Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti’de aday adaylığı süresi uzatıldı

AK Parti’de 24 Haziran
AK Parti’de aday adaylığı süresi uzatıldı

AK Parti’de 24 Haziran milletvekili genel seçimlerine yönelik, parti içi seçim takviminde değişikliğe gidildi. AK Parti Genel Merkezi’nden dün yapılan açıklamada, başvuruların yoğunluğu ve son başvuru tarihinin pazar gününe (dün) denk gelmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AK Parti’de aday adaylığı başvurularının 2 Mayıs Çarşamba gününe kadar uzatıldığı temayül yoklamalarının ise 5 Mayıs Cumartesi günü yapılacağı açıklandı.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Talha Akkaya, 24 Haziran Genel Seçimleri için sürecin başladığını kaydetti. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Talha Hüseyin Akkaya, hafta sonu partide düzenlenen basın toplantıları ile milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan kişileri medyaya tanıttı. Akkaya, sürecin nasıl işleyeceğini de anlattı.
TEMAYÜL YOKLAMASI 5 MAYIS’TA
24 Haziran Genel Seçimleri için milletvekilliği aday adaylıkları süresinin 2 Mayıs tarihine kadar uzatıldığını ifade eden Akkaya, “Aday adaylarımız için 5 Mayıs Cumartesi günü temayül yoklaması gerçekleştirilecek. Aday adaylığı başvuruları Genel Merkezimizin talimatıyla 2 Mayıs’a kadar uzatıldı. Aday adayı olmak isteyenler AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı ile parti genel merkezine müracaatta bulunacaklar” dedi.
YOKLAMA FUAR ALANINDA OLACAK
Afyonkarahisar’da AK Parti’de milletvekili aday adayı olan kişi sayısının şuana kadar 20’nin üzerinde olduğuna vurgu yapan Akkaya, “Halkımızın teveccühüne teşekkür ediyoruz. Bu arada aday adaylarımız için 5 Mayıs Cumartesi günü temayül yoklaması Fuar alanında gerçekleştirilecek. Temayülde oy kullanacaklar belli. Buna göre; Üyeliği devam eden Genel Merkez Parti Kurucular Kurulu Üyeleri, İl Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, İl Gençlik ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkanları, Demokrasi Hakem Kurulu Başkanı ve Üyeleri, İl Disiplin Kurulu Başkanı ve Üyeleri oy kullanabilecek. Aynı zamanda; parti üyeliği devam eden aday adayı olmayan eski İl Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, parti üyesi İlçe Belediye Başkanları, parti üyesi İl ve İlçe Belediye Meclis Üyeler de oy kullanacaklar arasında yer alıyor. Parti üyesi İl Genel Meclis üyeleri ve Mahalle Başkanları, parti üyesi 22, 23, 24, 25 ve 26. dönem aday adayı olmayan milletvekilleri oy kullanacak” diye konuştu.
12 MAYIS’TA LİSTELER
ASKIDAN İNECEK
2 Mayıs Çarşamba günü muhtarlık bölgesi askı listelerinin saat 08.00’de askıya çıkarılacağını açıklayan Akkaya, “Tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri de güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılacak. Yurt dışı seçmen kütüğü www.ysk.gov.tr adresinde ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. 12 Mayıs’ta muhtarlık bölgesi askı listeleri askıdan indirilecek. Seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için yapılacak başvurular tamamlanacak. Cumhurbaşkanı geçici aday listesine yapılacak itirazlar YSK’ce karara bağlanacak” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti