Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başarısız dershaneyi zaten halk kapatıyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Başarısız dershaneyi zaten halk kapatıyor

Türk Eğitim Sen’in yeni Şube Başkanı Nizamettin Şenol ilk basın toplantısında dershane kapatma tartışmaları ile ilgili görüşlerini açıkladı. Halkın başarısız dershaneyi öğrenci göndermeyerek kapattığını belirten Şenol, iktidarın yasayla kapattığı dershanelerin yerine denetime ve vergiye tabi olmayan merdiven altı dershaneler oluşturacaklarını ileri sürdü

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, dershanelerin kapatılması tartışmalarına yönelik değerlendirmede bulundu.
NEDEN AKLISELİM DAVRANILMIYOR?
Eğitim sistemini çorbaya çevirdiğini ileri sürdüğü Milli Eğitim Bakanlığı’nın başka hiçbir derdi, sıkıntısı kalmamış gibi dershanelerle uğraştığını söyleyen Şenol; “Pekiyi dershaneler neden kapatılmak isteniyor? Dershaneler hangi ihtiyaçtan doğmuştur? Bugün kaldırılmak istendiğine göre bu ihtiyaç ortadan kalkmış mıdır? Dershaneler kapatılırsa öğrenciler sınavlara hangi şartlarda ve nasıl hazırlanacak? Bunların iyi analiz edilmediği ortadadır. Başbakan her hapşırdığında kendileri nezle olanlar bu yasa taslağı hazırlanır hazırlanmaz dershanelerin ne kadar kötü yerler olduğuna dair yayına başladılar. Manevra kabiliyetine, uyum yeteneğine hayran olduğumuz bu insanlara sormak istiyorum. Siz dershaneye gitmediniz mi? Hâlihazırda çocuklarınız dershanelere devam etmiyor mu? Neden aklıselim davranmak yerine yağdanlık olmayı tercih ediyorsunuz?” dedi.
ÜCRETSİZ ETÜT MERKEZLERİ DE
AYNI KAPSAMDA
Dershanelerin bilgi üretmediği, sadece test tekniği üzerine çalıştığı, çocukların bilgiyi kavramadan soruları çözdüğünün sürekli yazıldığından söz eden Şube Başkanı Nizamettin Şenol; “Sen kalkar da çocuklara yuvarlakları doğru karalamanın bilmekten daha önemli olduğu bir sınav yaparsan dershaneler de öğrencilerini buna göre hazırlar. Üniversiteye bilim olimpiyatlarıyla öğrenci seçtiniz de dershaneler buna göre öğrenci mi hazırlamadı? Efendim dershaneler paralıymış, dar gelirli aileler için büyük bir gider kalemiymiş. O halde neden ücretsiz etüt merkezlerini de bu kapsama aldınız diye sormazlar mı size? Var mı verecek cevabınız? Sizin mantığınızla lokantaları kapatalım, millet evinde yesin. Yemek gideri de azalsın. Otobüsleri kaldırın, millet işe yürüyerek gitsin. Hem ulaşım gideri azalsın, hem de millet spor yapmış olsun. Böyle bir mantık olamaz.” diye konuştu.
KAYBOLAN MİLLİ SERVET
Dershanelerde çalışan öğretmen, büro memuru, hizmetlilerin nasıl istihdam edileceğini soran Şenol; “Dershanelerde çalışan öğretmenlerin sınavsız mülakatla milli eğitim bünyesine atanacağı söyleniyor. Atama bekleyen 300 bin işsiz öğretmen varken hangi hakla birilerine bu ayrıcalığı yapmayı düşünüyorsunuz? ‘Özel okula dönüştürün destekleyelim.’ diyorsunuz. Şu anda var olan özel okullar ‘Bizi niye desteklemiyorsunuz?’ demezler mi? Afyonkarahisar da mevcut dershanelerin hiçbiri okul olma niteliğine sahip değildir. Ayrıca dershane binaları için yapılan trilyonluk yatırımlar ne olacak, kaybolan milli servet değil midir? Bahçesiz, salonsuz, laboratuarsız apartman binalarından okul olur mu? Olursa da ne kadar özel olur, bunu da saygıdeğer Afyonkarahisar kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”
KAPATILAN KUMARHANE Mİ
BATAKHANE Mİ?
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, ileri demokrasi söylemlerinin çiklet gibi her ağızda çiğnendiği dönemde özel kuruluş konumunda olan dershanelerin hangi hakla kapattığını soran Şenol sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca ne kapatıyorsunuz? Kumarhane mi, batakhane mi? Halk zaten başarısız dershaneyi öğrenci göndermeyerek kapatıyor. Siz her yıl kaç dershane kapısına kilit vuruyor biliyor musunuz? Bakanlığınız öğrencileri sınavla okullara yerleştirmeye devam ettiği sürece sınavlara hazırlık eğitimi veren kurumlar olacaktır. Siz bunu yasayla kapatırsanız, denetime ve vergiye tabi olmayan merdiven altı dershaneler yaratırsınız. Bir tarihlerde toplanıp Kur’an okuyan insanlara polisin baskın yaptığı gibi, toplanıp matematik, fizik çalışan öğrenci evlerine baskın mı yapacaksınız? Eğitim, iktidarı oluşturan grupların güç gösterisine, ranta yönelik kayıkçı kavgalarına kurban edilemez. Türkiye’nin en omurgalı eğitim sendikası olan Türk Eğitim-Sen, artık çatırdamaya başlayan iktidar ve kutsal ittifakın enkazı altında eğitim sisteminin kalmasına şimdiye kadar müsaade etmemek için mücadele vermiş, vermeye de devam edecektir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti