dalganın daha çok güçlenerek daha çok kendini göstererek ve açığa dönüşerek MHP’nin de arkasında yer alacağından eminiz. Anket yapan arkadaşlarla ilgili bizim bir şey söylememiz yanlış olur. Ama bu manzarayı gözden kaçırmamak gerekir. Konuşmayan rengini belli etmeyen ve dip dalga olarak tabir ettiğimiz toplum kesiminin iyi analiz edilmesi gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“MHP’Lİ YEREL YÖNETİMLERİN ALAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY OLAMAZ”

“Afyon’da Kuvâ-Yi Milliye Güzellemeleri Yapanları, Genel Başkanları Uşak’ta Düzeltiyor”

İktidar cephesinden kentsel dönüşümle ilgili olarak iktidar harici bir yerel yönetimin bu projeyi yapamayacağı açıklamaları sorulan Başkan Adayı Küçükkurt, şunları kaydetti:

“Başta kentsel dönüşüm konsu olmak üzere MHP yönetimindeki Afyonkarahisar Belediyesi ya da Afyonkarahisar’daki herhangi bir belediyenin Ankara’dan hükümetten, kabineden isteyip de alamayacağı, herhangi bir genel müdürlükten, Afyonkarahisar’a getiremeyeceği hiçbir hizmet yoktur. Buna ilaveten bizlerin de bugüne kadar ki hem MHP’nin hem bizlerin yaşam çizgisi geçmişi sözlerimizin arkasında durduğumuzun garantisidir. O nedenle biz bu sözleri kendimize muhatap olarak kabul etmiyoruz. Bu sözlerin adresi başka yerlerdir. Bizim mantıklı değişim olarak üzerine basarak izah etmeye çalıştığımız noktada burasıdır. Afyonkarahisar’da elbette bir değişime ihtiyaç vardır. Yerel yönetim noktasında bu değişimin adresi de sadece ve sadece MHP’dir.”

“Afyon’da Kuvâ-Yi Milliye Güzellemeleri Yapanları, Genel Başkanları Uşak’ta Düzeltiyor” (2)

“BOZKURTLAR DİRİLİYOR DİYE BİRŞEY YOK ÇÜNKÜ ONLAR ÖLMEDİ”

MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, il yönetimi olarak son günlerde ilçelere ve beldelere ağırlık verdikleri yönündeki söyleme açıklık getirerek şöyle konuştu:

“MHP olarak Afyonkarahisar’da toplam 60 seçim bölgesinin 58’de tek başımıza 2’de Cumhur İttifakı olarak seçimlere giriyoruz. MHP İl Başkanı olarak benim için bu 58 seçim noktasının tamamı da önemlidir. En ufak beldesinden il merkezine kadar. Ben sabah programlarında genelde 10.00-13.00 saatleri arasında il merkezinde Sezer beyle birlikte mutlaka seçim çalışmalarına katılıyorum. Seçim çalışmalarına ilk başladığımızda Vekilimizle ve Sezer beyle beraber yaklaşık 20 gün gibi bir sürede bütün resmi kurumları ve şehir merkezini çalıştık. Bunun yanında diğer ilçelerin açılışları diğer ilçelerdeki adayların tanıtılmasıyla ilgili çalışıyoruz. Haftanın 3 günü biz dışarıda çalışıyoruz. Diğer 3 gün merkezde Sezer beyle beraber çalışıyoruz. Ama aynı zamanda bu çalışmanın bir görülmeyen bir mutfak kısmı var. Burada strateji belirleme, adayın nereye, nerede çalışacağı, nasıl yapacağımız gibi planlama çalışmalarımız vardır. Bunlar öyle rastgele söylenen, rastgele çıkılmış bir seçimden bahsetmiyoruz. Burası MHP’dir. Adayın nereye gideceği, nerede çalışacağını, nerede ne söyleyeceğinden tutun, kiminle muhatap olacağına kadar önceden hazırlanır. Bu hazırlıkları bizim görmemiz lazım. MHP’nin 18 ilçe başkanlığının SKM merkezlerinin tamamı direkt kendime bağlı. Yani bütün arkadaşlar oradaki çalışmaları grubu size bildirdiler. Biz bunlarla ilgili çalışmalara yardımcı oluyoruz. Hiçbir yeri ayırmıyoruz. Beldesinden, ilçesine ilçesinden, il merkezine kadar tamamında bütün arkadaşlarımın yanındaydım. Bozkurtlar diriliyor diye bir şey yok. Zaten ölmediler ki.”

“ELEŞTİRİ SİYASETİN GÜZEL YANIDIR, ELEŞTİRİLERLE DOĞRU BULUNUR”

İktidar partisinin Belediye Başkan adayı ile ilgili “Belediye personelinin düğününe gidip yüz TL takmayacak olanların 100 bin TL destek vaat ediyor.” eleştirisiyle ilgili MHP Genel Merkezinden bir ikaz alıp alınmadığı sorusunu yanıtlayan Başkan Kahveci, “İktidar ya da muhalefet tüm adaylarla ilgili insanların kişiliğini, karakterini, ailesini zedeleyecek, yanlış, kötü bir hal ve söylemde bulunmadık. Eğer bulunursak genel merkez öyle uyarır.  Biz AK Parti’nin adayını ya da diğerlerini hak etmediği hiçbir uyarı da eleştiri de bulunmadık. Biz onlara hakaret etmedik, hırsızdır, haindir demedik. Öyle bir şeyler yok. Sadece yapabilecekleri projeleri belli bir seviyede belli bir kaleden eleştiriyoruz. Bununla ilgili ne AK Parti’nin kırgınlığı olabilir ne bizim onlara kırgınlığımız olabilir. Bunlar siyasetin güzel yanlarıdır. Bizler birbirlerimizi eleştirmeliyiz ki şehrimiz adına doğruyu bulalım, doğruyu yapalım, doğru yaşayalım, doğru anlatalım. Bunun yapılan söylemlerdir. Yoksa biz MHP olarak hiçbir adayla ilgili hak etmediği, ailesini, kendini, karakterini ya da partisini etkileyecek tarzda karalama politikasına girmedik ve girmeyizde. Çünkü biz MHP’yiz. Açıklanan vaatlerle ilgili Sayın Başkan adayımız elbette eleştirilerde bulunacaktır. AK Parti’den aksi bir serzeniş yok. Tabii ki onlarda bizi eleştireceklerdir. Bu eleştirilerin tamamı Afyonkarahisar için doğru ne yapılabilir, nasıl yapılabilir bu amaçladır. Onun için hiçbir uyarı almadık, almayız da.” dedi.

“VATANDAŞ SİYASETÇİLERDEN DEĞER GÖRMEK İNSAN YERİNE KONULMAK İSTİYOR”

Vatandaşın en büyük beklentisinin ne olduğu sorulan Başkan Adayı Küçükkurt, şöyle konuştu: “Seçim çalışmalarımız insanımızın elini sıkmamız son ana kadar devam edecektir. İnsanlarımız sadece seçim dönemindeki ziyaretlerden ibaret bir çalışma olmamasını, yöneticilerin her zaman vatandaşlarla iç içe olmasını bekliyorlar. Yoğunluktan dolayı mesaisinden dolayı eğer yönetici vatandaşla buluşamıyorsa dahi bulunduğu makamda vatandaşla diyaloğunu koparmamasını istiyorlar. Karşılaştığımız en büyük problem budur. Ne yazık ki şehrimizde son dönemde hemşehrilerimizin siyasette gördüğü en büyük eksiklik bu haline gelmiş, onun haricinde hizmetlerle ilgili tekrar tekrar yapılan fuzuli masraflar trafikle ilgili problemler bunlarda hemşerilerimiz tarafından çok dile getiriliyor. Ama öncelik vatandaş insan yerine konulmak, değer verilmek ve derdini anlatabilme noktasında siyasetçilere ulaşabilmeyi istiyor. Bizim dikkatimizi çeken konular bunlar. Vatandaşa kapıların açık olmasıyla ilgili konuyu ‘Demlenen’ arkadaşlara bıraktık. Kapıyla onlar uğraşıyorlar. Şimdi biz hizmetle ve vatandaşa ulaşılabilir olmakla meşgulüz.”

“O YAZI GAZETECİLİK GÖREVİMİZİN GEREĞİYDİ, SİYASİ GİRİŞİM DEĞİLDİ”

Basın toplantısının son bölümünde bir gazetecinin iktidarın eski İl Başkanı ve mevcut Belediye Başkan adayı ile ilgili “Ulaşılamayan Başkan” başlıklı köşe yazısı hatırlatılan Başkan Adayı Küçükkurt’a, bu tespitinin bir ön tespit olup olmadığı soruldu. Küçükkurt, soruyu şu şekilde yanıtladı:

“O konu o gün için bizim gazetecilik görevimiz gereği dile getirdiğimiz bir eksiklik, yanlışlıktı. Yani bugünlerle kesinlikle bir bağlantısı yoktu. Çünkü bizim adaylığımız MHP’nin bize yüklediği bu büyük onur adaylığımızın açıklamasından 23 gün öncesinde belirlendi. O güne kadar siyasetle hiçbir bir bağlantımız, adaylıkla ilgili bir çalışmamız kesinlikle ve kesinlikle yoktu.”

“EN ULAŞILABİLİR KADRO MHP KADROLARIDIR”

“Ulaşılamayan il başkanı yazısından yola çıkarak eğer il başkanı iken ulaşılamayan bir kişi iken Belediye Başkanı gibi büyük bir göreve geldiğinde bu görevi layıkıyla yerine getireceğine ve ulaşılabileceğine inanıyor musunuz?” sorusunu Başkan Adayı Küçükkurt, şöyle yanıtladı:

“Ne yazık ki bizim o gün gördüğümüz olumsuz tablo bugün genişleyerek devam ediyor. Bugün MHP’nin haricindeki belediye meclisi adaylarına listelere baktığınız zaman vatandaşın ulaşılabilirliği noktasında diğer arkadaşların hiçbirini biz MHP kadroları kadar ulaşılabilir görmüyoruz. En ulaşılabilir vatandaşın içerisinden toplumun tüm kesimlerinden temsilcileri bulunan listeler MHP’nin Belediye Meclisi adayları ve İl Genel Meclisi adaylarıdır. Bu noktada bizim o gün gördüğümüz tablo ne yazık ki bugün daha da genişleyerek ve karamsar bir şekle dönüşmüştür.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti