Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başarının sırrı takım ruhunda – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin
Başarının sırrı takım ruhunda

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye çalışanları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Özlemin Murti Restoran’da düzenlenen iftara Belediye Meclis Üyesi Haydar Kaya, Başkan Yardımcıları Ayfer Örten, Ziya Arı, Sabri Demirkapu, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Murat Gürsan, Belediye-İş Sendikası Başkanı Yücel Şahin, daire müdürleri ve Belediye personeli katıldı.
“TÜM ARKADAŞLARIMIZIN EMEĞİ VAR”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Belediye’nin başarısında daire müdüründen en uçtaki temizlik işçisine kadar tüm arkadaşlarımızın emeği var, desteği var. Takım ne kadar birbiri ile ahenkli, uyumlu olursa, takım ruhu çalışma alanına yansırsa o takımda mutlaka başarı olur.  Başarı da yetmez, eğer arkadaşlarımız birbirini korurlar, kolluyorlarsa, kendi nefisleri için düşündüğünü arkadaşları için de düşünüyorlarsa ben inanıyorum ki; Cenab-ı Allah’ın oraya ayrı bir rahmeti bereketi iner. Dolayısıyla göremediğimiz yerden bize birçok nimet gelir, göremediğimiz yerden bize birçok bereket bizimle beraber olur.  Bazen soruyorlar Sayın Başkan sizin başarınızın sırrı ne? diyerek….. İşte ben bu sırra bağlıyorum. Çünkü bizler yaptığımız işlerle hayır duası alan meslek mensuplarıyız. İşimizi iyi yaparsak halkın duasını alırız” dedi.
42 BİN KUR’AN GÖNDERİLDİ
Çoban, hayırlı hizmetlere imza attıklarını belirterek “Bizim inancımıza göre kişi öldüğü zaman ameli kesilir. Ama biliyorsunuz üç şey müstesna. İlim sahibi hayırlı bir evlat. Sadaka-i cariye dediğimiz okul yapmış, hastane yapmış vs. Bizim işimiz de buraya giriyor. Bizler de insanlara sürekli kullanacağı işleri yapıyoruz. Suyu olmayan yere su götürüyoruz, kanalizasyonu, yolu olmayan yere yol ve kanalizasyon götürüyoruz. Zor durumda olan insanlara sosyal yardım yapıyoruz. Yetmedi dünyaya açıldık, sizlerin de bunda desteği var şu an 42 bin tane Kur’an-ı Kerim dünyaya gönderdik.  İnşallah bunu 60 bine tamamlayacağız. Afrika’da tahtalara tebeşirle ayetler yazıp ezberleyen çocukların eline Kur’an-ı Kerim gönderiyoruz. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Bunları hep birlikte yapıyoruz. Dolayısıyla ben inanıyorum ki; bizim hayırlı amellerimiz, biz öldükten sonra da elbette devam edecek” diye konuştu.
SURİYE’DE
BİR ŞEHİR İÇİN…
Arnavutluk’taki bir şehrin ihtiyaçlarını Belediye olarak karşıladıklarını hatırlatan Çoban, “Bir emelim var. Suriye’deki savaş da bitsin, oradaki kardeşlerimiz de gün yüzü görsün, eskisi gibi huzur içerisinde yaşamlarını sürdürsünler. İnşallah o günler geldiğinde gideceğim ülkemizin yetkililerine bana 10 bin 20 bin nüfuslu bir şehir verin ben oranın alt ve üstyapısını yapacağım, insanlara tertemiz bir şehir teslim edeceğim diye içimden geçiyor. En büyük arzum da bunu gerçekleştirmek” ifadelerini kullandı.  
ÜLKEMİZ, DUALARLA AYAKTA DURUYOR
Çoban, konuşmasına şöyle devam etti:
“15 Temmuz’daki gibi bir darbe başka bir ülkede olacak ve yine bir gün havaalanında, başka ay Ankara’nın meydanında, başka bir ay Diyarbakır’ın meydanında, başka bir ay bir başka ilimizde böyle bombalar patlayacak ve vatandaşımız şehit olacak. Terör güneyden saldıracak, Rusya ile uçak krizi çıkacak vs, vs. bu ülke batmayacak, böyle bir ülke yok arkadaşlar… Mutlaka o ülke batar. Batmıyorsa bunda bizim belediyemizin gücümüz oranında yaptığı uluslararası yardımlar gibi ülkemizin de yaptığı yardımlar Türkiye’mize bereket olarak dönüyor. Türkiye, dünyada ekonomik büyüklük olarak 17. sırada. Ancak yine ülkemiz insani yardım olarak dünyada dini, dili, ırkı, inancı, mezhebi ne olursa olsun yardım etmede Türkiye dünya ikincisi. Zengin Müslüman ülkelerini yardım konusunda maalesef göremiyoruz. İş insani yardımlara geldiği zaman bu hassasiyeti onlarda göremiyoruz, kimde görüyoruz Müslüman Türk halkında görüyoruz. Afrika’da katarakt olmuş birinin ameliyatını biz yapıyoruz, hastalıktan tedavi olamayan kadınlarımızın imdadına biz gidiyoruz. Sel mi oldu, deprem mi oldu, açlık mı oldu yine ilk giden en fazla giden her zaman giden biz oluyoruz. İşte bu insanların duaları da ülkemizi ayakta tutmaya yetiyor.”

 

“HAYAL BİLE EDEMEDİĞİMİZ
PROJELER”
Afyonkarahisar Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin yaptı. Şahin, “Hayal bile edemediğimiz projeler hayata geçiyor. Örneğin küçüklüğümüzden beri konuşulan teleferik bugün hayata geçiyor. Başkanımız projelerin başkanı oldu. Bundan dolayı kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Emekli olan kardeşlerimize de bundan sonraki yaşantılarında sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” dedi.

 

“BELEDİYE ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”

 

Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Murat Gürsan ise 1992 yılının sonunda girdiği sınavla Belediye’ye girdiği günleri hatırlatarak konuşmasına başladı. Geçen süre zarfında altı belediye başkanı ile çalıştığını söyleyen Gürsan; tüm belediye başkanlarının kendilerinin üzerinde emeği olduğunu ifade ederek, Afyonkarahisar’a yapmış oldukları hizmetlerden ötürü hepsinden Allah razı olsun dileklerinde bulundu. Gelinen süreçte Afyonkarahisar Belediyesi’nin en verimli dönemini Başkan Burhanettin Çoban dönemiyle birlikte yaşandığını dile getiren Gürsan; “Belediyemiz altın çağını yaşıyor. Burhanettin Başkanımız çalışma ortamı olsun, verimlilik olsun yatırımlar konusunda gerçekten ilimizi ve belediyemizi zirve noktasına taşıdı, taşımaya da devam ediyor. Bu ekipte olmaktan mutluluk duyuyorum. Huzurlarınızda kendisine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

EMEKLİ EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban konuşmasının sonunda emekli olan memur ve işçi personeline bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden ötürü teşekkür ederek, bundan sonraki yaşamlarında aileleri ile birlikte sağlık afiyetler temennisinde bulundu. 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti