Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Tarihe Geçecek Bir Eylem

Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri bugün önemli bir protestoya imza atacaklar. Üniversitelerimiz, terör devleti İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Filistin’de yaptığı soykırıma varan katliama seslerini yükseltecekler.
İmaret Camii önünde saat 11.45’te toplanılacak, İmaret Camii’nden Zafer Meydanı’na Türkiye ve Filistin bayraklarıyla yürüyüş yapılacak; saat 12’de Zafer Meydanı’nda basın açıklaması düzenlenecek.
Şehirlerin meydanlarında yapılan açıklamalar ve toplantılar, her zaman ilgi çekmiştir. Çünkü meydanlar, şehirlerin kalbidir. Filistin Davası gibi tüm dünyanın tepkisini çeken, mazlum milletlerin kurtuluşu için ışık olacak bir konunun Afyonkarahisar’ın meydanından dile getirilmesi, bu yönüyle tarihe geçecektir.
Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversitelerin başlattığı İsrail karşıtı eylemlerin ses getirdiği biliniyor.
Biz, belki bir adım geç kaldık; ama zararın neresinden dönülürse kâr gözüyle bakalım.
Üniversiteler, Türkiye’de de dünyada da gündem belirleyici olmayı başaran, zaman zaman da dile getirdikleri taleplerin sonuçlarını alan kurumlardır. Bu yönüyle de bugünkü yürüyüş tarihe geçecektir.
Belki, bir sonraki yürüyüş ve basın açıklamasını Filistin Büyükelçiliği yetkililerinin katılımlarıyla düzenleriz, kim bilir?
Milletimizin harmanlandığı kültür, mazlumun yanında olmayı, karanlıkları aydınlıklara dönüştürme yolunda ilerlemeyi gerektiriyor.
Bugünkü yürüyüşün, zalimlerin karanlığına karşı büyük bir ışık olacağı kanısındayım.
Madalyonun diğer tarafında ise eleştirilecek bir konu var:
Filistin’in haklı davasına destek olmak isteyen duyarlı bir sivil toplum örgütü, kendi açıklamasına göre 3000 yıllık Frig Vadisi’nde 3000 adım atmış. Yürüyüş sırasında da yöresel yemekler yenilmiş, sohbet edilmiş.
Bu yürüyüşün adı olsa olsa turistik gezi olur.
Mazlumların davası, böyle anlatılmamalı.
Lütfen biraz daha ciddiyet…

 

 

EŞGÜDÜM BİRİMİ KURULABİLİR Mİ?

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, seçildikten sonra ülke gündeminde konuşulan faaliyetlere imza attı. Faaliyetlerin devamı geleceğe benziyor.
Afyonkarahisar’da önemli bir oy alan Köksal’ın elbette yol haritası vardır. Ancak bir konuyu belirtmek isterim:
2009 yılından bu yana Afyonkarahisar’da ikamet ediyorum. İkamet etmeye başladığım tarihten itibaren Belediye hizmetlerinde ‘aksaklık’ olarak gördüğüm nokta, birimler arasında eşgüdüm olmamasıdır. Diyelim ki kanalizasyon çalışması yapıldı, çalışmanın yapıldığı bölgede asfalt çalışmasının da gerçekleşmesi beklenir. Ancak asfalt çalışmasının uzun süre beklediği zamanları hatırlıyorum.
Yine bir yolda çalışma yapılmadan Belediye’nin internet sitesi ve sosyal medya mecraları üzerinden yol güzergahları hakkında bilgi verilebilir.
Bu işlerin üstesinden gelmek, Köksal gibi tecrübeli bir siyasetçi için zor olmasa gerek. Daha önceki yıllarda bu sütunlarda ‘Ahenk Birimi kurulamaz mı’ diye sormuştum. Adına ‘koordinasyon’ dışında başka kelimeler bulacağımız bir birim oluşturulursa, bu birimin başında da iyi bir yönetici olursa; çalışma yapılan/yapılacak olan yol güzergahları da kolaylıkla ilan edilebilir; yolların uzun süre bozuk kalmasının da önüne geçilebilir.

 

MISIRLIOĞLU’NUN SESİ SAATİ DÜŞÜRDÜ

 

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun dünkü basın toplantısını takip ettim. Mısırlıoğlu, açıklama yaparken son derece gür sesiyle ortalığı inletiyor. ‘Ortalık yıkıldı’ derler ya hani, o şiddette bir sesle düşüncelerini izah ediyor.
Mısırlıoğlu, basın toplantısında öyle bir coştu ki sesin şiddetinden İYİ Parti İl Başkanlığı’ndaki duvar saati yere düştü. Basın toplantısının ardından o sert görünümlü Mısırlıoğlu gitti, yerine son derece nazik bir siyaset adamı geldi. Mısırlıoğlu, basın mensuplarıyla tokalaşarak “İnşallah kimseyi kırmamışızdır” dedi. Ben de “Başkanım saati kırdınız” dedim. Güldük. Siyasette nabız yükselebilir ama, sakin olmak her zaman kazandırır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti