Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye çöpleri konteynırda toplamayı düşünüyor

Afyonkarahisar Belediye Meclis gündemine

Afyonkarahisar Belediye Meclis gündemine çöplerin tekrar konteynırlarda toplanması düşüncesi damgasını vurdu. Belediye çöplerin yakın geçmişte olduğu gibi konteynırlarda toplanmasını düşünüyor

Afyonkarahisar Belediye Meclisi üyeleri 2019 yılının son toplantısı olan Aralık ayı olağan Meclis Toplantısını dün akşam Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in idaresinde gerçekleştirildi.
SEMT POLİKİLİNİĞİ YAPIMI UYGUN GÖRÜLMEDİ
Battalgazi Mahallesi’nde 172 ada, 85 numaralı parselin Afyonkarahisar-Eskişehir devlet yoluna giriş çıkış yapılabilmesi için kavşağın revize edilmesi talebi rapor hazırlanması için ilgili komisyona gönderildi. S plakalı araçların yıllık Belediye’ye ödedikleri güzergâh izin belgesi ücretinin iptal talebini uygun görmeyen komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Kamu kurum ve kuruluşlarından, vatandaşlardan gelen hız kesici, durak yeri yapılması, trafik levhası konulması taleplerini değerlendiren komisyon raporu da olduğu gibi kabul edildi. Zafer Mahallesi 122 ada, 29 numaralı parsele Semt Polikliniği yapılması için imar plan tadilatı yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık Muhabere Bürosunun uygun görüş vermemesi nedeniyle semt polikliniği yapılmasını uygun görmeyen komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
ONKOLOJİ HASTANESİNE HAYIRSEVER MİSAFİRHANE YAPTIRACAK
Çakır Mahallesi 110 ada, 3 numaralı parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılmasını uygun gören Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek konu hakkında bilgi verdi. Zeybek, sözkonusu alanda AFSÜ Onkoloji Hastanesi’nde tedavi olmak için gelen ihtiyaç sahibi hasta yakınları için bir hayırsever tarafından yer yaptırılacağı için imar plan tadilatının kamu yararına olacağını söyledi. Güvenevler Mahallesinde 4351 ada ile 4357 adanın birleşerek Akaryakıt-LPG Satış İstasyonu ve AVM alanı olarak imar plan değişikliği yapılmasını uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Ali İhsan Paşa Mahallesinde bulunan sokak ismi ve numarası olmayan yollara yeni isim ve numaralar verilmesini uygun gören rapor oybirliği ile kabul edildi. Fatih Mahallesi’nde de aynı şekilde isimsiz sokaklar için verilen isimlerden bir tanesi olan Karatoprak ismini çok karamsar bulan meclis üyeleri sokak isminin Toprak olmasına karar verdi. Nazmi Saatçi Mahallesi’nde de 589 sokak isminin Şehit Yücel Başpınar Caddesi olarak değiştirilmesine karar verildi. Dörtyol Mahallesi henüz ismi ve numarası olmayan yola yeni isim ve numaralar verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Çeşitli konularda verilen tekliflerin görüşülüp rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderilmesine karar verildi.
BELEDİYE KENT KONSEYİNE VALİLİK KONAK ALACAK
Yukarıpazar Mahallesi, 495 ada, 5 parsel numaralı taşınmazın satın alma yoluyla kamulaştırılması, satın alma bedel ve şartlarının tasarruf şeklinin tespit vb. konularında Belediye Encümeni ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Konunun Kent Konseyine Afyonkarahisar Valiliği’nce verilecek konakla ilgili olduğunu açıklayan Zeybek, “Vali Bey Kent Konseyine özel bir konak alıvereyim diye bir söz vermiş. Belediye para vermeyecek işin açığı budur.” dedi.
Meclis üyelerine konunun detayını Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner açıkladı. Öner şöyle konuştu: “Belediyelerin topladığı Emlak Vergilerinden yanlış hatırlamıyorsam yüzde 10 oranında katkı payı kesiliyor. Valilik, İl Özel İdaresi bütçesiyle Kültür Katkı Payından gerek il merkezine, gerek ilçelerde bu tür kültür tabiat şerhi olan yerleri alıp o şehrin veya ilçenin kullanımına kazandırmaya yönelik bir projede değerlendiriyor. Valimiz Mustafa Tutulmaz beyefendi de bize bu hususta 300 bin TL civarında bir para aktarabileceğini söylediler. Yani mülkiyet sahibi Belediye olarak biz olurken ödemeyi Valilik yapacak.”
ENCÜMENE KAMULAŞTIRMA YETKİSİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
TCDD’nin Afyonkarahisar’da ki Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında kamu yararı kararı alınıp alınamayacağı, kamulaştırmaya tabi tutulan Belediye’ye ait gayrimenkullerin kamulaştırma bedelleri ve gayrimenkullerin devir işlemleri için Belediye Encümenine yetki verilmesi hakkında ki teklif toplantıda görüşüldü. Teklif görüşülmesi için ilgili komisyona gönderildi. Mehmet Zeybek, Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklama doğrultusunda 2021 yılında Ankara-Afyonkarahisar, 2022 yılında da İzmir-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Trenin servise alınacağı bilgisine sahip olunduğunu kaydetti. Zeybek, “Belediye’ye ait parsellerden hızlı trenin geçeceği yerlerde kamulaştırma durumu var. Sanıyorum Eşrefpaşa Mahallesi’nde ki yerlerde kamulaştırma sözkonusu olacak. Sadıkbey ve İsmail köyde kamulaştırmalar yapılacak.” diye konuştu.
ÇELİKBAŞ: GÜNDEM VE RAPORLAR TOPLANTI ÖNCESİ GELMİYOR
Millet İttifakından CHP’li Belediye Meclis Üyesi Murat Çelikbaş meclis toplantıları öncesi görüşülecek konularla ilgili bilgilendirilmelerinde eksiklik yaşandığını bu toplantıda da tekrarladı. Çelikbaş, bu durumu her toplantıda söylediğini belirterek, “Atıyorum bize Meclis Toplantı Gündemi toplantı öncesi 12 madde olarak iletiliyor. Ama toplantıya geldiğimizde gündem 25 madde olarak karşımıza çıkıyor. En azından gündem sayısı arttığında mail aracılığıyla bizlere iletilebilir. Toplantı öncesi bize komisyon raporları gelebilirse daha iyi değerlendirme yaparız. Her zaman seçim iradesine milli irade diyoruz ya, o zaman hiç buna itimat etmeyelim, siz otomatik mail ortamında gönderin. Toplantı da yapmayalım mail ortamında kabul ret şeklinde oylayalım.” şeklinde konuştu.
“ENCÜMEN’DE BELEDİYE MENFAATİNE UYGUN OLMAYANA İMZA ATMAM”
Mehmet Zeybek, meclisten gizli hiçbir şey olmadığını, mail ile oylama yapılsın toplantı olmasın gibi bir durumun olamayacağını Belediye’nin her şeyinin şeffaf olduğunu dile getirdi. Zeybek, “Allah’ın izniyle Encümen’de de Belediye menfaatine uygun olmayan hiçbir şeye imza atmam. Kusura bakmasınlar.” ifadelerini kullandı. Çelikbaş, aksini iddia etmediğini, her bir Belediye Meclis Üyesinin gerek göreve seçilmişlik gerekse attığı her imza nedenli yasal sorumluluk gereği bilgi sahibi olmasının en tabii hakları olduğunu sözlerine ekledi.
KONTEYNIR BELEDİYE’NİN GÜNDEMİNDE
Belediye Meclis gündemine çöp konusunda tekrar konteynır sistemine dönüş düşüncesi damgasını vurdu. Belediye Başkanlığına çöplerin kapı önlerine ya da araç diplerine bırakılması yerine kaldırımların uygun yerlerine cep yapılması önergesi verildi. Mehmet Zeybek, büyük bir ihtimalle Belediye yönetimi olarak çöplerin derli toplu toplanması için konteynırlara geri dönüşü düşündüklerini açıkladı. Bu noktada Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ciddi miktarda çöp konteynırı alacaklarını belirten Zeybek, “Temizlik İşleri Müdürlerimizle yapılan değerlendirmede çöplerin her gün değil de gün aşırı çıkarılmasıyla alakalı bir çalışma düşünüyoruz. Çöplerin istenilen yerlere atılması hem temizlik görevlilerine hem de yaptığımız temizlik ihalelerine külfet getiriyor. Yani Başkanlığımıza verilen önerge ruhuna uygun bir çalışma Allah’ın izniyle var.” dedi.
Meclis Üyesi H. Hüsnü Taşer çöplerin alım saatlerinde farklılıklar yaşandığına dikkat çekti. Meclis Üyesi Ahmet Hastürk, konteynırda çöp toplanmasının daha masraflı olacağını, trafik sorunu yaşandığını, çöp toplama işinde çöpün yarım dakika da alındığını dile getirdi. Hastürk, konteynırda toplanan çöpün çöp kamyonuna alınma işinin 3-4 dakikayı bulacağını bu durumun trafiği daha da aksatacağını kaydetti. Meclis Üyesi Alaaddin Nakilcioğlu, çöp konusunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
GÜZERGÂH İHLALİNE TAVİZ YOK!
Belediye Meclis Üyesi Emekli Öğretmen Harun Sağlam, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Belediye’nin öğretmenlere gönderdiği kalem hediyesinin beğenildiğini söyledi. Sağlam, öğretmenlere konut ya da arsa gibi daha büyük ve ciddi destekler verilmesini, tiyatroculara yer bulunması konusunda da hassasiyet gösterilmesini istedi. Meclis üyelerinden Ahmet Hastürk’ün trafikle ilgili fikrine katıldığını ve onu uygulayacağını söyleyen Zeybek, “Ahmet beyin fikrine katılıyorum. Bire bir onu uygulayacağım. Köy garajına giden araçların aynı güzergâhta giriş ve çıkış yapmaları konusunda hassasiyet gösterilip ihlalinde gerekli cezanın uygulanmasını talimatını hemen veriyorum.” dedi. Meclis Üyesi İrfan Özsandık Zafer Meydanında bir görsel ışık pozisyonunun oluşturulması gerektiği düşüncesini bildirdi. Özsandık, Gazlıgöl Caddesini yarı yarıya bölen kara bir binanın zaman içerisinde ciddi düzeyde yıpranmaya uğradığını bina yıkımının yararlı olacağını kaydetti. Meclis Üyesi Abdullah Hocaoğlu da, Estetik Kurul oluşturulması gerektiğini ifade etti. Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nce 2020 yılının ilk toplantısı 2 Ocak Perşembe akşamı saat 18:00’de yapılacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti