Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Osmaniye’nin Denize Kıyısı Var Mı?

Osmaniye’de deniz ve göl var mı? Osmaniye yakınındaki denizler ve göller nelerdir?

Osmaniye'de deniz ve göl

Türkiye’de bulunan deniz ve göller hemen herkesçe merak edilerek araştırılıyor. Bazı şehirlerin içerisinde veya yakınlarında göl veya deniz olup olmadığını merak edenler var. Osmaniye’de deniz ve göl var mı? Osmaniye yakınındaki denizler ve göller nelerdir tüm detayları ile okurlarımız için araştırdık.

OSMANİYE’DE DENİZ VE GÖL VAR MI?

Osmaniye, Akdeniz bölgesinde bulunan şehirlerden birisidir. Şehrin nüfusu ise 600 bin civarında yer almaktadır. Şehirde gezilecek ve görülecek önemli yerler olduğu da bilinmektedir. Osmaniye Akdeniz bölgesinde bulunan bir şehir olsa da deniz bulunmayan bir yerdir. Bunun nedeni ise şehrin denize kıyısının olmamasıdır. Osmaniye şehrinin bir kısım toprağı İskenderun Körfezi’ne 7-8 kilometre yaklaşır. Ancak denize kıyısı bulunmaz ve bu yüzden şehirde deniz bulunmaz. Şehirde bulunan göl ise Arıklıkaş Göleti olarak bilinmektedir. Ayrıca Osmaniye’de bağlı olan Aslantaş Barajı bulunmaktadır.

OSMANİYE’YE YAKIN HATAY’IN İSKENDERUN İLÇESİNDE DENİZ VAR

Osmaniye yakınında Hatay iline bağlı olan İskenderun’da deniz bulunmaktadır. Ayrıca Adana’da Karataş Denizi bulunmaktadır. Bu şehirler Osmaniye’ye yakın yerler olarak bilinmektedir. Hem Hatay hem de Adana denize kıyısı olan şehirlerdir.  Göl olarak ise Adana’da Akyatan Gölü bulunmaktadır. Bunun yanında Seyhan ve Ceyhan Baraj Gölleri Adana’da yer almaktadır. Hatay’da ise Karlısuyu Göl’ü adında bir göl bulunmaktadır. Yani Osmaniye’ye yakın olan denizler ve göller Adana ile Hatay sınırları içerisinde yer almaktadır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti