Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Akne Tedavisi İçin En Uygun Mevsim Kış”

Özel Fuar Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Ali Ertan Ercan, akne tedavisine başlamak için en ideal mevsiminin kış ayları olduğunu belirtti. Dr. Ercan, “Uzman görüşüne dayanarak kişiselleştirilmiş bir tedavi planı oluşturmak önemlidir.” dedi.

Özel Fuar Hastanesi Cildiye

Özel Fuar Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Ali Ertan Ercan, akne tedavisi ve bu tedaviye ne zaman başlanması gerektiği hakkında bilgiler vererek önerilerde bulundu.

Cildiye Uzmanı Dr. Ali Ertan Ercan, sağlıklı bir cildin, genellikle kendiliğinden ortaya çıkan sorunlara karşı savunma mekanizmalarıyla korunduğunu ifade etti. Dr. Ercan, “Akne gibi cilt problemleriyle başa çıkmak, uzman tavsiyeleri ve doğru tedavi ile mümkündür. Her mevsimde akne tedavi edilebilir. Ancak tedavide kullanılan ilaçların deride oluşturabileceği yan etkileri ve güneşle olumsuz etkileşimini göz önünde bulundurarak en uygun zaman kış mevsimidir. Güneş ışınlarının az olduğu kış aylarında, ciltte oluşabilecek lekelenmelerin en aza indirilmesi amaçlanmaktadır. Akne tedavisinde sıkça kullanılan harici kremler içinde bulunan retinoik asit, benzoil peroksit, azelaik asit, salisilik asit ve tetrasiklin gibi maddelerin, yaz aylarında kullanılması genellikle önerilmez. Bu maddeler yüzde kızarıklık ve güneş hassasiyetine neden olabilir. Yaz aylarında kullanılması halinde ciltte lekelenmelere yol açabilir. Tedavi sürecinde ağızdan alınan antibiyotikler ve A vitamini ilaçları da güneşe karşı hassasiyeti artırabilir. Bu ilaçlar cildin kurumasına neden olabilir. Bu durumu önlemek için önerilen kremlerin yaz aylarında kullanılması hastalar için konforlu olmaz. Sonuç olarak akne tedavisine başlamanın en ideal mevsimi kış aylarıdır. Ancak, uzman görüşüne dayanarak kişiselleştirilmiş bir tedavi planı oluşturmak önemlidir.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti