Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aşı, normal hayata dönüşü kolaylaştıracak

YASAL UYARI Kocatepe Gazetesi’ne

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

 

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, koronavirüs aşısı ile normal hayata dönüşün kolaylaşacağını söyledi

 

2020 yılının Mart ayından beri hayatımızı olumsuz etkileyen Kovid-19 salgınına karşı bir umut olan aşılama çalışmaları tüm Türkiye ile birlikte Afyonkarahisar’da da başladı.
Aşıların Türkiye’ye gelmesinin ardından ilk olarak Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu Üyelerinin aşılaması ile başlayan aşı çalışmalarının Afyonkarahisar’daki programında öncelikle İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz aşılandı.
Herkesin 2020 Mart’ından önceki normal hayatını özlediğini ve istediğini belirten İl Sağlık Müdürü Korkmaz, “Bunun yolu da bu aşıdan geçiyor. Aşı, bizi hastalıktan koruyacak ve normal hayatımıza geri dönmemize katkı sağlayacak.” dedi.
“AŞIDA GÜVENLİK SORUNU YOK”
Aşılama işlemlerinin, ilk önce devlet ve özel sektör sağlık çalışanlarına ve huzurevlerinde kalanlara, sonraki aşamada ise Aile Hekimlikleri tarafından 65 yaş üstüne randevu usulüyle yapılacağını belirten İl Sağlık Müdürü Korkmaz aşıda tedirgin olacak bir şey olmadığının altını çizerek, “Sağlık Bakanlığımızın organizasyonu ile kurulan Bilim Kurulu Üyelerimiz aşının güvenilir olduğunu defalarca söylediler. Aşının güvenli olduğunu, güvenlik yönünden herhangi bir sıkıntısı olmadığını, korumasının, etkinliğinin yüksek olduğu konusunda uzmanlarımız hemfikir. Vatandaşlarımızdan ricamız, hastalığa karşı verdiğimiz bu savaşta, aşı gibi bir gücü kullanmaktan çekinmesinler, randevu tarihleri geldiği zaman ilgili sağlık kurumuna giderek aşılarını olsunlar. Hastalığı yenmenin yolu aşıdan geçiyor çünkü.” diye konuştu.
Aşılama programında ilk doz aşıların vurulmasından ardından 28 gün sonra da 2. dozu vurulacak. Aşılama çalışmaları sağlıkçılar ve 65 yaş üstü vatandaşlara tamamlandıktan sonra da aşı olmak isteyen diğer vatandaşlara vurulacak. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti