Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ata’nın kurduğu Cumhuriyet sayesinde bu makamlardasınız”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, iktidarı sert bir dille eleştirdi. Güney Beldesi’nde yapılacak yerel yönetim seçimi öncesi bakanların beldeye tur düzenlediğini söyleyen Mısırlıoğlu, “Güney’deki seçim çalışmasına bir tek Cumhurbaşkanı gelmedi. Güney’e gelen bakanlardan bir tanesi bir fabrika temeli atsaydı. Atatürk’e olan kininizi ve asılsız söylemlerinizi bitirin artık. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet sayesinde sizler bu makamlardasınız” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında AK Parti iktidarına yüklendi.
“SEÇİM ÇALIŞMASINA BİR TEK CUMHURBAŞKANI GELMEDİ”
Muhammet Mısırlıoğlu sözlerine Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde sürdürülen EREN-15 operasyonunda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Keleş’e Allah’tan rahmet dileyerek başladı. 6 Haziran 2021 tarihinde Güney Beldesi’nde yapılacak seçim öncesi yürütülen çalışmalarda iktidar yetkililerinin belde halkında bir tek havaalanı yapım müjdesi vermediğini söyleyen Mısırlıoğlu, “AK Parti’nin daha önce köy yaptığı ve şimdi her türlü hizmetleri vereceğiz dediği, Güney’e bir Cumhurbaşkanının gelmediği seçim çalışmalarını birlikte izliyoruz. AK Parti her seçimde yaptığı taktikleri Güney Beldesinde de aynen uyguluyor. Güney’i köy eden AK Parti değilmiş gibi propagandalarla ve milyonlarca liralık seçim yardımlarıyla her koldan saldırmaya devam ediyorlar. Kudüs’deki Müslümanlara yapılan zalimlikleri bile bu seçime bağlamaları tüm Güney halkını güldürmeye devam ediyor.” dedi.
“GÜNEY’E BİR HAVAALANI
MÜJDESİ VERMEDİLER”
AK Parti iktidarında her türlü yoksulluğu Güney halkının çektiğini belirten Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Yolsuzluklarla yandaşların nasıl zengin olduklarını birlikte görüyoruz. 6 Haziran 2021 tarihindeki seçimlerde Güney halkı AK Parti’ye tokadını sandıkta indirecektir. Güney Beldesi’ne bir havaalanı müjdesi vermedikleri kaldı. Herhalde Cumhurbaşkanımız Afyonkarahisar’a geldiğinde Güney beldesine havaalanı müjdesini verecek. Güney Beldesi’ni kapattılar. Yirmi yıldır yapmadıkları hizmeti şimdi yapacağız diye meydanlara çıkıyorlar. Sizler Güney’in 9 yıldır belediye hizmetlerinden mahrum kalmasının müsebbibi değilmisiniz? Bakanlar Güney beldesine tur düzenler hale geldi. Netenyahu, Biden Güney seçimlerini izliyor. Onlardan medet umar hale geldiniz.”
“ATATÜRK’ÜN KURUDUĞU CUMHURİYET SAYESİNDE
BU MAKAMLARDASINIZ”
Muhammet Mısırlıoğlu, Ayasofya Camii’nde geçtiğimiz Cuma günü eski imamlardan Mustafa Demirkan’ın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e her türlü hakaretlerde bulunduğunu vurguladı. Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Bu Cumhuriyet ve laik düşmanı hocanın yaptığı konuşmayı dinleyenler arasında Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da vardı. Orada Cumhurbaşkanından konuşmayı yapan hocaya ‘Dur ne yapıyorsun.’ diyerek müdahale etmesi bekleniyordu. Ama Cumhurbaşkanı sanki hocanın söylediklerine katılıyormuş gibi bir davranış sergiledi. Atatürk’e olan kininizi ve asılsız söylemlerinizi bitirin artık. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet sayesinde sizler bu makamlardasınız. Onun kurduğu Cumhuriyet sayesinde Türkiye Cumhuriyeti var. Onun sayesinde sizler bunun rahatlığını yaşıyorsunuz. Mollalığı, cemaatleri bırakın, laik ve modern bir ülke olalım. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti ilelebet yaşatalım. Diyanet işleri Başkanlığı Atatürk’ün emriyle kuruldu. Buradan bu imamla ilgili Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. Biz dâhil tüm bu makamlarda oturan herkes bu makamlarda oturmasını Atatürk ve silah arkadaşlarına borçludur.”
“BAKANLAR GÜNEY BELDESİ’NE SEÇİM
TURU DÜZENLİYOR”
AK Parti iktidarının kabine mensuplarınca Güney Beldesi’nde düzenlenecek seçim öncesi beldeye tur düzenlendiğini dile getiren Mısırloğlu şunları söyledi: “Bakanlar Kurulu kabinesi Güney beldesine turlar düzenliyor. Bakanların burada siyaset, seçim propagandası yapması için alelacele uydurma temel atma törenleri düzenleniyor. Bütün kamu kurum ve kuruluşları seferber oldu. Üç tane çam ağacı dikmek için milyarlar harcanıyor. Basın mensuplarını Millet Bahçelerini gezmeye davet ediyorum. Halkımızın aklıyla alay ediyorlar. O Milet bahçelerinde kimler oturacak. İşi olmayan vatandaşımız oralarda akşama kadar oturacak, akşam olduğunda ekmek parası cebinde olmadan mahcup bir şekilde evinin yolunu tutacak. Dokunduğunuz her şeyi ilimizden yok ettiniz. Şeker Fabrikası, SEKA bunların başında geliyor. Havaalanı nerede? Vatandaşımız Kütahya’da bulunan ve uçmadığı uçakların parasını yıllarca ödeyecek. Yazık günah değil mi?”
“ÜNİVERSİTE MEZUNU GENÇLER AYAKKABI BOYACILIĞI YAPIYOR”
Afyonkarahisar sokaklarında üniversite mezunu ayakkabı boyacılığı yapan gençler olduğunu aktaran Mısırlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu gençlerimizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Bu güne kadar onlar için ne yaptınız? Artık Afyon uyandı, halk uyandı. Halkımızı aptal yerine koymayın. Milletimiz bir dilim ekmek parası kazanmak için sağlığını hiçe sayar hale geldi. Pandemiyi falan düşünecek hali kalmadı. Artık istihdam yaratacak projelere ihtiyaç var. Güney seçimlerini kazanarak Cumhurbaşkanından aferin alma derdine düştünüz. Hiç merak etmeyin ilk genel seçimde halkımız size sandıkta aferin diyecek. Güney’e gelen bakanlardan bir tanesi bir fabrika temeli atsaydı. Afyonkarahisar’ın sorunları ortada dağ gibi duruyor. İşsizlik, trafik, ekonomi bunların başında geliyor. Hiç bir tanesine el atmıyorsunuz.”
“ÖĞRETMENLERİN VE ÖĞRENCİLERİN DURUMLARI NE OLACAK?”
Koronavirüs salgınıyla mücadele konusuna da değinen Mısırlıoğlu eleştirilerini şöyle sıraladı: “Okulları açıyorsunuz, öğretmenlerimizin aşılaması tamamlandı mı? Öğrencilerimizin durumları ne olacak? Ülkemize gelen turistlerle ilgili hangi önlemleri aldınız? Nereye el atsanız, artık tükendiniz, bittiniz ve ilk seçimde gideceksiniz. Öyle bir bataklığa batmışsınız ki her olayın altından siz çıkıyorsunuz. Bunu akıl, mantık almıyor. İlk seçimlerde Afyonkarahisar’ın iktidar partisi İYİ Partidir. Ülkemizin ve Afyonkarahisar’ın sorunlarını çözecek kadrolara ve güce sahibiz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti