Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bal kabağında hasat iyi, fiyat kötü

Afyonkarahisar ve köylerinde balkabağının

Afyonkarahisar ve köylerinde balkabağının hasadı başladı. Tarladan toplanarak römorklara yüklenen balkabaklarında bu yılki rekolte memnun ederken, düşen fiyatlar ise üreticilerin yüzünü güldürmedi

 

Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan balkabağının hasadı yapılmaya başlandı. Balkabağı hasadı fotoğraf gönüllüsü Hüseyin Erçolak’ın objektiflerine tüm güzelliğiyle yansıdı. Tarlalardan hasadı yapılan balkabakları, kamyon ve römorklara yüklenerek depolara kaldırılıyor. Üreticiler, bu yılki rekolteden memnun kalırken, düşen fiyatlar ise yüzleri güldürmedi. Tarlada balkabağının kilosu 80 kuruş ile 1 lira arasında alıcı bulurken, pazaryerlerinde bu fiyatın kilosu 2 TL’ye kadar çıktığı belirtiliyor.
İyi balkabağının bayırda yetişmiş, sapının kuru ve dilimlerinin düzgün olması gerektiğini belirten üreticiler, kıştan topraklarını hazır hale getirip, gübrelerini döküyorlar. Mart ayının son haftalarında ekim yapılıyor. Ayrık otlarının ayıklanması ve kabakların dolgun olması için tekleme yapıldıktan sonra Ekim ayının ilk haftasında hasat yapılıyor. Kabaklar kesildikten sonra toprakta kalan kısmını bir hafta güneşte kurutup, sonra satıcıya gönderiliyor. Bal kabağı ne kadar sert olursa o kadar lezzetli olacağı belirtiliyor.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti