Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar için biraraya gelmeliyiz”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve CHP TBMM Grup Başkan vekili Burcu Köksal, TBMM’deki maka odasında Afyonkarahisarlı basın mensupları ile biraraya geldi.

Afyon Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerinin “hayırlı olsun” ziyaretinde soruları cevaplandırıp, gündeme dair değerlendirmelerde bulunan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, “Partim ve vatandaşım beni nerede görmek isterse orada olurum. Ben mücadele insanıyım” dedi.

“VATANDAŞ VE PARTİM NEREDE GÖRMEK İSTERSE ORADA OLURUM”

Afyonkarahisarlı basın mensuplarının yerel seçim sürecine ve kendisinin CHP’den Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olup olmayacağına dair sorularını cevaplandıran CHP ‘nin TBMM’deki Grup Başkan Vekili Burcu Köksal şunları söyledi:

“Siyasette 24 saat çok uzun bir süre. Bugünden yarına bir şey söylemek için erken. Vatandaşımız bizi nerede görmek isterse biz orada oluruz. Partimin bir neferiyim. Partimin verdiği görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. İhtiyaç duyulursa, vatandaş ve partim karar verirse ben görev insanıyım. Verilen tüm görevleri hakkıyla yapmaya çalıştım. Vatandaşın ne istediği halkın bizi nerede görmek istediği önemli. Şu anda partimin grup başkan vekili olarak görev yapıyorum. Ülkemizin gündemi ekonomi, zamlar ve vergi artışlarıdır. Verilen zamlar cebe girmeden eridi, yaşam giderek zorlaşıyor. En önemli sorun Türkiye’nin ekonomisi. Milletimiz bize ana muhalefet görevi verdi. Gücümüz yettiğince yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanacağız. Mevcut belediyelimizi korurken yeni belediyeler almak için çalışacağız. Afyon’da oyunu en çok artıran parti olduk ama 2. Milletvekilini çıkarmaya yetmedi bu artış. İstediğimiz sonucu alamadık. İttifak durumuna bakılacak, gerekli görülen yerlerde ittifak yapılacak, gerekli görülmeyen yerlerde kendi adayımızla gireceğiz. İl il bu durum değerlendirilecek”

Kendisinin yeni seçildiği makamı mı yoksa Belediye Başkanlığı’nı mı tercih edeceği sorusuna karşılık, “Bugün bulunduğum makam noktasında ben siyasete imkanlar olarak değil görev bilinciyle bakarım. Ben partimin neferi ve bir mücadele insanıyım” dedi.

“AFYON’UN VEKİLLERİ BİRARAYA GELMELİ”

Afyonkarahisar Milletvekillerinin biraraya gelerek ilin sorunları için birlikte hareket etmesine yönelik değerlendirmeleri dinleyen Burcu Köksal, “Afyon vekillerinin biraraya gelmesini önemsiyorum. Geçen dönem de bu olsun isterdim ama olmadı. Vali, Belediye Başkanı, AKP’li 3 vekil ve AKP il Başkanı Afyon’la ilgili toplantı yaptılar. Böyle bir resimden sonra söylenecek pek bir söz kalmadı. Afyon’u sadece iktidar partisi temsil etmiyor. Afyon’da CHP’ye, MHP’ye, İYİ Parti’ye ve diğer partilere oy veren insanlar da var. Afyon’la ilgili bir konu görüşülüyorsa seçilen tüm milletvekilleri çağrılmalı. Bugüne kadar bu yapılmadı. Ümit ediyorum bundan sonra bizim de görüş ve çözüm önerilerimiz sorulur. Afyon’u en çok gezen milletvekili benim. Nerde ne yanlış ne sorun var diye sormalarını beklerdim. Bir davet gelirse giderim ve görüş düşüncelerimi söylerim. Ama bugüne kadar böyle bir davet gelmedi.Buyursunlar gelsinler. Genel Başkan vekili olarak seçildim, bir çok partinin bir çok milletvekilinden tebrik ziyaretleri olurken Afyon milletvekillerimizden bunu göremedim. Genel kurulda ya da başka yerde karşılaştığımızda bir çok milletvekilimizden tebrik alırken, beklerdim ki nezaketen hayırlı olsun denilsin. Tesadüfi karşılaşmalarda hayırlı olsun dediler ama gelen olmadı. Bekliyoruz bakalım” şeklinde konuştu.

“HERKES ADAY OLUR, KİM ÇALIŞIRSA VATANDAŞ VE DELEGE ONU SEÇER”

CHP’nin il kongresi ile ilgili soruları da cevaplandıran CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal şunları söyledi:

“CHP Afyonkarahisar İl Örgütü’nde Merkez ilçe için 3 aday var. İl Başkanlığı için 4 aday olduğunu sizlerden öğrendim, ben 3 biliyordum. Şu an için resmi açıklama yapan yok. CHP’yi sağ partilerden ayıran en önemli özellik her parti üyesi istediği her görev için aday olabilir. Son kararı delege verir. İsteyen çıkar, delegeden destek alan seçilir. Biz herkesle görev yaparız. Yusuf Onur Seçme başkanımız bizimle uyumlu çalışan, örgütten gelen bir arkadaşımız. Bizim partimizde genel olarak şöyle bir sorun var. Tek milletvekili olan illerde il başkanlarımız milletvekili olmak istiyor. Hakları ama bunun yolu vekille çatışmak ya da vekille çalışmamak değil. Kim çok çalışıyorsa vatandaş ve delege onu seçer.

Ben bugüne kadar il başkanlığı için hiç oy kullanmadım. Yusuf Onur Bey de bizim önerdiğimiz birlikte çalıştığımız bir arkadaşımız. Neden desteklemeyeyim, ama destekliyorum dersem de yanlış olur. Onun emeğini de yok saymamamız gerekir. Adaylık iradesinde bulunursa neden destek olmayalım. Meclis çalışmalarındaki yoğunluk nedeniyle bölgemdeki son gelişmelere çok hakim değilim.Mustafa Karanfil abi de çok sevdiğimiz değerli, emek veren bir arkadaşımız. Henüz Mustafa abi de bir açıklamada bulunmadı. Öte yandan partide bir değişim isteniyorsa bu genel başkan öncülüğünde olur. Bu noktada tavrım nettir.”>> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Heberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti