Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

B sınıfı ehliyeti olan artık bunları da sürecek: Yıllardır beklenen karar geldi!

Son dönemde ehliyet sahipleri

Son dönemde ehliyet sahipleri hakkında kritik kararlar alınmaya devam ediyor. Yapılan yeni değişiklikle birlikte bundan sonra B sınıfı ehliyet sahibi olanlar 125 cc’lik taşıtları da rahatça kullanabilecekler.

B sınıfı ehliyeti olan artık bunları da sürecek: Yıllardır beklenen karar geldi!

Son alınan karar, Türkiye‘de en yaygın olan ehliyet sınıfı olan B sınıfı ehliyet sahiplerini doğrudan ilgilendiriyor.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle birlikte artık B sınıfı ehliyet sahipleri, 125 cc’lik araçları da kullanabilecekler.

Bu güncelleme, B sınıfı ehliyet sahiplerine 125 cc kategorisindeki araçları kullanma yetkisi vererek, ulaşımda daha fazla seçenek sunmayı amaçlıyor. Artık B sınıfı ehliyet sahipleri, daha küçük motorlu araçları kullanarak şehir içi ulaşımlarını daha ekonomik ve çevre dostu bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, yürürlüğe girmesi beklenen yönetmeliğin en geç 2023 yılı sonuna kadar yayınlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Posta’da yer alan habere göre; yayınlanması öngörülen yönetmelikte B sınıfı ehliyete sahip sürücülerin herhangi bir sürücü kursundan “motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması” şartınının olmasının öngörüldüğünü vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti: “ Eğitim sınav şeklinde değil. Sadece direksiyon eğitimi şeklinde olması öngörülüyor. Eğitim alan kişinin sürücü belgesi otomatik olarak akredite olacak. Eğitimi alan bu kişiler sürücü belgesini değiştirmesine gerek kalmadan 125 cc’ye kadar olan motosikletleri herhangi başka bir işleme gerek kalmadan kullanabilecek.”

O SINIR OLMAYACAK
MOTED Başkanı Remzi Öztürk, yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikte yaş sınırı bulunmadığını belirterek, bununla birlikte Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yaş sınırını ayrıca değerlendirdiğini söyledi. E-Ticaret kuruluşlarından herhangi birine kayıtlı olan sürücülerin bu düzenlemeden yararlanamayacağını dile getiren Öztürk, “Çalışmalar hızla devem etmekte olup yönetmeliğin en geç 2023 yılı içinde yayınlanacağını bekliyoruz” diye konuştu.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti