Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AKÜ, Afyon’un kültür ve sanat hayatına dokunmaya devam ediyor”

AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen, Afyonkarahisarlı sanatçılarının yapıtlarından oluşan “Afyonkarahisarlı Sanatçılar Karma Sergisi 2. Seçki” M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı.

AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi

 

51 sanatçının 80 karma eserinden oluşan serginin açılışına Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Belediye Başkan Yardımcısı Barış Dal, AKÜ GSF Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun, Müze Müdürü Mevlüt Üyümez, Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) ve Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM) Başkanı iş insanı İbrahim Alimoğlu, öğretim üyeleri, sanatçılar ve çok sayıda sanatseverler katıldı.

Fotoğraf, Geleneksel Türk Sanatları, Resim, Seramik, Cam gibi farklı disiplinlerdeki farklı eserlerin bir arada bulunduğu sergi, 1 Eylül 2023 tarihine kadar sanatseverlerin ziyarete açık olacak.

Sergi açılışında konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, sergide farklı birçok sanatçının çeşitli kategorilerde hazırlamış olduğu eserlerin yer aldığını dile getirerek, “Daha önce bu sergimizin birincisini açmıştık ve oldukça beğeni toplamıştı. Şimdi ikincisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Sergi üniversitemiz GSF elemanlarının dışında Afyonkarahisarlı sanatçıların eserlerinden oluşuyor ve bu yönüyle de şehrimizin tamamını kapsıyor. Sergimize katkı sağlayan bütün sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Sergimiz bir ay boyunca ziyarete açık kalacak. Afyon Kocatepe Üniversitesi çok yönlü olarak Afyonkarahisar’ın hayatına dokunmaya devam ediyor. Aynı zamanda Afyonkarahisar’ın kültür ve sanat hayatına da dokunmaya devam ediyor.  M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezimiz de bu durumun sembolleri haline geldi. Sanatı ve sanatçılarımızın eserlerini önümüzde ki dönemlerde de sanatseverlerin beğenisine sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti