Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’dan övgüyle söz ediliyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon'dan övgüyle söz ediliyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Tütün Kontrol Kurulu’nun üyeleriyle akşam yemeğinde biraraya geldi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Pektaş, Şube Müdürü Dr. Nurdan Bayram ile Tütün Kontrol Kurulu Üyeleri katıldı. Sağlık Bakanlığı’nın önerge ve mevzuatları gereğince İl Tütün Kontrol Kurulu üyelerinin Afyonkarahisar’daki çalışmalarının beğeni ile karşılandığını ifade eden Vali Yardımcısı Şanlıer, konuyla ilgili Ankara’da gerçekleşen toplantılarda diğer iller arasında Afyonkarahisar’dan övgüyle söz edildiğini belirtti.
Yeni proje geliştirilecek
Afyonkarahisar’da az da olsa tiner ve bali bağımlısı vatandaşın olduğunu belirten Ali Şanlıer, bu konuda da bir çalışma başlattıklarını ifade etti. Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Afyonkarahisar’da tiner ve bali bağımlılığına yakalanan vatandaşlardan 30’a yakının 18 yaşından büyük, 13 gencin de 18 yaşından küçük olduğunu kay-dederek; “Bu insanlarımızı hayata kazandırmayı he-defleyen yeni bir proje daha hazırlıyoruz. Valiliğimiz, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve Afyonkarahisar Belediyemizin müşterek çalışmalarıyla bu konunun da altından kalkacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.
“Türkiye, bu kanunu bekliyormuş”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun’nun meclis görüşmelerinde ve yasalaşmasından sonra kamuoyunda bir tereddüt oluştuğunu ancak bu kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte insanlarımızın çok büyük bir kısmının sigara yasağını memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, “Türkiye bu kanunu bekliyormuş” dedi.
Ülkemizde yüzde 90’ının üzerinde bu kanun’a bir uyum olduğunu belirten Çoban “Türkiye bu haliyle tüm dünyaya örnek oluyor. Bir çok ülke örnek alıyor. İlimizde de bu kanun’un çok güzel bir şekilde uygulanması konusunda sizler büyük gayret gösterdiniz. Daha sağlıklı bir Afyonkarahisar için en büyük katkıyı yapıyorsunuz. Çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti