Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti teşkilatı sandık başına gitti

Bu haberin fotoğrafı yok
AK Parti teşkilatı sandık başına gitti

AK Parti’de 2014 yılının Mart ayı sonunda yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine aday gösterilecek Belediye Başkanları ile ilgili olarak teşkilat eğilimlerinin değerlendirileceği temayül yoklaması dün yapıldı. AK Parti teşkilatları yerel seçimlere temayülle ilk adımı atmış oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Zeybek, temayül yoklaması sırasında çalışma hakkında bilgi verdi

ADAY BELİRLEMEDE KRİTER ÇOK
Partisinin her zaman olduğu gibi aday belirlemede çeşitli kriterleri olduğunu kaydeden AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, yerel seçimlere katılacak Belediye Başkan adaylarını tespit etme yöntemleri başında teşkilatın eğilimini ölçme için yapılan temayül yoklaması olduğunu söyledi. 17 İlçe ve il merkezi ile birlikte Belediye Başkan aday adayları hakkında temayül yoklaması yapıldığını kaydeden Zeybek; “AK Partili Belediye Başkanı’nın olduğu il ve ilçelerde sadece mevcut Belediye Başkanı’nın teşkilatlardaki görüntüsü nedir? Başarı durumunun yanı sıra teşkilatla olan uyumu, halkla olan diyaloğunu soruyorlar. AK Partili olmayan ilçelerde de en az 3 Belediye Başkan aday adayının ismini işaretlemesi isteniyor. Bunların içerisinde müracaat eden aday adaylarımızın içinden üçünü işaretleyebildiği gibi hiç müracaat etmeyen ama Belediye Başkanı olarak görmek istediği dışarıdan bir ismi de yazabiliyor.” dedi.
YOKLAMADA OBJEKTİFLİK ESAS
Objektif bir teşkilat eğilimi tespitinin yapıldığının altını çizen AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, temayül yoklaması için oy verme işleminin saat 10.00’da başladığını, 15.00’de sona ereceğini söyledi. Belde Belediye Başkan adayları ile ilgili yoklamayı il teşkilatlarının kendi çaplarında yapacağını kaydeden Zeybek şöyle konuştu: “Oy verme işlemi bittikten sonra atılan imzalarla sandıktan çıkacak olan zarflar karşılaştırılıp tutanak imzalandıktan sonra zarflar burada açılmayacak. Toplanan zarflar partimizin genel merkezine götürülecek. Tasnifi genel merkezde yapılacak. Temayülden çıkacak olan sonuç aday belirleme de tek unsur değil. Genel merkez ilçelerde teşkilatın haberi olmadan anket çalışması yapacak. Bir diğer unsur da, örneğin herhangi bir ilçede aday belirlenesi noktasında kanaat önderlerine, sivil toplum temsilcilerine görüş sorabilecekler.”
YARIŞ DEMOKRATİK BİÇİMDE
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, 2014 yılı yerel seçimlerinde genel merkezin işi biraz daha ciddi tuttuğunu söyledi. Partisinin Genel Başkanı Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın “Halka soracağız, halk kimi isterse bizim adayımız odur.” ifadesini hatırlatan Zeybek şunları söyledi: “Belediye Başkan adaylarının açıklanmasında nihai kararın bu ayın sonunda açıklanacağını tahmin ediyorum. İlk basamak olan temayül yoklamamızın partimize, ilimize, ülkemize hayırlar getirmenizi temenni ediyorum. Bu demokratik bir yarış. Aday adaylarımıza sürekli tavsiyemiz; kırılmadan, gücenmeden demokratik ortamda birbirlerine rıza göstererek bir seçim kampanyasını salimen yürütmektir. Başarılı seçim neticesini almayı arzu ediyoruz. İnşallah aday adaylarımız da söylediklerimize harfiyen uyacaklarını ifade ettiler. Yaklaşık olarak ilçeler ve il merkezimizde dahil bin küsur oy kullanımı gerçekleşecek. Örneğin il teşkilatında; il yönetimi, kadın kolları yönetimi, gençlik kolları yönetimi, merkez ilçe başkanlığı, AK Partili Belediye Meclis üyeleri, ildeki İGM üyeleri, ilin merkez hakem disiplin kurulu üyeleri, disiplin kurulu üyeleri bunlar oy kullanıyorlar. Diğer ilçelerde de aynı şekilde sıraladığım teşkilat mensupları oy kullanıyorlar. Belde Başkanlarımız oy kullanıyor. Teşkilatlarda hemen her kademedeki arkadaşımız oy kullanarak, fikrini, zikrini özgürce ifade ediyor.”
ADAY ADAYLARINA MESAFE EŞİT
Tüm aday adaylarına eşit mesafede olduklarını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, temayül yoklaması öncesi hiçbir şekilde adaylık konusunda bir değerlendirme yapmadıklarına temas etti. “Biz tüm aday adayı arkadaşlarımıza eşit mesafedeyiz.” diyen Zeybek; “Bizim bir isim üzerinde durmak gibi lüksümüz olamaz. Şu anda ne ilçelerde ne de ilde kesin adayımız şudur diye bir lükse haiz değildir. Halkımızın eğilimini teşkilatlarımızın üyeleri sandığa taşıyacaklar. Genel merkezimizde eğilimleri dikkate alacak. Aday açıklandıktan sonra biz adayımızın yanında olacağız. Aday açıklanana kadar herkese eşit mesafedeyiz.” ifadelerini kullandı.
AK PARTİ DİSİPLİNLİ ÇALIŞIYOR
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı İGM Merkez üyesi Hatice Dudu Özkal, teşkilatta görevi olan kişilerin düşüncelerini kullanacağı oyla belirteceğini dile getirdi. İl merkezi ve tüm ilçelerin ayrı oy kullandığına dikkat çeken Özkal; “İl merkezinde aday adayımız tek olduğu için ayrıca bir anket organize edildi. Başkanımızın başarı durumundan teşkilatlarla olan diyaloglarına ve halkla ilişkilerine kadar pek çok konuda farklı sorularla fikirlerimiz soruldu. Ayrıca düşünülen bir isim varsa o da soruluyor. Her halükarda genel merkez teşkilatların tüm aday adaylarına yönelik fikirlerini, katini öğrenmek istiyor. Bu çalışmayı son derece disiplinli şekilde yürütüyor. Kimlik numaralarıyla kayıt altına alınan teşkilat üyeleri oy kullanırken oy verme işleminden önce kimlikler ibraz ediliyor. Oyu kullandıktan sonra da imza atılıyor. Tutanakla kaç kişinin oy kullandığı kısaca her şey kayıt altında. Temayül yoklamasına yoğun katılımın olduğunu gözlemliyoruz. Bu durum bizi memnun ediyor. Temayül yoklamamızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Temayül yoklaması birinci basamak ama aday belirlemede ilk kriter değil. Biz AK Parti olarak her yerde kazanmak istiyoruz. Oy oranımızda en yükseğe ulaşmak istiyoruz” dedi.
SONUÇ YÜZDE YÜZLÜK NEDEN DEĞİL
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne taban demokrasisine önem veren bir parti olduğunu kaydetti. Milletvekili genel seçimleri ve Belediye Başkanlığı seçimlerinde her zaman teşkilatların köy ve mahalle temsilcilerine kadar görüşlerinin alındığına işaret eden Çoban; “18 İlçemizin Belediye Başkan aday adayları teşkilatımızın görüşlerine sunuluyor. Eğer mevcut Belediye Başkanı aday adayı ise teşkilatlar ve halkla olan ilişkileri yine teşkilat üyelerine soruluyor. Ayrıca kaç aday adayı olursa olsun bunun dışında görmek istenilen bir kişi varsa o ismin de yazılması isteniyor. Temayül yoklamasından çıkan sonucu genel merkezimiz değerlendirecek. Buradan çıkan sonuç aday olma ve olmama noktasında yüzde yüz bir neden değildir. Yapılan temayül yoklaması yüzde 30 ile 40 seviyesinde genel merkezimizi etkileyecek bir çalışmadır.” diye konuştu.
“DEMOKRATİK OLGUNLUK
AK PARTİ’NİN GÜZELLİĞİ”
Aday adayı fazla olan yerlerde centilmenlik ve kardeşliğin var olduğunu söyleyen Burhanettin Çoban, AK Parti’nin farklı bir parti olduğunu söyledi. Başka bir partinin herhangi bir çalışma ve organizasyonunda polisin ve güvenlik güçlerinin geniş önlem aldığına dikkat çeken Çoban; “Örneğin Bolvadin ilçemizin Belediye Başkanlığı için 7 aday adayımız var. Sandıklı ilçemizde 13 tane aday adayımız var. Şuhut’ta 4, Başmakçı’da 2 aday adayımız var. Sinanpaşa ilçemizde 5 aday adayı var. Rekabete rağmen adayları ayın fotoğraf karesinde yer aldığı gibi kol kola girebiliyor. Bunlar AK Parti’nin güzelliğidir.” şeklinde konuştu.
YARIŞ SEVİYELİ YAPILIYOR
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba oyunu kullandıktan sonra temayül yoklaması hakkındaki görüşlerini açıkladı. AK Parti’nin yurt çapından temayül yoklamalarını yaptırdığını belirten Açba şunları söyledi: “İl merkezinde ve ilçelerimizde Belediye Başkan aday adayı olan arkadaşlarımız gerçekten seviyeli bir şekilde yarışıyorlar. Herkes kendisini tanıtıp kulisini yapıyor. Teşkilat mensupları değerlendirmelerini yapacaklar. Temayül sonuçları da şüphesiz partinin yaptığı değerlendirmelerden bir kıstas olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Türkiye açısından mahalli seçimler çok önemli.”
“DAHA İYİ NETİCE ALACAĞIZ”
Seçimler sonucu mahalli idarelerde gerçek anlamda temayüz etmiş olan kadroların AK Parti de yer aldığını tüm Türkiye’nin bildiğini söyleyen Açba sözlerine şöyle devam etti: “Başta Başbakanımız olmak üzere yerel yönetimlerde büyük tecrübe kazanmış olan isimler var. Partimiz pek çok büyük şehirde ve illerde ağırlıklı şekilde seçim sonuçlarını göğüsleyebiliyor. İnşallah bu seçimlerde de Türkiye çapında aldığımız neticelerden daha iyi bir netice alacağımızı düşünüyorum. Çünkü 10 yıldır AK Partinin vermiş olduğu hizmetler dolayısıyla vatandaşımızın teveccühü sürekli olarak artıyor. Kamuoyu yoklamalarında da bu teveccühün hangi seviyeye gelmiş olduğunu görüyoruz. Seçimlerin şimdiden ülkemiz ve Afyonumuz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yarışan kardeşlerimizin hepsine başarılar diliyorum.”
AFYON TEMAYÜLÜNE
BAŞKENTTEN KATILIM
Temayül yoklamasına başkentten; Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Kahramanma-raş AK Parti Milletvekili Nevzat Pakdil, Ankara AK Parti Milletvekili Nurdan Şanlı, Bursa AK Parti Milletvekili Afyonkarahisar Seçim Koordinatörü Hakan Çavuşoğlu, Kadın Kolları MKYK Üyesi Taciser İçyer, Gençlik Kolları MKYK Üyesi Fatih Karaman katıldılar. >> Burcu Aydın’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti