Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AKP’yle de CHP’yle de kanımız uyuşmaz”

Bu haberin fotoğrafı yok
“AKP’yle de CHP’yle de kanımız uyuşmaz”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı konuşmalarda Demokrat Partilileri, partisine davet eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “CHP ile olduğu kadar iktidar partisiyle de kan uyuşmazlığımız var. Aynı kan grubundan değiliz.” diye cevap verdi

“AKP, CHP’nin tabelasına, biz ise ruhuna muhalefet ediyoruz” diyen DP Lideri Uysal, “Var olan iktidara karşı, tekrar merkezde, merkez değerler etrafında, bugün tartışmaya açtığımız bayrağımız, birlik ve beraberliğimiz dahil olmak üzere, siyaseti yeniden kurgulamamız gerekiyor” dedi.
“AYNI KAN GRUBUNDAN DEĞİLİZ”
DP Lideri Gültekin Uysal, Demokrat Parti Basın Merkezi’nden yaptığı yazılı açıklamada “Tabelasına değil ruhuna muhalefet yaptığımız bir CHP ile bizim beraber olabilmemiz imkansızdır. AKP, CHP’nin tabelasına, biz ise ruhuna muhalefet ediyoruz. CHP ile olduğu kadar iktidar partisiyle de kan uyuşmazlığımız var. Aynı kan grubundan değiliz. Kendi kuruluş felsefemiz ve düşüncemize sadık kalarak, sonuna kadar milletimizin önünde milletimizin öncelikleriyle siyaset yapmayı yol olarak benimseyerek, varlığımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.
SEÇMEN MUHALEFETE DE
ŞANS VERDİ
Seçmenin CHP ve diğer muhalefet partilerine şans verdiğine dikkat çeken Uysal, “Seçmen, CHP başta olmak üzere TBMM’de bulunan muhalefete 3 dönemdir şans verdi. 2011 seçimlerinde basın ve kamuoyu, azami düzeyde CHP’ye destek vermesine rağmen aldıkları netice ortadadır. CHP, milletimizin değerlerinin ve toplumsal fay hatlarının, toplumsal diyalektiğin hangi dinamikler üzerinden işlediğinin farkında değildir.Türkiye’de çok uzun süredir ana muhalefet partisi ve iktidar partisi, adeta bir muvazalı rekabet içerisinde, siyasette kartelleşelim anlayışları içerisinde, diğer siyasi partileri Türkiye’nin müşterek değerleri üzerinden kutuplaştırarak, adeta soğuk savaş döneminin iklimi içerisinde mesafeleri açarak, arada kalan kitleleri de arkasına alabilme gayreti içerisindedirler” ifadelerini kullandı.
DEMOKRAT PARTİ’NİN ÇİZGİSİ FARKLI
Uysal, şöyle devam etti:
“Anavatan Partisi (ANAP) ve Doğru Yol Partisi’nin (DYP) birleşmesiyle, yeniden kök isminde, Demokrat Parti’de buluşarak, gönül rahatlığı içerisinde herkesin oy verebileceği, herkesin hukukundan emin olabileceği, demokrasinin bütün teamülleri ve kurallarıyla yerleştiği bir yapıyı hayal ediyoruz. Ne bir partinin kaybettireni, ne de bir partinin kazandıranı olmayacağız. Ayrıca hiçbir şekilde AKP ve CHP’nin siyasi hesaplarının ara elemanı, politikalarının da, başka unsurların geçmişte yaptığı ve bugün de yapmaya çalıştığı gibi, düşük profilli bir rol çalma saikiyle meşrulaştıranı olmayacağız. Ne AKP’ye rağmen AKP’cilik, ne CHP’ye rağmen CHP’cilik yolumuz değildir. Biz kendi müstakil mücadelemizde sonuna kadar devam edeceğiz. Demokrat parti sağduyunun adresi olarak milletin öncelikleriyle, aklı selim sahibi siyaset yapan bir partidir.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti