Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AKP seçim sonuçlarını kabullenemedi” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"AKP seçim sonuçlarını kabullenemedi"

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak Başmakçı İlçesi’ni ziyaret etti. Parsak, 7 Haziran seçim sonuçlarını AKP iktidarının kabullenemediğini söyledi

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak beraberinde Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, İl ve ilçe teşkilatıyla birlikte ilçe esnafını ve vatandaşları ziyaret etti.
“TÜRKİYE’Yİ 13 YILDIR
AK PARTİ YÖNETİYOR”
AKP’nin 7 Haziran seçim sonuçlarını hazmedemediğini kaydeden Parsak, “MHP’ye azınlık hükümeti yada erken seçim hükümeti teklifi yapan AKP sonra meydana çıkıp MHP şartlarımızı kabul etmedi diyerek algı oluşturmaya çalışıyor. Ancak milletimiz bu yalanlara gerekli cevabı verecektir. MHP her şeye karşı ise her şeye razı olan CHP ile neden koalisyon kurmadılar söylesinler. Türkiye, on üç yıldır tek başına iktidar olan bir siyasi partinin kurduğu hükümetler tarafından yönetilmektedir. Bu süre içinde milletin desteği, adalet, huzur ve refah için kullanılmak yerine gerilim, kutuplaşma ve çatışma ekseninde heba edilmiş, “milli irade” yolsuzluk, adaletsizlik ve bölücülük için kılıf yapılmıştır. Türk milleti ve devleti beka sorunu ile yüz yüze bırakılmıştır” dedi.
“BİREYSEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALI”
Parsak, “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Cumhuriyetin temel ilkelerine, millî güvenliğe ve kamu düzenine aykırı olmamak üzere basın, yayın ve diğer iletişim araçları üzerinde kısıtlama konulmaması, bunların sansür edilmemesi ve hür olması gerektiğine inanmaktayız. Bununla birlikte düzeltme ve cevap hakkı, kişilerin haysiyet ve şerefine dokunulmaması ve gerçeğe aykırı yayınlar yapılmaması gibi hususları içeren basın ve yayın ahlakının gelişip kurumsallaşması, bu doğrultuda mesleki denetim ve kamuoyu denetiminin de sağlanmasını gerekli görmekteyiz. Bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması ile bu hakların en geniş anlamda kullanımının teminini gerekli görmekteyiz. Sağlıklı bir demokrasinin tesis edilebilmesinin birey anlayışının egemen olmasına ve bireyin özgürleştirilmesine bağlı bulunduğuna inanmaktayız” diye konuştu.
“ADALETE GÜVEN
TESİS EDİLECEK”
Türkiye’de güçlülerin kazandığı bir sistem oluşturulduğunu belirten Parsak, “Adaleti, temel hak ve özgürlüklerin güvencesi ve devletin temeli olarak görüyoruz. Bu nedenle yargı, insanların tereddütsüz güvenebileceği, adalet duygusunun zihinlerde ve kalplerde yer ettiği bir yapıda olacaktır. Hâkim ve savcıların liyakat ve vicdan sahibi olması ile “kanaat adaletinin” tesisi, yargıya olan güvenin teminatı olacaktır. Sistemin etkin, erişilebilir ve adil olması sağlanarak adalete güven tesis edilecektir. Hiçbir organ, makam, merci, kişi ve baskı gurubuna ayrıcalık tanınmayacak biçimde yargı bağımsızlığı tesis edilecek, hiçbir kimse ya da organ yargı denetimi dışında bırakılmayacaktır. Yargı yetkisinin kullanılmasında hiçbir organ, makam, mercii veya kişinin mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat verememesi, tavsiye ve telkinde bulunmaması esas olacak, hukukun herkes için eşit ve adil bir şekilde tecelli etmesi sağlanacaktır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti