Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atanamayan Hafızlar’ın sözcülüğü Afyon’da – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Atanamayan Hafızlar'ın sözcülüğü Afyon'da

İlk olarak Afyonkarahisar’da toplanan ve daha sonra Türkiye’nin çeşitli illerinden katılımlarla büyüyen Atanamayan Hafızlar Grubu, Konya’yı ziyaret etti. Konya’daki temaslarından sonra Afyonkarahisarlı hafız Gazi Ahmet Arpacı, ülke genelindeki atanamayan hafızların sözcüsü oldu

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nde “mele” ya da “molla” olarak bilinen din adamlarının imam-hatip olarak atanacağının açıklanması üzerine bir araya gelen Afyonkarahisarlı Atanamayan Hafızlar Grubu, artık ülke genelinde de aynı durumdaki hafızların temsilcisi olacak.
Afyonkarahisar’dan 6 kişilik bir ekiple Konya’ya giden Atanamayan Hafızlar Grubu, Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, Şube Başkan Yardımcısı Bahri Uyar, Evrensel Hafızlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Can, Diyanet-Sen Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Çakır ile bir araya geldiler.
İKİ ÖNEMLİ TALEP
Atanamayan Hafızlar Grubu sözcüsü Ahmet Gazi Arpacı, Türkiye’de kayıt altında ve kayıt dışında atanamayan hafız sayısının 30 bini bulduğunu, bu hafızların atanması gerektiğini söyledi. Arpacı, “Biz Hafızlık Belgesi’ne sahip kişileriz. Üniversite mezunlarına formasyonsuz atama yapabilirken, biz Hafızlık Belgemize rağmen Kur’an Kursları’nda görev alamıyoruz” dedi.
Yetkililerden iki önemli taleplerinin bulunduğuna işaret eden Ahmet Gazi Arpacı, “Birinci talebimiz, mele ya da mollalardaki gibi lise mezuniyeti aranmadan atanmak. Eğer lise mezuniyeti şartı aranmaya devam edecekse hızlandırılmış İmam-Hatip Lisesi açılmasını istiyoruz” diye konuştu. Arpacı, 28 Şubat süreciyle İmam-Hatip Liseleri’nin orta kısımlarının kapandığını, bu nedenle de bazı mağduriyetlerin oluştuğuna dikkat çekti.
KONU, YETKİLİLERE
İLETİLECEK
Hafızların sorunlarını bildiğini belirten Konya Şube Başkanı Ali Koç ise, kendisinin de bir hafız olduğunu, hafızlık yapmanın hiç de kolay olmadığını söyledi ve hafızların taleplerini dinledi. Koç, Atanamayan Hafızlar Grubu temsilcileriyle birlikte Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet’ten Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a konuyu arz edeceklerini vurguladı.
Ziyaretin ardından Atanamayan Hafızlar Grubu sözcüsü Ahmet Gazi Arpacı’nın 28 Şubat Mağdurları Platformu ile tüm atanamayan hafızların sözcüsü olması kararlaştırıldı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti