Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başarılı projenin kapanış töreni yapıldı

Bu haberin fotoğrafı yok
Başarılı projenin kapanış töreni yapıldı

Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi tarafından geliştirilen Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda projesinin kapanış töreni yapıldı

Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi tarafından Avrupa Birliği Bakanlığı’na sunulan ve 81 il içerisinden ilk 25’e girerek kabul edilmiş olan Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda isimli projenin kapanış toplantısı Afyonkarahisar Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Toplantıya Afyonkarahisar Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcıları Ali Şanlıer ve Ahmet Ertürk’le 17 ilçe kaymakamı ve il müdürleri katıldı.
Toplam bütçesi 63 bin 251 lira olan projenin açılışı 2011 Yılı Haziran ayında Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol’un da katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilen imza töreniyle başlamıştı.
PEK ÇOK ETKİNLİĞE İMZA ATILDI
2012 Yılının 1. Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısıyla birlikte gerçekleştirilen proje kapanış toplantısında bir konuşma yapan Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi Koordinatörü Hasan Hüseyin Oğuz “Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda isimli projemiz kapsamında Afyonkarahisar’da daha önce hiç gerçekleştirilmemiş pek çok etkinliği gerçekleştirerek, ilimizde Avrupa Birliği konusunda önemli bir bilgi ve farkındalık oluşturduk. Proje bütçesini etkin bir biçimde kullanarak Afyonkarahisar’ın Avrupa yolunda kat ettiği mesafenin toplumun bütün kesimleri tarafından algılanması ve anlaşılmasını sağlayıcı faaliyetlerle kamuoyunu bu konuda bilgilendirmeye çalıştık. Toplam süresi 12 ay olan projemiz bugün final raporunun Avrupa Birliği Bakanlığı’na sunulmasıyla sona ermiştir” dedi.
AB MÜKTESABATI ANLATILDI
Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amacıyla Avrupa Birliği Müktesebatı’nın ve müzakere başlıklarının özümsenmesi için eğitim faaliyetleri, farkındalık oluşturacak tanıtım organizasyonları, tematik çalışma ziyaretleri ve proje ortaklarıyla işbirliği çalışmaları yürütüldüğünü de belirten Oğuz, ayrıca genel ve özel hedeflere ulaşmak için, müzakere başlıklarına atfen, çocuklar için yol güvenliği ve tüketici hakları konularında da eğitim faaliyeti, ziyaret ve etkinlikler gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.
İLİN PROJE KAPASİTESİ ARTIRILDI
Projenin son derece yararlı olduğunu belirten Oğuz, “Afyonkarahisar’da kamuda, yerel yönetimlerde ve sivil toplum kuruluşlarında çalışanların Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi ile proje hazırlama ve yürütme becerileri geliştirilerek ilin proje kapasitesi artırılmış, dolayısıyla yerelde geliştirilecek olan projelerin Avrupa Birliğine uyum sürecine pozitif yönde etki yapması amaçlanmıştır. Bize sağlanan imkânlarla en güzelini yapmak için bir yıldır gayret ettiğimiz bu projede, taahhüt ettiğimiz bütün faaliyetler eksiksiz olarak gerçekleştirilmiş, uygulamış olduğumuz etkin bütçe yönetimiyle AB Bilgi Yarışması, Avrupa Birliği Hatıra Ormanı gibi ekstra faaliyetlerin de yapılması sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının sonunda Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda isimli projenin Tanıtımını yapan H. Hüseyin Oğuz’un ardından Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Afyonkarahisar’dan sorumlu uzmanı Ünsal Genç kürsüye gelerek Avrupa Birliği Merkezli açık hibe teklif çağrılarının sunumunu yaptı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti