Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgat’ın Tarihi Ve Doğal Güzellikleri Nelerdir?

İç Anadolu bölgesinde yer alan Yozgat ili sakin olurken, birçok tarihi yapıları da barındırmaktadır. Doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini büyüleyen Yozgat lezzetleri ve kültürel özellikleri ile de keşfedilmeye değerdir. Peki, Yozgat’ın tarihi ve doğal güzellikleri nelerdir?

İç Anadolu bölgesinde yer

İç Anadolu bölgesinde yer alan Yozgat ilini ziyaret ettiyseniz tandır kebabı, testi kebabı, mantı, bazlam, bulama, arabaşı, sütlü kabak, patlıcan turşusu lezzetlerini tatmalısınız… Seyahatten dönerken ise yakınlarınıza hediye almak isterseniz, kesme taş ve mermer kullanarak yapılan ürünler ve halı kilim oldukça tavsiye edilmektedir.

İç Anadolu bölgesinde yer alan Yozgat ilinde birçok medeniyet ve kilise bulunurken  turistlik alanları da bulunmaktadır.

YOZGAT MÜZESİ

Yozgat’ın İstanbulluoğlu Mahallesi’nde bulunan Yozgat müzesi önceki dönemlerde konak olarak kullanılmış, 1985 yılında ise müze olarak faaliyete geçmiştir. İçerisinde birçok arkeolojik eser ve etnografik eserlerin bulunduğu müze turistlerin sıklıkla uğradığı yerler arasındadır.

 

SARIKAYA KAPLICALARI

Yozgat iline 80 kilometre uzaklıkta olan Sarıkaya ilçesinde bulunan, Sarıkaya Kaplıcaları Bakanlık tarafından termal turizm onayı almış ve bu sebepten dolayı şifalı suları sayesinde sık ziyaret edilen kaplıcalar arasındadır.

 

KARSLIOĞLU KONAĞI

Yozgat’ta bulunan Karslıoğlu Konağı geleneksel olarak Yozgat evleri ile mimari açısından oldukça benzemektedir. Karslıoğlu Konağı içerisinde arkeolojik eserler de bulunmaktadır.

 

SARAYKENT KAPLICALARI

Yozgat iline 70 kilometre uzaklıkta bulunan Saraykent Kaplıcaları şifalı suyu ile her yıl yerli ve yabancı turistleri çekmektedir.

 

FATİH TABİAT PARKI

Yozgat ilinde bulunan Fatih Tabiat Parkı sık ziyaret edilen doğa güzellikleri arasında yer almaktadır. Fatih Tabiat Parkı ormanda bulunurken akarsuyu sayesinde doğa tutkunlarının dikkatini çekmektedir. Fatih Tabiat Parkı ailelerin piknik yapmak için sıklıkla tercih ettikleri alanlardandır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti